Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

En İyi Kişisel Gelişim Kitapları

Güncelleme Tarihi: 09.04.2024

İçindekiler;

Kişisel gelişim modern dünya toplumlarında kişilerin sosyal, ekonomik ve psikolojik sorunları için kendi çözümlerini üretmelerini sağlayacak kültürel harekete verilen isimdir. Genellikle kişisel gelişimlerini tamamlamak isteyen kişiler ise çoğu zaman kişisel gelişim kitaplarına yönelir.

 

Kişisel gelişim kitapları genellikle ekonomik, psikolojik ve sosyal sorunları ele alan ve bu sorunlar karşısında kişilerin neler yapması gerektiği hakkında bilgi veren kitaplardır. Çoğu kişi ise kitap okurken hayatını değiştirecek kişisel gelişim kitaplarına yönelmeyi tercih eder.

 

En İyi Kişisel Gelişim Kitapları adlı bu yazımızda sizlerin kişisel gelişimine yardımcı olacak ve hayatınızı değiştirecek kişisel gelişim kitapları hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve böylece en iyi kişisel gelişim kitapları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

Hayatınızı Değiştirecek Kişisel Gelişim Kitapları

 

Orhan Pamuk’un 1994 yılında kaleme aldığı “Yeni Hayat” adlı romanında da dediği gibi “Bir gün bir kitap okudum ve bütün hayatım değişti.” Sözündeki gibi günümüzde birçok kişi okuduğu kitaplardan sonra hayatlarında değişiklikler olmasını ister. Bu noktada da kişilerin çoğu kendi gelişimlerini tamamlamak adına hayatını değiştirecek kişisel gelişim kitaplarına yönelir.

 

En iyi kişisel gelişim kitapları yazımızın ilk bölümünde hayatınıza dokunacak ve bakış açınızı değiştirecek kişisel gelişim kitapları hakkında sizlere bilgi vereceğiz. İşte hayatınızı değiştirecek kişisel gelişim kitap önerileri…

 
  • Simyacı - Paulo Coelho
  • Atomik Alışkanlıklar - James Clear
  • İnsanın Anlam Arayışı - Viktor Franki
  • Bir Ömür Nasıl Yaşanır? - İlber Ortaylı
  • Asla Yalnız Yeme - Keith Ferrazzi
  • İktidar - Güç Sahibi Olmanın 48 Yasası - Robert Greene
  • Duygusal Zeka - Daniel Goleman
  • Büyük Düşünmenin Büyüsü - David J.
  • Kendime Düşünceler - Marcus Aaurelius
 

Simyacı - Paulo Coelho


En İyi Kişisel Gelişim Kitapları Simyacı - Paulo Coelho
 

1988 yılında Paulo Caoelho tarafından kaleme alınan Simyacı, en iyi kişisel gelişim kitapları dendiğinde herkesin aklına gelen ilk kitaplardan birisidir. Dünyayı seyahat etmek isteyen bir çocuğun ilham verici hikayesini anlatan simyacının ana karakterinin asıl amacı hazine bulmaktadır. Yolculuğu esnasında çocuk dünyanın sunduğu diğer zenginliklerin farkına varmakta ve deneyimlemektedir.

 

Kişisel gelişim kitap önerileri arasında yer alan Simyacı, kişilere hayallerini takip edebilme ve fırsatları tanıyabilme adına birçok şey öğretir. Bu nedenle kendini geliştirmek ve bakış açısını değiştirmek isteyen kişilerin bu kitabı okuması gerekir.

 

Atomik Alışkanlıklar - James Clear


En İyi Kişisel Gelişim Kitapları Atomik Alışkanlıklar - James Clear
 

2018 yılında James Clear tarafından kaleme alınan Atomik Alışkanlıklar, davranışlar ve kişilikler arasındaki ilişkiyi inceleyen kişisel gelişim kitaplarından birisidir. Alışkanlıkları ele alan bu kitapta asıl verilmek istenen mesaj alışkanlıkların zarar değil faydaya yönelik de tasarlanabileceği ve hayatı yeniden tasarlamadaki rolleridir.

 

Sizler de hayatınızı değiştirecek kişisel gelişim kitapları arıyorsanız kesinlikle atomik alışkanlıkları okumanız gereken kitaplar listesine eklemelisiniz.

 

İnsanın Anlam Arayışı - Viktor Franki


En İyi Kişisel Gelişim Kitapları İnsanın Anlam Arayışı - Viktor Franki
 

Viktor Franki tarafından 1946 yılında yazılan İnsanın Anlam Arayışı da kişisel gelişim kitap önerilerimizden birisidir. Yazıldığı tarihten itibaren 24 dile çevrilen ve 10 milyondan fazla satılan İnsanın anlam arayışı kitabında yaşamın amacı sorgulanır ve bu da insanların bakış açısını değiştirir. Özellikle Nazi kampındaki yaşamın ve deneyimlerin iç görülerinin kaleme alındığı bu kitap bireylerin yaşamın amacını sorgulaması ve anlaması açısından oldukça önemlidir.

 

Bir Ömür Nasıl Yaşanır? - İlber Ortaylı

 

Prof. Dr. İlber Ortaylı tarafından 2019 yılında kaleme alınan Bir Ömür Nasıl Yaşanır, deneme türündeki kitaplardan birisidir. Kronik Kitap Yayınevi tarafından 2019 yılında basılan Bir Ömür Nasıl Yaşanır, insanların hayatları boyunca karşılaştıkları soruları ve bu sorunların üstesinden nasıl geleceklerini ele alır. Kitaptaki asıl nokta ise doğru tercihlerdir çünkü Bir Ömür Nasıl Yaşanır kitabının genelinde doğru tercihte bulunma yöntemleri hakkında da kişilere bilgi verir.

 

Siz de hayatımızı değiştirecek kişisel gelişim kitap önerileri arıyorsanız İlber Ortaylı’nın kaleme aldığı Bir Ömür Nasıl Yaşanır kitabını kesinlikle okumalısınız.

 

Asla Yalnız Yeme - Keith Ferrazzi


En İyi Kişisel Gelişim Kitapları Asla Yalnız Yeme - Keith Ferrazzi
 

2008 yılında piyasaya sürülen kitaplar arasında yer alan Asla Yalnız Yeme, Keith Ferrazzi tarafından kaleme alınan kişisel gelişim kitaplarından birisidir. Ağ ve ilişki oluşturma konuları hakkında bilgi verilen kitap genellikle kendi geliştirmek isteyen kişilerin en çok yöneldiği kitaplar arasında yer alır.

 

Hayatı anlamaya yönlendiren ve anlamlandırma şeklini değiştiren bu kitapta ağ ve ilişkiler konusunda birçok insanın başarısız olduğu noktalara değinilir. Bu nedenle “Asla Yalnız Yeme” adlı bu kitap kendini geliştirmek isteyen herkesin okuma listesinde yer almalıdır.

 

İlginizi Çekebilir: E-ticaret Nedir

 

İktidar - Güç Sahibi Olmanın 48 Yasası - Robert Greene


En İyi Kişisel Gelişim Kitapları İktidar - Robert Greene
 

Robert Greene tarafından kaleme alınan İktidar - Güç Sahibi Olmanın 48 Yasası ilk kez 1998 yılında piyasaya sürülmüştür. Amerika’da 1,2 milyondan fazla basılan İktidar - Güç Sahibi Olmanın 48 Yasası, New York Times’ın en çok satılan kitaplar listesinde yer almaktadır.

 

İktidar - Güç Sahibi Olmanın 48 Yasası adlı bu kişisel gelişim kitabında güçlü olmak isteyen bireylerin gücü elde etmek adına kullandığı 48 farklı teknik hakkında bilgi verilmektedir. Bu tekniklerin bazıları manipülatif ve bazıları ise agresif tekniklerdir.

 

Hayatınızı değiştirecek kişisel gelişim kitapları arasıdna yer alan İktidar - Güç Sahibi Olmanın 48 Yasası adlı bu kitap sayesinde bireylerin gücü elde etmek adına kullandığı teknikler hakkında bilgi sahibi olabilir ve böylece bu teknikler hakkında bilgi edinerek kendi savunma mekanizmanızı kolayca geliştirebilirsiniz. Sizler de kendinizi geliştirecek kişisel gelişim kitapları okumak istiyorsanız kesinlikle Robert Greene tarafından kaleme alınan İktidar - Güç Sahibi Olmanın 48 Yasası adlı kitaba bir göz atmalısınız.

 

Duygusal Zeka - Daniel Goleman


En İyi Kişisel Gelişim Kitapları Duygusal Zeka - Daniel Goleman
 

2019 yılında Psikolog Dr. Daniel Goleman tarafından kaleme alınan ve piyasaya sürülen Duygusal Zeka adlı kitap da hayatımızı değiştirecek kişisel gelişim kitapları arayan kişilerin okuması gereken kitaplar arasında yer alıyor. Goleman bu eserinde zeka kavramını yeniden tanımlayarak duygusal zeka kavramını açıklıyor.

 

Büyük Düşünmenin Büyüsü - David J.


En İyi Kişisel Gelişim Kitapları Büyük Düşünmenin Büyüsü - David J.
 

1059 yılında David J. Schwartz tarafından kaleme alınan Büyük Düşünmenin Büyüsü, kendi kendine yardım kitabı olarak tanımlanan bir kişisel gelişim kitabıdır. Motivasyon konusundaki uzmanlar arasında yer alan David J. Schwartz, bu kitabında insanların daha iyi satmasına, yönetmesine ve daha çok para kazanmasına yardımcı olacak bilgiler veriyor ve bunların yanı sıra kitapta asıl olarak mutluluk ve huzura ulaşma konusundaki bilgilere de yer veriliyor.

 

Kendime Düşünceler - Marcus Aurelius


En İyi Kişisel Gelişim Kitapları Kendime Düşünceler - Marcus Aurelius
 

MS 180 yılında Kadar Roma İmparatoru olan Marcus Auelius’un Stoacılık felsefesi üzerine notlarını ve düşüncelerini yazdığı ve kendisine özel notlarını kaleme aldığı kitabı Kendime Düşünceler de en iyi kişisel gelişim kitapları arasında yer almaktadır.

 

En eski kişisel gelişim kitapları arasında yer alan Kendime Düşünceler kitabında insanın kendi hayatını düzenlemesine yönelik de düşünceler de yer alır. Sizler de en eski kişisel gelişim kitapları arasında yer alan kendime düşünceleri okuyabilir ve böylece ufkunuzu geliştirebilirsiniz.

 

Psikolojik Kişisel Gelişim Kitapları

 

Psikoloji alanına ilgi duyan kişiler genellikle psikoloji kitapları okumayı tercih eder. Bu noktada bazı kişiler kuram ve kavramlar ile ilgili kitaplara ilgi gösterirken bazı kişiler ise psikolojik kişisel gelişim kitapları okumak ister. En İyi Kişisel Gelişim Kitapları adlı yazımızın bu bölümünde sizlere psikolojik kişisel gelişim kitapları hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızın bu bölümünü inceleyebilir ve böylece psikolojik kişisel gelişim kitapları hakkında bilgi alabilirsiniz.

  • Ferrarisini Satan Bilge - Robin Sharma
  • Hayatı Yeniden Keşfedin - Jeffrey E.Young
  • İnsan Olmak - Engin Geçtan
  • Ustaca Sevmek - Don Miguel Ruiz
  • Olumlu Düşüncenin Gücü - Norman Vincent Peale
  • Alışkanlıkların Gücü - Charles Duhigg
 

Ferrarisini Satan Bilge - Robin Sharma


En İyi Kişisel Gelişim Kitapları Ferrarisini Satan Bilge - Robin Sharma
 

Robin Sharma tarafından 1996 yılında kaleme alınan Ferrarisini Satan Bilge, en iyi psikolojik kitaplar arasında yer alır. Julian Mantle ve onun en yakın arkadaşı olan John arasındaki sohbet etrafında gelişen kitapta Julian, kırmızı Ferrarisini ve tatil evini sattıktan sonra yaptığı Himalaya yolculuğunu ve bu esnadaki ruhani deneyimlerini anlatmaktadır.

 

İnsan psikolojisini derinden ele alan ve büyük gözlemler içeren bu kitabı sizler de okuma listenize ekleyebilir ve bu eşsiz kitabı okuyarak ilginç bilgilere erişebilirsiniz.

 

Hayatı Yeniden Keşfedin - Jeffrey E.Young


En İyi Kişisel Gelişim Kitapları Hayatı Yeniden Keşfedin - Jeffrey E.Young
 

İlk kez 1993 yılında yayımlanan Hayatı Yeniden Keşfedin, Jeffrey E.Young tarafından kaleme alınan bir kitaptır. Değişimin ele alındığı kitapta Jeffrey E.Young, değişimin her zaman uzun ve zor olduğuna değinir. Bu noktada ise değişim için sabır, disiplin ve küçük adımlara ihtiyaç olduğunu ve küçük başarıların ödüllendirilmesi gerektiğini okuyucularına anlatır.

 

Sizler de değişime ilgi duyuyor ve kendinizi değiştirmek istiyorsanız Jeffrey E.Young tarafından kaleme alınan Hayatı Yeniden Keşfedin adlı bu kitabı okuma listenize ekleyebilirsiniz.

 

İnsan Olmak - Engin Geçtan


En İyi Kişisel Gelişim Kitapları İnsan Olmak - Engin Geçtan
 

Engin Geçtan tarafından kaleme alınan ve ilk kez 1983 yılında yayımlanan İnsan Olmak hala güncelliğini koruyan psikolojik kitaplar arasında yer alır. İnsanlarda korkma, yalnızlık, sorumluluktan kaçış ve kendini yaşama gibi konuların ele alındığı bu kitap özellikle birey ve toplumu ve bireyin varlığını meydana getiren tüm konuları incelikle işler. Engin Geçtan tarafından kaleme alınan ve ilk kez 1983 yılında yayımlanan İnsan Olmak hala güncelliğini koruyan psikolojik kitaplar arasında yer alır. İnsanlarda korkma, yalnızlık, sorumluluktan kaçış ve kendini yaşama gibi konuların ele alındığı bu kitap özellikle birey ve toplumu ve bireyin varlığını meydana getiren tüm konuları incelikle işler.

 

Ustaca Sevmek - Don Miguel Ruiz


En İyi Kişisel Gelişim Kitapları Ustaca Sevmek - Don Miguel Ruiz
 

Don Miguel Ruiz tarafından 1999 yılında kaleme alınan Ustaca Sevmek de en iyi psikolojik gelişim kitaplarından birisidir. Yaşam, sevgi, öz benlik ve bireyin kendine yabancılaşması gibi konuların kaleme alındığı bu kitap oldukça etkileyici ve sarsıcı bir bakış açısıyla bu konulara değinmektedir. Bu nedenle yaşamın derinliği ile ilgilen en herkesin bu kitabı okunması gereken kitaplar listesine eklemesi gerekmektedir.

 

İlginizi Çekebilir: E-ihracat Nedir

 

Olumlu Düşüncenin Gücü - Norman Vincent Peale


En İyi Kişisel Gelişim Kitapları Olumlu Düşüncenin Gücü - Norman Vincent Peale
 

1952 yılında Norman Vincent Peale tarafından kaleme alınan Olumlu Düşüncenin Gücü adlı kitap 5 milyondan fazla satılması ile ön planda olan ve uluslararası en çok satılan kitap olarak bilinmektedir.

 

Kitapta yazar, olumlu düşünme yöntemini uygulamayı ele alır ve vaka geçmişlerini de kullanır. Özellikle bireylerin kendine inanması, endişe alışkanlığını kırma ve tutumlarını değiştirme gibi stratejiler ile hayatlarının kontrolünü nasıl ele alacaklarının da altını çizer.

 

Alışkanlıkların Gücü - Charles Duhigg


En İyi Kişisel Gelişim Kitapları Alışkanlıkların Gücü - Charles Duhigg
 

2012 yılında Charles Duhigg tarafından kaleme alınan Alışkanlıkların Gücü, günlük yaşamda ve her anımızda birlikte hareket ettiğimiz alışkanlıklarımızı bu kitabında ele almaktadır. Yazar birçok kişinin de anlamaya çalıştığı şeyler arasında yer alan alışkanlıkların varlığı, hedeflere ulaşma konusunda alışkanlıkların nasıl yardımcı olduğu gibi konuları kitabında ele almaktadır. Kısacası bu kitapta alışkanlıkların nasıl çalıştıkları anlatılmaktadır. Sizler de kendinizi geliştirerek psikolojik gelişim kitap önerileri arıyorsanız Charles Duhigg tarafından kaleme alınan alışkanlıkların gücünü okumalısınız.

 

En İyi Finansal Kişisel Gelişim Kitapları

 

Kişisel gelişim konusunda birçok kişi yatırım yapma, parayı yönetme, para kazanma ve geleceğini kazanma gibi konulara ilgi duyar. Bu noktada da en iyi finansal kişisel gelişim kitapları bireylerin ihtiyaçlarına yanıt verir. En iyi kişisel gelişim kitapları adlı yazımızın bu bölümünde sizlerin finansal gelişimine katkı sağlayacak kitaplardan bahsedeceğiz. Siz de bu bölümümüzü inceleyebilir ve finans ile ilgili kişisel gelişim kitaplarını öğrenebilirsiniz.

 
  • Zengin Baba Yoksul Baba - Robert Kiyosaki & Sharon L.
  • Zengin Olmanın Anahtarı - Alexandra Reed
  • Düşün ve Zengin Ol - Napoleon Hill
  • Zengin Baba’nın Yatırımcılık Kılavuzu - Robert T. Kiyosaki
 

Zengin Baba Yoksul Baba - Robert Kiyosaki & Sharon L.


En İyi Kişisel Gelişim Kitapları Zengin Baba Yoksul Baba - Robert Kiyosaki & Sharon L.
 

En iyi finans kitapları arasında yer alan Zengin Baba Yoksul Baba, Robert Kiyosaki & Sharon L. Tarafından 1997 yılında kaleme alınmıştır. Piyasaya sürüldüğü tarihten itibaren en iyi finansal gelişim kitapları arasında yer alan Zengin Baba Yoksul Baba en çok satan kitaplar arasında yer almaktadır.

 

Finansal okur yazarlık ve finansal özgürlük konularının ele alındığı kitapta Kiyosaki’nin babası ile babasının arkadaşı ve bir girişimci olan zengin babanın kıyaslaması yapılmaktadır. Özellikle girişimcilik zihniyeti ve çalışan zihniyeti arasındaki farkların ele alındığı bu kitap bakış açısını değiştirmek isteyen herkesin okuması gereken kitaplar arasında yer almalıdır.

 

Zengin Olmanın Anahtarı - Alexandra Reed

 

Alexandre Reed tarafından 2023 yılında kaleme alınan ve piyasaya sürülen Zengin Olmanın Anahtarı finansal özgürlük ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyen kişilerin okuması gereken kitaplar arasında yer alır. Eskiden günümüze kadar insanların en önemli arzuları arasında yer alan zenginlik ve finansal özgürlük konusuna değinilen bu kitapta yatırım, fonlar ve yatırım stratejileri ele alınmaktadır.

 

Özellikle yazar dijital çağın getirmiş olduğu erişebilirlik ve hız ile beraber yatırım yollarını çeşitlendirmiş ve bu süreçte de riskleri ve belirsizlikleri el almıştır. Bununla beraber yazar yatırımın ve finansal piyasaların karmaşıklıklarını ve fırsatlarını da okurlarına anlatmaktadır.

 

İlginizi Çekebilir: Trendyol'da Mağaza Açmak

 

Düşün ve Zengin Ol - Napoleon Hill

 

Napoleon Hill tarafından kaleme alınan Düşün ve Zengin Ol, en iyi kişisel gelişim kitapları arasında yer almaktadır. Herkesin okuması gereken kitaplar listesinde yer alan düşün ve zengin ol, birçok tanınan kişi üzerine 25 yıl boyunca yapılan araştırmalar sonucunda yazılan bir kitaptır.

 

Napoleon Hill’in 500 farklı kişi üzerinde yaptığı araştırmalar sonrasında kaleme aldığı bu kitapta, insanların başarıları, iş hayatları ve daha çok para kazanmalarına yönelik düşünceler paylaşılmaktadır. Sizler de finansal kişisel gelişim kitapları okumak istiyorsanız Napoleon Hill tarafından kaleme alınan Düşün ve Zengin ol adlı bu kitabı okunması gereken kitaplar listesine eklemelisiniz.

 

Zengin Baba’nın Yatırımcılık Kılavuzu - Robert T. Kiyosaki

 

Robert T. Kiyosaki tarafından 2000 yılında kaleme alınan kitaplardan birisi olan Zengin Baba’nın Yatırımcılık Kılavuzu adlı kitap da finans alanına ilgi duyan kişilerin okuması gereken kitaplar arasında yer alır.

 

Zengin Baba’nın Yatırımcılık Kılavuzu adlı kitap zengin olmak, yatırım yapmak veya zengin yatırımlarına yönelmek isteyen kişilere kılavuzluk edecek nitelikte bir kitaptır. Özellikle yatırım yapmanın farklı insanlar için anlamlarının farklı olduğunu dile getiren yazar zengin, orta sınıf ve yoksullar için farklı yatırımların bulunduğunu da dile getirir. Siz de yatırım yapmak için bir kılavuza ihtiyaç duyuyorsanız bu eşsiz kitabı mutlaka okumalısınız.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax