Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

SEO Rehberi

Anahtar Kelime Nedir? Anahtar Kelime Nasıl Bulunur?

Arama motoru optimizasyonu veya reklam çalışmaları yapacak olan kişi ve işletmeler için önemli kavramlar arasında yer alan anahtar kelime, kullanıcıların arama motorlarında herhangi bir ürün veya bilgi ararken arama kutucuğuna girdiği kelimelere verilen isimdir.
22 Ara, 2023

Organik Trafik Nedir? Nasıl Artırılır?

Organik trafik, bir internet ya da e-ticaret sitesine doğal yöntemler ile gelen ziyaretçi sayısına verilen isimdir. Ziyaretçiler genellikle arama motorları ya da sosyal medya platformları üzerinden siteleri ziyaret eder. Organik trafikte kullanıcı kazanmak için markaların herhangi bir reklam veya kampanya gibi bütçe harcaması gereken çalışmalar yapmaz çünkü bu trafik türünde ziyaretçiler doğal bir şekilde siteyi ziyaret eder.
01 Ara, 2023

Short Tail Keywords (Kısa Kuyruklu Anahtar Kelime) Nedir?

İnternetten bir konu hakkında fikir edinmek ya da bir şey satın almak isteyen kişiler short tail keywords ve long tail keywordsler ile aralamalarını gerçekleştirir. Yapılan incelemelere göre Short tail keywordsler aramalarda daha fazla kullanıldığı görülür.
03 Eki, 2023

Google Analytics 4 Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Google Analytics 4 Hakkında Bilmeniz Gerekenler adlı bu yazımızda Google’ın yeni ürünü olan GA4 hakkında sizleri bilgilendireceğiz.
07 Tem, 2023

Seo Nedir? Arama Motoru Optimizasyonu Nasıl Yapılır?

SEO Türkçe’de Arama Motoru Optimizasyonu anlamanına gelir ve web sitelerinin arama motorları tarafından daha iyi anlaşılması ve değerlendirerek indexlenmesi için yapılan teknik, içerik ve stratejik çalışmaların tümüne verilen isimdir.
16 Haz, 2023

Arama Motorları Nelerdir?

En Çok Kullanılan 10 Arama Motoru adlı bu yazımızda bireylerin internet kullanırken en çok kullandığı arama motorlarından sizlere bahsedeceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyebilir ve arama motorları hakkında bilgi alarak pazarlama stratejilerinizi ona göre geliştirebilirsiniz.
12 Haz, 2023

Breadcrumb Nedir? Breadcrumb Neden Önemlidir?

İnternet sitelerinde bir navigasyon aracı olarak kullanılan breadcrumb, kullanıcıların gezinme yolunu takip etmelerini sağlar. Breadcrumb kavramı Hansel ve Gretel masalında yer alan ekmek kırıntılarından adını almıştır.
23 May, 2023

SEO Uyumlu İçerik Nasıl Üretilir?

SEO Uyumlu İçerik Nasıl Üretilir adlı bu yazımızda içerik üretiminde dikkat edilmesi gereken noktalar, seo uyumlu içeriklerde önem verilmesi gerekenler ve içerik üretim süreci hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve içerik üretim sürecinizi profesyonelleştirebilirsiniz.
05 May, 2023

Local SEO Nedir?

Bir internet ya da e-ticaret sitesi olan kişi ve işletmeler sitelerini ön plana çıkarmak, hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşmak ve müşteri kazanmak için dijital pazarlama çalışmaları yapmaktadır. Günümüzde markaların tercih ettiği birçok dijital pazarlama yöntemi bulunur.
02 Şub, 2023

Bilmeniz Gereken SEO Terimleri ve Anlamları

Bilmeniz Gereken SEO Terimleri ve Anlamları adlı bu yazımızda sizlere en çok kullanan seo terimleri ve seo terimlerinin anlamları hakkında bilgi vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve en çok kullanılan seo terimlerini öğrenebilirsiniz.
20 Eki, 2022

SEO Uzmanı Kimdir? Ne İş Yapar?

SEO Uzmanı Nedir Seo Uzmanı Neler Yapar adlı bu yazımızda seo uzmanları ve görevleri hakkında sizleri bilgilendireceğiz. Bunun yanı sıra SEO uzmanı nasıl olunur sorunuza da yanıt vereceğiz.
14 Eki, 2022

E-ihracat SEO Çalışmalarında Önem Vermeniz Gerekenler

E-ihracat SEO Çalışmalarında Önem Vermeniz Gerekenler adlı bu yazımızda yurtdışına ürün satışı yapan e-ihracat firmaları için seo ipuçları vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve böylece markanızın seo çalışmalarını hızlı bir şekilde yürüterek Google’da ön plana çıkarabilirsiniz.
12 Eki, 2022

E-ticaret SEO: Yeni Başlayanlar İçin Kapsamlı Rehber

E-ticaret SEO: Yeni Başlayanlar İçin Kapsamlı Rehber adlı bu yazımızda e-ticaret seo çalışmaları için önemli olan konular hakkında bilgilendirmeler yapacağız.
26 Tem, 2022

Google Webmaster Tools - Search Console Nedir?

Google Webmaster Tools ya da herkes tarafından bilinen adıyla Google Search Console, internet sitesi bulunan kişi ve işletmelerin arama sonuçlarındaki performanslarını değerlendirebileceği ücretsiz bir Google hizmetidir.
02 Kas, 2021

White Hat SEO Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Arama motoru optimizasyonu denilen SEO uygulamaları dijital dünyanın üzerinde durduğu ve uygulanan tekniklerle önemli başarılar elde ettiği bir dizi uygulamadan oluşmaktadır. White hat seo dediğimizde SEO teknikleri içerisinde en çok kullanılan yöntemlerden biri olarak dikkat çekmektedir. SEO çalışmalarında web sayfalarınızın genel olarak alaka düzeyini, erişilebilirliğini ve kalitesini optimize ederek arama motorları sonuç sayfalarında yüksek bir sıralama elde etmek için kullanılan bir dizi yöntemi içermektedir.
31 Eki, 2021

Black Hat SEO Hakkında Bilmeniz ve Dikkat Etmeniz Gerekenler

Arama motoru optimizasyonu denilen (SEO), içeriğinizin ve web sayfalarınızın genel olarak alaka düzeyini, erişilebilirliğini ve kalitesini optimize ederek arama motorları sonuç sayfalarında yüksek bir sıralama elde etmek için kullanılan bir dizi yöntemi içermektedir. Organik yollarla yapılması hedeflenen SEO stratejilerinde black hat SEO dediğimizde ise illegal ve organik olmayan yollara başvurularak sayfaların SEO değerinin artırılması hedeflenmektedir.
31 Eki, 2021

E-ticaret Siteleri İçin Önemli Olan Google Reklam Çeşitleri

E-ticaret sitelerinde reklam çalışması yapmak isteyenler için hazırladığımız E-ticaret Siteleri İçin Önemli Olan Google Reklam Çeşitleri adlı bu yazımızda sizlere Google Adwords, Google reklam türleri vb. konularda bilgi vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyerek Google Adwords reklamları ve reklam türleri hakkında bilgi edinebilir ve böylece doğru reklam çalışmaları yaparak hedeflerinize daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.
30 Eki, 2021

Google Adsense Nedir? Google Adsense İle İlgili En Çok Sorulan Sorular

İnternet sitesi olan ve internetten para kazanmak isteyen kişiler için hazırladığımız Google Adsense Nedir? Google Adsense İle İlgili En Çok Sorulan Sorular adlı bu yazımızda sizlere bu platform hakkında bilgi vereceğiz. Bunun yanı sıra Google Adsense ile ilgili sizlerin en merak ettiği soruları yanıtlandıracağız. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve Google Adsense hakkında bilgi sahibi olarak internetten gelir elde edebilirsiniz.
29 Eki, 2021

Voice Search Nedir?

Sesli arama, elektronikte en hızlı ilerleyen trendlerden biri haline gelmektedir. Sesli arama teknolojisi ilk olarak 2011 yılında Apple’ın iphone’da Siri uygulamasını devreye almasıyla ivme kazandı. Iphone kullanıcılarının yalnızca seslerini kullanarak soru sormalarını ve eylemler gerçekleştirmelerini sağlayan Siri yazılımı kullanıcılar tarafından büyük ilgi gördü. Günümüze geldiğimizde yetişkinlerin yüzde 41'i, gençlerin ise yüzde 55’i günde en az bir kez sesli arama kullanıyor. Oranın ise önümüzdeki yıllarda daha da artacağı öngörülmektedir. Yazımızda bir pazarlama teknolojisi olan sesli arama seo konusunda detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
02 Eyl, 2021

E-ticaret Nedir? E-ticaret Nasıl Yapılır?

E-ticaret sektörü son dönemlerin en popüler sektörlerinden birisidir. Çünkü artık bir ürün ve hizmet almak isteyen kişiler e-ticaret firmaları üzerinden aradıkları ürünlere daha kolay bir şekilde ulaşabilmekte ve satın almak istedikleri ürün ve hizmetleri indirimli bir şekilde alabilmektedir.
27 Ağu, 2021

Nofollow ve Noindex Nedir? Farkları Nelerdir?

Noindex nedir dediğimizde sayfanın arama motorlarındaki dizine eklenmemesi anlamına gelmektedir ancak arama motorlarının sayfadaki bağlantıları takip etmemesi anlamına gelmez. Nofollow nedir dediğimizde ise arama motorunun bağlantıları takip etmemesi anlamına gelmektedir. Her ikisi de robot meta etiketine eklenen ayarlardır.   Arama motorlarında linkler ya da indexleme işlemleri için sıkça başvurulan nofollow noindex nedir ile ilgili çeşitli bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz.
17 Ağu, 2021

Featured Snippet’a Yönelik İçerik Nasıl Yazılır?

Google Arama Sıralamalarında yer almak isteyen birçok işletme içerik üretimi yapıyor. Genellikle kişi ve işletmeler içerik üretimi yaparken daha çok kendi sektörlerine yönelik içerikler üretmeye özen gösteriyor. Featured Snippet’a çıkmak isteyen kişiler için kaleme aldığımız Featured Snippet’a Yönelik İçerik Nasıl Yazılır adlı bu yazımızda sizlere belirli stratejilerden bahsedeceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyerek bu stratejileri öğrenebilir ve Featured Snippet’a yönelik içerikler hazırlayarak birçok avantajlı durumdan faydalanabilirsiniz.
17 Ağu, 2021

Etkileşiminizi Arttıracak Instagram Fotoğrafçılığı İpuçları

Instagram günümüzün en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında yer almaktadır. Bir gün içerisinde binlerce yeni kullanıcı bu platforma kaydolmakta ve gönderi paylaşımı yapmaktadır. Gönderi paylaşımının yanı sıra Instagram kullanıcıları yakın çevreleriyle, yeni insanlarla ve markalarla etkileşime geçmektedir. Instagram’ı hem kişisel hem de ticari amaçlarla kullanan kişi ve işletmeler için hazırladığımız Etkileşiminizi Arttıracak Instagram Fotoğrafçılığı İpuçları adlı bu yazımızda sizlere etkileşiminizi arttıracak belirli ipuçları hakkında bilgi vereceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyebilir ve Instagram fotoğrafçılığı hakkında bilgi edinerek etkileşimlerinizi hızlı bir şekilde arttırabilirsiniz.
11 Ağu, 2021

En Çok Kullanılan Link (URL) Kısaltma Araçları

Link Kısaltma Araçları yada diğer anlamıyla URL Kısaltma araçları, günümüzde işletmeler tarafından kullanılan ve uzun linklerin kısaltılmasını sağlayan araçlara verilen isimdir. Genellikle kişi ve işletmeler belirli amaçlar için link kısaltma araçlarını kullanmaktadır. En Çok Kullanılan Link (URL) Kısaltma Araçları adlı bu yazımızda sizlere link kısaltma ve link kısaltma yaparken kullanabileceğiniz araçlar hakkında bilgi vereceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyerek bu konu hakkında bilgi edinebilir ve linklerinizi kısaltırken kullanacağınız araçları öğrenebilirsiniz.
10 Ağu, 2021

CMS (İçerik Yönetim Sistemi) Nedir, Çeşitleri Nelerdir?

İçerik yönetim sistemi anlamına gelen CMS yazılım ve kodlama bilgisine sahip olmadan içerik oluşturulmasını mümkün kılan hazır bir yazılım uygulamasıdır. CMS arayüzde sıfırdan bir içerik oluşturmayı, yayınlamayı, üzerinde değişiklik yapmayı, yönetmeyi sağlayan bir yazılımdır. En bilinen CMS örneği wordpress’tir fakat geliştirilen ve kullanımı oldukça yaygın olan pek çok CMS uygulaması mevcuttur. Bu yazımızda içerik yönetim sistemi ile ilgili ihtiyacınız olabilecek bilgileri sizler için derledik.
07 Ağu, 2021

ROAS ve ROI Nedir? Nasıl Hesaplanır? Farkları Nelerdir?

ROI ve ROAS kavramları şirketlerin maliyet ve gelir hesaplamalarında sıklıkla başvurdukları ölçümleme araçlarıdır. Return On Advertising Spend anlamına gelen ROAS, reklam maliyetlerinin getirisini gösteren bir maliyet hesaplama birimidir. ROI ise yatırım getirisi anlamına gelmektedir. Yatırımların sayısal maliyetlerini gösteren birimdir.
07 Ağu, 2021

Google Algoritma Güncellemeleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler(2024)

Google'ın arama sonuçlarında yer alan tüm sitelerin %30'u masaüstü Googlebot ile taranmaya devam ederken, tüm web sitelerinin bu göreve uygun olmadığı görülmektedir. Google'a göre, arama sonuçlarında yer alan tüm web sitelerinin yaklaşık %70'i mobil kullanıcı aracısı ile taranmaktadır. Bu, tüm sitelerin neredeyse üçte birinin hala masaüstü tarayıcısıyla tarandığı anlamına gelir. “Google Algoritma Güncellemeleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler(2024)” başlıklı bu içeriğimizde indeksleme ve SEO çalışmaları konuları üzerinde duracağız. Dilerseniz yazımıza; mobil öncelikli indeksleme nedir sorusuna yanıt vererek başlayalım.
28 Tem, 2021

Rich Snippets Nedir? Sitenize Faydaları Nelerdir?

Rich snippets, arama sonuçlarında kullanıcılara ek bilgiler sağlayan bir tür yapılandırılmış veri işaretlemesidir. Sitelerin, Google ya da farklı arama motorlarında kullanıcılara sayfa hakkında ekstra bilgiler vermektedir. Kullanıcıların tıklamasını sağlayan kısa içeriklerin oluşturulduğu bir alandır. Arama motorlarında göründüğü için tıklanma oranlarını büyük oranda etkilemektedir. Bu nedenle titiz ve bilinçli bir çalışma gerektirmektedir. Rich snippets ne demek dediğimizde Google’da önümüze çıkan başlık, URL ve açıklama kısmına tümüyle rich snippets adı verilmektedir. Bu alanlara ek olarak gösterilen bilgi ve görseller de snippet’e dahildir. Kullanıcıların sayfayı tıklamadan önce gireceği sayfayı ya da siteyi tanımasını sağlayan snippet’lerin içeriği bu nedenle oldukça önemlidir.
17 Tem, 2021
1 | 2 | Sonraki | Son

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax