Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ticaret Bilgi Bankası

Pazarama'da Satış Yapmak: Pazarama'da Satış Nasıl Yapılır?

E-ticaret pazaryeri platformları üzerinden satış yapmak isteyen kişi ve işletmeler Trendyol, Hepsiburada gibi platformlara yöneldiği gibi Pazarama’da satış yapmaya da yönelebilmektedir.
20 Nis, 2024

Tahsilat Makbuzu Nedir? Nasıl Kesilir?

Ticari faaliyet gösteren işletmelerin yaptıkları ürün ve hizmet satışları için kesmesi gereken makbuz ve fatura türleri bulunur. Tahsilat makbuzu da bu makbuz türleri arasında yer alır.
29 Mar, 2024

VAT Numarası Nedir? VAT Numarası Nasıl Alınır?

Value Added Tax (VAT), Türkçe’ye Katma Değer Vergisi olarak çevrilmiştir. Genellikle yurt dışında şirket kuruluşu yapmak isteyen kişiler için önemli bir şey olan VAT numarası, Avrupa Birliği dahil birçok ülkede KDV’yi tanımlamak için kullanılan bir tanımlayıcı olarak bilinir
29 Mar, 2024

Vergi Numarası Nedir? Vergi Numarası Sorulama Nasıl Yapılır?

Bir ticari işletmeye sahip olan kişi ve işletmeler belirli dönemlerde elde ettikleri kazançlar üzerinden vergi ödemesi yapar. Genellikle bu ödeme sürecinde de kişi ve işletmelerin vergi numarası ile ödeme yapması gerekir.
29 Mar, 2024

DDP Teslim Şekli Nedir?

Yurt dışına satış yapacak ve uluslararası ticarete adım atacak olan işletmelerin müşterilerine ürün ve hizmet teslimatı esnasında tercih edebileceği belirli teslimat yöntemleri bulunur. Delivery Duty Paid yani DDP Teslimat şekli de bunlardan birisidir.
19 Mar, 2024

Google Merchant Center Nedir? Nasıl Kullanılır?

E-ticaret ile internetten ürün satan işletmeler sattıkları ürün ve hizmetleri ön plana çıkarabilmek için belirli servisler kullanır. Google Merchant Center da bu servislerden birisidir. Markalar ürünlerini, ürün fiyatlarını belirli yöntemler ile Google’ın alışveriş özelliklerinden birisi olan Google Merchant Center’a yükleyerek potansiyel müşterilerine ve hedef kitlesinde yer alan kişilere ulaştırabilmekte ve satış yapabilmektedir.
01 Mar, 2024

İskonto Nedir, İskonto Oranı Nasıl Hesaplanır?

Bir ürün ve hizmet satışı gerçekleştiren kişi ve işletmeler genellikle ürün fiyatlarını daha alınabilir kılmak için toplu alımlarda iskonto oranı vererek indirim yapar. Bu durumda ise işletmelerin iskonto hesaplama işlemine ihtiyacı bulunur. Özellikle satış sürecinde karlılığın büyük ölçüde etkilenmemesi için iskonto oranının hesaplanması oldukça önemlidir. Aksi takdirde yanlış kurulan bir formül ya da hesaplamadan kaynaklı olarak kârlılığın büyük ölçüde düşmesi gibi olumsuz bir durum ile karşı karşıya kalınabilir.
01 Mar, 2024

DAP Teslimat Nedir?

Uluslararası ticaret yapacak olan kişi ve işletmeler ürün ve hizmetlerini teslim ederken belirli teslimat yöntemlerini kullanılır. Delivered at Place yani bilinen kısaltmasıyla DAP Teslim şekli de bunlardan birisidir. Delivered at place yani dap teslimat şekli, ürün ve hizmet satışı yapan satıcının mallarını, belirtilen bir yerde ya da belirlenen bir varış yerine kadar taşıyarak masraflarını karşılamayı kabul ettiği ve gümrük işlemlerini kendisinin gerçekleştiği teslimat şekline verilen isimdir.
16 Şub, 2024

Ticarette Rekabet: Ticarette Rekabet Nasıl Yapılır?

Ticarette rekabet, ticari faaliyet göstererek gelir elden işletmelerin diğer işletmelerle bulunduğu pazarda rekabet avantajı elde etmek için farklı stratejiler ve yöntemler kullanarak mücadele etmesine verilen isimdir. İşletmeler rekabet avantajı elde etmek, kârlılık yaratmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için ticarette rekabet etmeye çalışmaktadır.
26 Oca, 2024

Yapay Zeka ile E-ticaret: Yapay Zekanın E-ticaretteki Rolü

Yapay zeka teknolojisinin gelişmesi ve kullanılmaya başlamasının ardından yapay zeka ile e-ticaret süreçlerini yönetmeye başlayan işletme sayısı da artmaya başladı. E-ticaret firmaları yapay zeka teknolojilerine en çok ilgi gösteren firmalar arasında yer alırken içerik üretim süreçlerinden pazarlamaya, operasyonel süreçlerden lojistiğe kadar olan birçok alanda yapay zeka uygulamalarına adapte olmaya başladı.
26 Oca, 2024

3D Animasyon Nedir ve 3D Animasyonlar E-ticarette Nasıl Kullanılır?

Dijital pazarlamada son dönemlerde oldukça popüler bir konu haline gelen 3D animasyonlara olan ilgi her geçen gün artış göstermektedir.
28 Ara, 2023

Müşteri Odaklı Pazarlama: Nedir ve Nasıl Başarılı Olunur?

Her markanın hedef kitlesine ulaşmak, müşterilerini elinde tutmak gibi amaçlar ile yürüttüğü pazarlama çalışmaları bulunmaktadır.
22 Ara, 2023

İnternetten Satış Yapmak: İnternetten Satış Nasıl Yapılır?

İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Kıyafetten, elektroniğe, gıdadan, kozmetiğe kadar uzanan yüzlerce ürünü internetten satarak nasıl para kazanabilirsiniz? Detaylar rehberimizde.
19 Ara, 2023

Bahreyn’e Satış Yapmak: Bahreyn’e Ürün Nasıl Satılır?

Bahreyn’e satış yapmak isteyen işletme sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Bahreyn para biriminin oldukça değerli olmasından kaynaklı yurt dışına ürün satmak isteyen kişi ve işletmeler çoğu zaman Bahreyn’e satış yapmaya yönelmektedir.
15 Ara, 2023

Gümrüksüz Ticaret Nedir, Nasıl Yapılır?

Gümrüksüz ticaret, ürün satışı yapmak isteyen kişi ve işletmelerin gümrük vergisi olmadan, ithalat ya da ihracat sınırlarına takılmadan satmak istedikleri ürün ve hizmetleri serbest bir biçimde alıp sattığı ticari faaliyete verilen isimdir.
08 Ara, 2023

Pestel Analizi Nedir?

İşletmeler organizasyonlarının dışında yer kalan çevreyi anlamak ve incelemek için belirli analiz çalışmaları yapar pestel analizi de bunlardan birisidir. Pestel analizi sayesinde markalar faaliyet gösterdikleri yerel pazarlardaki çevresel faktörleri anlamakta ve bu faktörlerin işletmelerine olan etkilerini değerlendirebilmektedir.
01 Ara, 2023

E-ticarette Kategori Yönetimi Nasıl Yapılır?

E-ticarette kategori yönetimi, internetten satış yapan markaların ürün ve hizmetlerini tüketicilere doğru bir şekilde ulaştırmasını sağlar. Profesyonel bir şekilde kategori yönetimi yapmak iste markaların hem arama motorlarındaki görünürlüğünü hem de satışlarını artırmalarına yardımcı olur.
16 Kas, 2023

AI Marketing (Yapay Zeka Pazarlaması) Nedir?

AI marketing ya da Türkçe anlamıyla yapay zeka pazarlaması, işletmelerin ürün, hizmet ve markalarını ön plana çıkarmak hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşmak için yapay zeka teknolojilerini kullandığı pazarlama yöntemine verilen isimdir.
31 Eki, 2023

LC Waikiki'de Satış Yapmak: LCW'de Ürün Nasıl Satılır?

İnternet ürün satışı yapacak olan kişi ve işletmeler kendi e-ticaret sitelerinden satış yapabileceği gibi LC Waikiki’de satış da yapabilmektedir. İlk dönemlerde yalnızca e-ticaret ile internetten ürün satan bir marka olan LCW, aldığı bir karar ile e-ticaret pazaryeri platformu olmuştur.
23 Eki, 2023

Dijital Ticaret Nedir? Nasıl Yapılır?

Dijital ticaret kişi ve işletmelerin ürün ve hizmetlerini internet üzerinden sattığı iş modeline verilen isimdir. Dijital ticaret kavramı, e-ticaret ve elektronik ticaret ile aynı anlama gelir.
23 Eki, 2023

En Sık Yaşanan Kargo Problemleri ve Çözümleri

En sık yaşanan kargo problemleri ve çözümleri hakkında bilgi sahibi olmazsanız müşterileriniz ile problem yaşayabilirsiniz.
19 Eki, 2023

B2B Satış Sitesi Nedir? Nasıl Kurulur?

Business to Business Türkçe anlamı ile işletmeden işletmeye satış toptancı ve tedarikçilerin kullandığı bir iş modelidir ve genellikle B2B satış sitesi üzerinden satışlar gerçekleştirilir.
19 Eki, 2023

Web Site Hızı Nedir, Nasıl Optimize Edilir?

Web site hızı, internet sitenizdeki içeriklerin tarayıcı ve mobil cihazlar üzerinden kaç saniyede yüklendiğini ve yanıt verdiğini gösteren bir metriktir. Kullanıcıların siteniz üzerindeki davranışlarını büyük ölçüde etkilediği için belirli zaman dilimlerinde web site hız kontrolü ve ardından da web site hızı optimizasyonu yapılması gerekir.
16 Eki, 2023

Amazon Handmade Nedir? Nasıl Satış Yapılır?

El emeği ürünler yapıp gelir elde etmek isteyen kişilerin satış yapabileceği birçok platform bulunur Amazon Handmade ve ETSY bunlardan ikisidir. Genellikle kişiler her zaman satışlarını ETSY gibi platformlar üzerinden yapabiliyor olsa da aslına bakıldığında Amazon’un geliştirmiş olduğu Amazon Handmade de yüksek satış potansiyeli olan platformlardan birisidir.
16 Eki, 2023

Buy Now Pay Later (BNPL): Şimdi Al Sonra Öde Nedir?

Buy Now Pay Later ya da Türkçe karşılığı ile “Şimdi Al Sonra Öde” internetten alışveriş yapmak isteyen kişilerin satın alacakları ürün ya da hizmetleri anında alarak ödemesini daha sonraki süreçlerde yapmasına olanak tanıyan bir sistemdir.
12 Eki, 2023

2023 Yılı İlk 6 Aylık E-ticaret Verileri

T.C Ticaret Bakanlığı her yıl düzenli olarak açıklanan “Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) 2023 Yılı Verileri” açıklandı. İlgili rapor incelendiğinde 2023 yılının ilk 6 ayında e-ticaret sektörüne olan ilginin hızlı bir şekilde artış gösterdiği görülüyor. 2022 yılı 6 aylık e-ticaret verileri ile karşılaştırıldığında 2023 yılında e-ticaret hacminin %109,7’lik bir oranda artış göstererek 652,7 milyar TL’ye ulaştığı görülüyor.
10 Eki, 2023

Burn Rate Nedir? Nasıl Hesaplanır?

Burn rate, işletmelerin belirli zaman diliminde harcadıkları nakit miktarını ifade eden finansal terime verilen isimdir.
02 Eki, 2023

Hedef Kitle Nedir? Nasıl Belirlenir ve Analiz Edilir?

Hedef kitle, işletmelerin ürün, hizmet ve kampanyalarını duyurmak istediği ve ulaşmayı amaçladığı insan topluluğuna verilen isimdir. Genellikle hedef kitleler, demografi, yaş, cinsiyet, konum, ilgi alanları, eğitim düzeyi, tüketim alışkanlıkları göz önünde bulundurularak ayrıştırılır. Pazarlama ve satış çalışmalarında ise hedef kitle belirlemek, markaların başarısını artırırken müşterilerini tanımalarına da olanak tanır. Bunun yanı sıra hedef kitle analizi yapmak da markaların bütçelerini iyi bir şekilde optimize etmelerine olanak tanır.
25 Eyl, 2023
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Sonraki | Son

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax