Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

YouTuber Olmak: Başarılı Bir Youtuber Olmak İçin 10 İpucu

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

İçindekiler;

2005 yılında PayPal’ın eski üç çalışanı tarafından kurulan Youtube son dönemlerin en popüler internetten para kazanma platformları arasında yer alırken günümüzde birçok kişi de Youtuber olarak pasif gelir elde etmeyi amaçlıyor.

 

Youtuber olmak için özellikle bir Youtube kanalı açmanız ve Youtube kurallarına uygun bir şekilde paylaşımlar yapmanız gerekiyor fakat Youtbe’dan para kazanmak için ise kişilerin birkaç şartı karşılaması gerekiyor.

 

Özellikle kendi alanlarında isim yapan başarılı youtuber’lar daha hızlı bir şekilde gelir elde ederken kanalını yeni açanlar ise yavaş yavaş gelirlerini artırabiliyor.

 

YouTuber Olmak: Başarılı Bir Youtuber Olmak İçin 10 İpucu adlı bu yazımızda sizlerin nasıl youtuber olunur sorusuna yanıt verirken kanalınızı başarıya ulaştıracak ipuçlarından da bahsedeceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve kanalınızın izlenmesini nasıl artırabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

 

youtube pasif gelir elde etme

 

Youtuber Nedir?

 

Youtuber, 2005 yılında hayata geçirilen çevirim içi video platformu olan Youtube’da kendine ait video içerik oluşturan ve bu içerikleri paylaşan kişilere verilen isimdir.

 

Genellikle Youtuber’lar ilgi duydukları konular hakkında videolar çeker ve kişiler bu videoları izleyerek videoları beğenebilir ve yorum yapabilir.

 

Youtuber olmak kişilerin kendilerine ait bir kitle oluşturmasına olanak tanırken yaptıkları reklam anlaşmaları sayesinde de gelir elde etmelerine olanak tanır. Bunun yanı sıra adsense, super chat, shorts videoları üzerinden de Yotuber’lar gelir elde edebilir. Başarılı Youtuber’ların bu noktada gelirleri hızlı bir şekilde artış gösterirken Youtube kanalını yeni büyütmeye başlayanların ise yavaş yavaş gelirleri artış gösterir.

 

Youtuber Olmanın Avantajları

 

Youtuber olmak özellikle gelir elde etmenin yanı sıra kişilere birçok avantaj da sağlamaktadır. Youtuber olmanın sağladığı başlıca avantajlar şunlardır:

 
  • Youtuber olarak yaratıcılığını kullanabilir ve çektiğiniz içeriklerle kendinizi ifade edebilirsiniz.
  • Çektiğiniz kaliteli içerikler sayesinde geniş bir izleyici kitlesine ulaşabilirsiniz.
  • Youtube’dan adsense, shorts ve ınfluencer geliri elde edebilirsiniz.
  • Kendi içerik akışınızı oluşturabilir ve esnek çalışabilirsiniz.
  • Markalar ile iş birliği ve sponsorluk anlaşmaları yaparak kanalınızı daha geniş bir kitleye oluşturabilirsiniz.
  • Youtuber olarak sadık bir izleyici kitlesine ulaşabilir ve böylece kendi topluluğunuzu kurabilirsiniz.
 

Youtuber olmanın sağladığı avantajlar hedeflerinize, içerik kalitenize ve hedef kitlenize göre farklılık gösterebilmektedir.

 

Başarılı Bir Youtuber Olmak İçin Yapılması Gerekenler

 

Başarılı bir youtuber olmak istiyorsanız içerik üretiminden paylaşımına, ekipmanlardan marka iş birliklerine kadar olan her şeye dikkat etmeye özen göstermelisiniz. Bunun yanı sıra hedef kitlenizde yer alan kişilere profesyonel olduğunuzu kanıtlamalı ve onlarla etkileşime geçerek size olan sadakatlerini de artırmalısınız. Kısacası başarılı bir youtube olmak için aşağıdaki unsurlara oldukça önem vermeniz gerekmektedir:

 
  • Kanalınız İçin Doğru İçerik Türleri Bulun
  • Kanalınızı Oluşturun ve Tasarlayın
  • İçeriklerinizi Çekmek İçin Doğru Ekipmanları Kullanın
  • İçerikleriniz İçin SEO çalışmaları Yapın
  • Kanalınızı Büyütmeye Yönelik Aksiyonlar Alın
  • Takipçilerinizle Bağlantıda Kalın
  • Marka İş Birlikleri Yaprak Sponsorluk Alın
  • Google Adsense Üzerinden Gelir Elde Edin
  • Zorluklarla Başa Çıkmayı Öğrenin
 


Başarılı Bir Youtuber Olmak İçin Yapılması Gerekenler

 

İçerik Türünüzü Seçin

 

Başarılı bir youtuber olmak için önem vermeniz gereken konuların başında içerik türü yer alır. Çünkü kanalınızda yayınlayacağınız olan içerikler hedef kitlenizin de belirlenmesini sağlar. Youtuber olacak kişiler bu süreçte genellikle popüler olan içerik türlerine yönelir.

 
  • Vloglar
  • İnceleme ve İpuçları
  • Eğitim Videoları
  • Makyaj Videoları
  • Çocuk Videoları
  • Seyahat Videoları ve ipuçları
  • Nedir İçerikleri
  • Kendin Yap Fikirleri
 

Youtube’da en çok izlenen içerik türleri arasında yer almaktadır. Sizler de başarılı olmak için bu içerikleri analiz edebilir ve kendi içerik türünüze karar verebilirsiniz.

 

Okumanızı Öneririz: Youtube İçerik Hazırlama İpuçları

 

Kanalınızı Oluşturun ve Tasarlayın

 

Youtube’da ne tür içerikler paylaşacağınıza karar verdikten sonra artık kanalınızı açabilir ve tasarımını yapabilirsiniz. Bu noktada:

 
  • Kanal Adı
  • Profil Resmi ve Kapak Fotoğrafı
  • Sosyal Medya Hesapları
  • Hakkımızda Yazısı
 

Gibi çalışmalarınızı yapabilir ve kanalınızı profesyonelleştirebilirsiniz.

 

Kanalınızı Oluşturun ve Tasarlayın


 

İçeriklerinizi Çekmek İçin Doğru Ekipmanları Kullanın

 

Doğru ekipmanlar her zaman çektiğiniz videoların kalitesinin artmasını sağlar ve genellikle başarılı Youtuber’lar ekipman seçimine oldukça özen gösterir. Bu nedenle:

 
  • Işık
  • Tripod
  • Kamera
  • Mikrofon
 

Gibi temel ekipmanların yanı sıra çekim yapacağınız alanın profesyonel gözükmesi için dekorasyon malzemelerine de önem vermeniz gerekir. Böylece topluluğunuza karşı profesyonel bir Youtuber imajı verebilir ve izlenmelerinizi artırabilirsiniz.

 

İçerikleriniz İçin SEO çalışmaları Yapın

 

Başarılı bir Youtuber olmak için içerikleriniz ile ilgilenecek kişilere ulaşmanız gerekir. Çünkü ne kadar fazla kişiye ulaşırsanız içerikleriniz o kadar fazla izlenecek ve bu da sizi başarıya götürecektir. Bu nedenle yapmanız gereken çalışmaların başında Youtube SEO gelir.

 

Youtube SEO, arama sonuçlarında ve Google sıralamalarında videolarınızın organik olarak üst sıralarda çıkmasını sağlarken hem kanalınızın hem de izlenme sayınızın artmasını da sağlamaktadır. Bu nedenle videolarınız için arama motoru optimizasyonu çalışmaları yapabilir ve daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz.

 

Kanalınızı Büyütmeye Yönelik Aksiyonlar Alın

 

Youtube kanallarını büyütmek için yapılması gereken tek çalışma seo çalışmaları değildir. Bir kanalın büyümesi için farklı her yerden beslenmesi gerekir. Örneğin doğru optimizasyon yapılmış bir video arama sonuçlarında çok çıksa da hiç izlenmeyebilir fakat aynı video sosyal medya platformlarında paylaşıldığı takdirde ilgi görebilir ve izlenmesi artabilir.

 

Bu nedenle youtube içerik üreticisi olan kişilerin kanallarını büyütmeye yönelik her çalışmayı yapması oldukça önemlidir. Sizler de sosyal medya paylaşımları, reklamlar vb. çalışmaları yaparak kanalınızı kolayca büyütebilir ve başarılı bir youtuber olabilirsiniz.

 

Kanalınızı Büyütmeye Yönelik Aksiyonlar Alın

 

Takipçilerinizle Bağlantıda Kalın

 

Başarılı bir youtuber olmak için en önemli konu takipçilerinizdir. Takipçileriniz ne kadar size sadık olursa videolarınızı o kadar çok izleyecektir ve bu da aslına bakıldığında Youtube’daki başarınızı olumlu etkileyecektir.

 

Bu nedenle takipçilerinizle iletişim kurmaya özen göstermeniz gerekir. Youtube’un topluluk bölümü üzerinden onlara özel içerikler oluşturmanız, videolarınızda çekilişler düzenlemeniz ya da canlı yayınlarınızda yarışmalar yapmanız onların kanalınıza olan ilgisini artıracaktır.

 

İş Birlikleri Yapın

 

Youtube’da başarılı kanalların çoğu reklam almaktadır. Reklam çalışmaları sizleri hem profesyonel gösterirken hem de imajınızı güçlendirmektedir. Bunun yanı sıra yapılan iş birlikleri sayesinde Youtuber’lar gelir de elde etmektedir. Siz de kanalınızı büyütmek, imajınızı güçlendirmek ve başarılı bir youtube olmak için reklam çalışması yapmak isteyen markalardan gelen teklifleri değerlendirin ve bu çalışmalara açık olmaya özen gösterin.

 

Google Adsense Üzerinden Gelir Elde Edin

 

Google Adsense Üzerinden Gelir Elde Edin

 

Youtube’da para kazanmak ya da çektiğiniz shorts videolarından hak talebinde bulunarak gelir elde etmek istiyorsanız Google Adsense hesabı açmalısınız. Hesabınızı açtıktan sonra Youtube para kazanma şartlarını karşılıyorsanız Youtube videolarınızda gösterilen reklamlar üzerinden gelir elde edebilirsiniz.

 

Okumanızı Öneririz: Influencer Marketing Nedir

 

Zorluklarla Başa Çıkmayı Öğrenin

 

Başarılı bir youtuber olmak için yapmanız gereken bir diğer şey de zorluklarla başa çıkmaktır. Her Youtube kanalının hızlı bir şekilde büyümesi mümkün değildir. Bazı kanallar hızlıca büyürken bazıları ise oldukça yavaş büyür. Bu süreçte sabırlı olmak uzun vadede başarı elde etmenize olanak tanıyabilmektedir.

 

Bunun yanı sıra zaman zaman kanalınızın büyümesini engellemek ve motivasyonunuzu düşürmek için saldırıda bulunan kişiler de olacaktır. Fakat bu süreçte onlara karşı direnmek ve bir gün başarılı olacağınıza inanmak uzun vadede sizlere birçok şey kazandıracaktır.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax