Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ticaret Hosting Nedir?

Güncelleme Tarihi: 04.04.2024

İçindekiler;

E-ticaret sitesi kurmak isteyen firmaların, müşteri deneyimini arttırmak ve iyi bir alışveriş deneyimi sunmak için e-ticaret hosting seçimlerini iyi yapması gerekmektedir. Bir e-ticaret firmasının kullandığı hosting, satışlarını ve müşteri memnuniyetini arttırmasında oldukça önemlidir. Bu nedenle e-ticaret firmaları hosting seçerken birçok konuyu göz önünde bulundurmalıdır.

 

E-ticaret Hosting Rehberi adlı bu yazımızda e-ticaret firmaları için hosting nasıl seçilmelidir, hosting kurulumu nasıl yapılmalıdır ve hostinglerde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir bunlardan bahsedeceğiz.

 

E-Ticaret Hosting, E-Ticaret Siteleri İçin Hosting Seçimi Nasıl Yapılır?

 

Hosting Ne Demek ?

 

Hosting bir internet sitesinde yayınlanan sayfa, resim, video, doküman gibi verilerin internet kullanıcılarının erişebileceği bilgisayarlarda tutulmasına verilen isimdir. Türkçe çevirisi barındırma hizmeti olarak bilinen hosting, kısacası bir internet sitesinde bulundurulan içeriklerin yüklendiği arka yüz anlamına gelmektedir.

 

Hosting Nedir

 

E-ticaret Hosting Nedir?

 

E-ticaret Hosting, e-ticaret ile ürün satan firmaların internet sitelerinde bulunan sayfa, ürün açıklamaları, ürün görselleri, ürün fiyatları, ürün videoları gibi içeriklerin kullanıcılar tarafından kolay bir şekilde erişilebileceği bilgisayarda tutulmasına verilen addır.

 

Güçlü bir e-ticaret sitesi kurarak satışlarını arttırmak isteyen firmaların hosting ve e ticaret hosting seçimi yaparken dikkat etmesi birçok unsur bulunmaktadır.



E-Ticaret Hosting Nedir

 

E-Ticaret Hosting Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

E-ticaret sitesi kurmak isteyen e-ticaret firmaları açık kaynak kodlu e-ticaret alt yapılarını kullanacaksa e-ticaret hosting satın almalıdırlar. Fakat Ticimax gibi hazır e-ticaret alt yapılarını kullanarak e-ticaret sitesi kurmak isteyen firmaların hosting satın alması gerekmemektedir.

 

E-ticaret Hosting rehberi yazımızın bu bölümünde e-ticaret sitelerini açık kaynak kodlu e-ticaret alt yapıları ile kuracak firmalara e-ticaret hosting seçerken dikkat edilmesi gereken şeyler hakkında bilgi vereceğiz.

 
  • Hosting Firmasının Kurumsal Olması
  • Güvenlik
  • Hosting Hızı
  • Firmanın Sağladığı Yazılım Desteği ve Kontrolü
  • Veritabanı
  • Sanal Pos Entegrasyonu
  • Transfer Oranları
  • Kullanılan Sunucular
  • Süreklilik Oranı
  • CDN
  • Otomatik Yedekleme
  • Hosting Kurulumu
 

E-ticaret siteleri için hosting seçerken göz önünde bulundurulması gereken özelliklerdir.

 

İlgili İçerik; Firewall (Güvenlik Duvarı) Nedir, Nasıl Çalışır ve Neden Önemlidir?

 

İlgili İçerik; E-ticaret Ve Güvenlik Hakkında Bilmeniz Gerekenler



E-Ticaret Hosting Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Kurumsal Hosting Firmaları İle Çalışın

 

E-ticaret siteniz için bir e-ticaret hosting satın almak istiyorsanız eğer bu alanda hizmet veren firmaların bir hayli fazla olduğunu unutmamalısınız. Hosting alacağınız firmayı seçerken e-ticaret sitesi için en iyi hosting firmaları hakkında araştırma yapmalı ve bu sektörde kendini ispatlamış firmalar ile çalışmaya özen göstermelisiniz.


İlgili İçerik; Ücretsiz E-Ticaret Yazılımı Neden Kullanmamalısınız?



E-Ticaret Hosting Kurumsal Firma

 

Hosting Güvenliğine Önem Verin

 

E-ticaret hosting paketleri hakkında araştırma yaparken göz önünde bulundurmanız başka bir unsur ise hostingin güvenilirliğidir. E-ticaret firmaları müşterilerine güvenli platformda alışveriş yapma olanağı sunmak zorunda olduğu için e-ticaret hostingi seçerken SSL sertifikalarının bulunması oldukça önemlidir. E-ticaret hostingi satın alacağınız firmanın sizlere bu sertifikaları sunduğundan emin olun.

 

E-Ticaret Hosting Güvenlik

 

Hız Oldukça Önemli

 

E-ticaret hosting fiyatları belirlenirken en etkili olan unsurlardan birisi hostingin hızıdır. E-ticaret siteniz için hosting seçerken göz önünde bulundurmanız gereken şeylerden birinin de e-ticaret hostinginin Ram boyutu ve DİSK yapısı olduğunu unutmayın.

 

E-ticaret sitelerinden alışveriş yapan müşterilerin genellikle bir sitede hızlı bir şekilde gezinebilmeyi istemektedir ve bu nedenle bir e-ticaret sitesinin yüklenme süresi en fazla 2 saniye olmalıdır. Sizler de e-ticaret hostinginizi seçerken e-ticaret sitenizin yüklenme süresini kısaltacak RAM boyutu ve SSD disk yapısını göz önünde bulundurarak bir seçim yapın.

 
İlgili İçerik; E-Ticaret Sitenizin Performansını İyileştirerek 2 Kat Dönüşüm Kazanın 



E-Ticaret Hosting Hız

 

Firmaların Sağladığı Yazılım Desteği ve Kontrolü Oldukça Önemli

 

E-ticaret hosting paketleri içerisinde genellikle e-ticaret siteleri kurulurken kullanılan açık kaynak kodlu e-ticaret alt yapıları da yer almaktadır.

 
  • Opencart
  • PrestaShop
  • Woocommerce
  • Magento 
 

Gibi açık kaynak kodlu e-ticaret alt yapılarının e-ticaret hostinginiz içerisinde bulunduğuna önem vermeniz gerekmektedir. Bununla beraber e-ticaret hosting paketleri içerisinde MSSQL, PHP, Java ve MySQL alt yapılarının olması gerektiği unutulmamalıdır.

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Magento

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs Woocommerce

 

İlgili İçerik; Ticimax Vs PrestaShop

 

E-Ticaret Hosting Yazılım Desteği

 

Veritabanını (Database) Göz Önünde Bulundurun

 

E-ticaret ile internetten ürün satacak firmaların e-ticaret hosting seçerken dikkat etmesi gereken başka bir özellik ise hosting içerisinde bulunan databasedir. Genellikle çok sayıda ürün satacak bir e-ticaret firmasının veritabanının büyük olması gerekmektedir. Veritabanı büyüklüğü, performans sorunları ile karşılaşmamak ve kaynak sınırlaması gibi unsurlar bir e-ticaret hostinginin databese özellikleri hakkında sizlere bilgi verecektir.


İlgili İçerik; Veritabanı (Database) Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gerekenler 



E-Ticaret Hosting Veritabanı

 

Sanal Pos Entegrasyonu

 

E-ticaret Hosting Rehberi adlı yazımızın bu bölümünde sizlere hosting seçimi ve hosting kurulumu için önemli olan sanal pos entegrasyonları hakkında bilgi vereceğiz. E-ticaret ile ürün satmak isteyen firmaların e-ticaret hostingi seçerken göz önünde bulundurması gereken başka bir özellik ise sanal pos entegrasyonudur.

 

E-ticaret hostingi seçerken sizler de sanal pos entegrasyonunun bulunup bulunmadığına, 3D Secure ile işlem alınıp alınmadığına dikkat etmelisiniz. Unutmayın ki e-ticaret sitenize giren müşterileriniz güvenli bir şekilde alışveriş yapmayı tercih edecektir.

 
 

İlgili İçerik; Sanal Pos Hakkındaki En Kilit 5 Başlık

 

İlgili İçerik; Sanal Pos Nasıl Alınır?

 

E-Ticaret Hosting Sanal Pos

 

Transfer Oranı Oldukça Önemli

 

E-ticaret siteleri sürekli ziyaret alan sitelerdir. Bu nedenle e-ticaret sitelerinin veritabanı isteklerine yanıt vermesi oldukça önemlidir. E-ticaret hosting fiyatlarının farklılaşmasına neden olan transfer oranını göz önünde bulundurarak e-ticaret hostingi seçmeniz gerekmektedir. Transfer oranına göre bir e-ticaret hostingi seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli şey aylık ziyaretçi oranı ve büyüme hedeflerinizdir.

 

E-Ticaret Hosting Transfer

 

E-ticaret Hostinginin Sunucusuna Dikkat Edin

 

E-ticaret sitesi kurulumunda en önemli şeylerden biri de e-ticaret hostinginin sunucu özellikleridir. Bir e-ticaret sitesi için sunucunun, kaliteli, donanımlı ve performansı karşılayabilecek nitelikte olması ve veritabanı ve yazılımlar ile desteklenmesi gerekmektedir.



E-Ticaret Hosting Sunucu

 

Süreklilik/Uptime Oranı

 

E-ticaret sitesi kurarken e-ticaret hostingi seçecek firmaların dikkat etmesi gereken başka bir şey ise hosting süreklilik oranıdır. E-ticaret siteleri 7/24 hizmet veren site türlerinden olduğu için sunucuların sürekli olarak çalışması oldukça önemlidir.



E-Ticaret Hosting Uptime

 

Content Delivery Network (CDN)

 

E-ticaret firmanızı büyüterek yurtdışına satış yapmak istiyorsanız göz önünde bulundurmanız gereken başka bir özellik ise CDN hizmetidir. Bu hizmet e-ticaret sitenizi farklı lokasyonlarda barındırmanıza olanak sağlayacak ve e-ticaret sitenizin performansını arttıracaktır.

 

İlgili İçerik; Yeni Dönemde Daha Güçlü E-İhracat

 

İlgili içerik; E-ihracat Nasıl Yapılır?

 

İlgili İçerik; E-İhracat Sitesi Nasıl Kurulur?

 

E-Ticaret Hosting Content Delivery Network

 

Otomatik Yedeklemeler İle Güvenlik

 

E-ticaret sitelerinde bulunan ürün, ürün açıklaması, görsel, video gibi içeriklerin sürekli olarak yedeklenmesi gerekmektedir. E-ticaret sitelerinin kendini güvenliklerini sağlamak yapılan otomatik yedeklemelerin günlük olarak yapılıp yapılmadığı e-ticaret hosting alırken dikkat edilmesi gereken şeyler arasında yer almaktadır.

 

E-Ticaret Hosting Otomatik Yedekleme

 

E-Ticaret Hosting Kurulumu

 

E-ticaret sitenizi açık kaynak kodlu e-ticaret alt yapılarını kullanarak yapacaksanız eğer dikkat etmeniz gereken başka bir şey ise hosting kurulumudur. E-ticaret hosting siteleri tarafından size bu hizmeti sağladığından emin olmalı ve çalıştığınız firmada hosting kurulumunu kolay bir şekilde yapmalısınız.

 

Bunlarla beraber bir e-ticaret sitesi, hosting siteleri üzerinde bir inceleme yaparken disk kapasitesi, e-mail adresi sayısı, garanti ve erişilebilirlik gibi birçok şeyi de göz önünde bulundurmalıdır.

 

E-Ticaret Hosting Kurulum

 

Ticimax E-ticaret Alt Yapıları Hosting Özellikleri

 

E-ticaret sitelerini Ticimax e-ticaret alt yapılarını kullanarak kurmak isteyen firmaların hizmet alabileceği hazır e-ticaret alt yapılarından birisi olan Ticimax e-ticaret alt yapıları, firmanızın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hayata geçirilmiştir. Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan hosting özellikleri müşterilerinizin hızlı ve güvenilir bir şekilde alışveriş yapmasına olanak sağlamaktadır.

 

E-ticaret Hosting Rehberi adlı yazımızın bu bölümünde sizlere Ticimax e-ticaret alt yapılarında bulunan hosting özellikleri hakkında bilgi vereceğiz.

 

Ticimax e-ticaret alt yapılarındaki hosting özellikleri tercih edeceğiniz e-ticaret paketine göre farklılık göstermektedir.

 

 

Soft 

Plus 

Special 

Special Extra 

Special Omni 

Trafik / Bandwidth 

1500 GB / Yıl1 

2000 GB / Yıl 

3000 GB. / Yıl 

4000 GB / Yıl 

5000 GB / Yıl 

Database Alanı 

Sınırsız 

Sınırsız 

Sınırsız 

Sınırsız 

Sınırsız 

CDN 

Yok 

Var 

Var 

Var 

Var 

E-Posta Hesabı 

10 

80 

100 

200 

250 

Sanalpos Tüm Bankalar 

Yok 

Var 

Var 

Var 

Var 

Ssl Sertifikası 

Yok 

Var 

Var 

Var 

Var 

Hızlı Kurulum 

Var 

Var 

Var 

Var 

Var 

Kurumsal Destek 

Var 

Var 

Var 

Var 

Var 

 

Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih ederek kurabileceğiniz e-ticaret hostinglerinde bulunan özelliklerdir. Ticimax e-ticaret alt yapılarında bulunan hosting özellikleri sayesinde sizler de güvenli bir e-ticaret sitesi kurabilir ve müşterilerinizin güvenli bir şekilde alışveriş yapmasını sağlayabilirsiniz.

 

E-ticaret hostingi almak ve e-ticaret faaliyetlerinize başlarken masraf yapmak yerine sizler de bizimle iletişime geçebilir e-ticaret alt yapılarımız hakkında bilgi alabilirsiniz. Yapacağınız e-ticaret türüne en uygun alt yapıları keşfetmek için uzmanlarımızdan yardım alabilir ve sizin için en yarlı olabilecek Ticimax e-ticaret alt yapısını 15 gün boyunca ücretsiz bir şekilde deneyerek memnun kaldığınız takdirde satın alabilirsiniz.

 

E-ticaret alt yapılarımız ile gelen e-ticaret hostinglerimiz sayesinde hosting ücreti ödemekten kurtulabilir ve ilk faaliyetlerinizi yaparken birçok masrafı bu şekilde geride bırakabilirsiniz. Bununla beraber e-ticaret alt yapılarımızın içerisinde bulunan sınırsız web alanı, paketlere göre değişiklik gösteren mail adresleri gibi birçok özellikten ücretsiz yararlanabilirsiniz.

 

E-ticaret sitenizi kurarken teknik destek almak istediğiniz takdirde firmamız bünyesinde bulunan teknik destek ekibimizde 7/24 iletişime geçebilir ve hızlı bir şekilde sormak istediğiniz sorulara cevap alabilirsiniz. Sizler de şimdi sizin için en doğru olan e-ticaret alt yapısını keşfetmek ve e-ticaret hostingini ücretsiz denemek için bizimle iletişime geçin ve işinize 1-0 önde başlayın.


İlgili İçerik; Trafik ( Bandwidth) Nedir?


E-Ticaret Hosting Altyapılar

 

E-ticaret Sitesi Kurulumu Sonrasında Yapabilecekleriniz

 

Ticimax e-ticaret alt yapıları ile e-ticaret sitesini kuran firmalar birçok özelikten yararlanarak e-ticaret sitlerini kurabilmektedir.

 
  • Hızlı Kurulum; Firmamızdan satın aldığınız e-ticaret paketleri ile beraber gelen e-ticaret hostingi kurulumu Ticimax tarafından yapıldıktan sonra siz de e-ticaret sitenizi hızlı bir şekilde oluşturabilirsiniz.
  • Özel Konsept Temalar; E-ticaret siteniz için satış yapacağınız sektöre yönelik oluşturulan özel konsept temaları seçerek tasarımı şık bir e-ticaret sitesini hayata geçirebilirsiniz.
  • Responsive Tasarım; E-ticaret alt yapılarımızla beraber gelen responsive tasarımlar yazılım için fazla zaman ve para kaybetmenizi ortadan kaldıracak. Sizler de e-ticaret yapımızın içerisinde bulunan responsive tasarımlar sayesinde e-ticaret sitenizi mobile uyumlu bir hale getirebilir ve tüm cihazlardan sorunsuz bir şekilde e-ticaret sitenizde işlem yapılmasını sağlayabilirsiniz. Bu hem Google sıralamalarınızı kolayca arttıracak hem de müşterilerinizin kalıcı müşteriler haline gelmesine olanak sağlayacaktır.
  • Mobil Uygulama; Ticimax e-ticaret alt yapılarını kullanan firmalar kısa bir sürede mobil uygulamalarını ücretsiz bir şekilde hayata geçirmektedir. Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan mobil uygulama özelliği sayesinde siz de işinizi hızlı bir şekilde geliştirebilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.
 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax