Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Instagram Çekilişi Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 22.03.2024

İçindekiler;

Bilindiği gibi Instagram, sosyal medya platformları arasında e-ticaret ile en uyumlu platform olarak ön plana çıkıyor. Birçok e-ticaret sitesi bu önemli sosyal medya platformu aracılığı ile satışlarını artırabilmek ve internetten satış yapmak amacı ile Instagram çekiliş etkinlikleri düzenlemektedir. Instagram çekiliş nasıl yapılır diyenler için derlediğimiz yazımız karşınızda!



Instagram Çekilişi Nasıl Yapılmalı ve Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Instagram Çekilişi Yapma Hakkında Önemli İpuçları

 

E-Ticaret Dönüşüm Oranlarını Artırabilmek İçin Instagram Çekiliş Etkinlikleri Düzenleyin!

 

Sosyal medya çekiliş programı etkileşim oranlarınızı artırabilmek için mutlaka bir çekiliş planlayarak sonuçları sağlıklı alabilmeniz için çekiliş programı kullanmanızı öneriyoruz. Hali hazırda birçok e-ticaret sitesi e-ticaret Instagram hesapları için yeni takipçi kazanmak, etkileşim yaratmak ve buna bağlı olarak dönüşüm oranlarını artırabilmek amacı ile bu tür programları kullanarak satış yüzdelerini önemli bir ölçüde artırabilmeyi başarmaktadır.

 

Yeni takipçiler kazanmak ve marka bilinirliğini artırabilmek için çok büyük faydası olan Instagram çekiliş programı ile çekiliş etkinliklerinde dikkat etmeniz gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat etmeniz halinde etkinliklerinizden istediğiniz etkileşimleri kısa bir zamanda yakalayabilirsiniz.


 

İlgili İçerik: Instagram'da Etkili Satış Yapma Rehberi, Teknikleri



Instagram Çekilişi Yapma İpuçları

 

Çekiliş Yapmak

 

Instagram Çekilişi düzenliyorsanız dikkat etmeniz gereken en önemli hususların başında amacınızı belirlemek gelmektedir. Bu tür bir etkinliği e-ticaret sitenize trafik çekmek, blog içeriklerine yönlendirmek, beğeni ve yorum alarak keşfet kısmında üst sıralarda yer almak, e-posta abonesi kazanmak ve Instagram'da takipçi kazanmak gibi amaçlardan hangisi için yaptığınızı belirleyerek buna göre bir paylaşım yapısı belirlemelisiniz.



Instagram Çekilişi Yapmak

 

Takipçilerinizin İlgisini Çekeceğine İnandığınız Ürünü Hediye Edin

 

Instagram çekiliş etkinlikleri düzenleyip bu etkinliklerden istedikleri başarıları yakalayamayan firmaların yapmış oldukları en büyük hataların başında satılmayan ürünlerini takipçilerine hediye etmek veya kupon kodları hediye etmektir. Bu tür ödüller çok fazla kişinin ilgisini çekmemektedir. Gerçek başarı yakalanmak isteniyorsa en fazla satışı gerçekleştirilen ürünün hediye edilmesi gerekmektedir.



Instagram Çekilişi İlgi Çekecek Hediyeler Verin

 

Katılım Koşullarını Basitleştirin

 

Instagram çekilişi düzenleyecekseniz koşullarınızı mümkün olduğunca basite indirgemeniz gerekmektedir. Sosyal medyada dolaşan insanlar oldukça karmaşık olan çekiliş süreçlerine katılmak istemez. Çekilişi basite indirgemek için 1 arkadaşın etiketlenmesinin yeterli olduğunu belirtmeniz ciddi bir etkileşim yakalamanızı sağlayacaktır.



Instagram Çekilişi Katılım Koşullarını Basitleştirin

 

Çekiliş Sürecini Çok Uzatmayın

 

Yine çekiliş etkinliği yapıp başarısız sonuçlar almış olan firmaların yapmış oldukları en önemli hataların başında çekiliş sürecini çok uzun tutmaları gelmektedir. Instagram çekilişi için tavsiye edilen zamanlama ortalama 1 gündür. 1 günden uzun olan çekilişler takipçilerinizin ilgisini çekmeyecektir.



Instagram Çekiliş Süreçleri

 

Doğru Hashtag Kullanın

 

Instagram çekilişi için yayınlayacak olduğunuz gönderiyi hedeflemiş olduğunuz kitleyle uygun hastaghler seçerek yapmalısınız. Bu sayede e-ticaret sitenizdeki satış oranlarını da artırabilme olanağına erişebilirsiniz.

 

"Instagram Satış Nedir ve Nasıl Yapılır?" adlı yazımızı inceleyerek Instagram kullanımı ve satışı, Instagramshop hakkında detaylı bilgiye erişebilirsiniz.

 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir: 


Instagram Takipçi Arttırma Yöntemleri Nelerdir


Sosyal Medyada Satış Arttırma Taktikleri


Sosyal Medya Reklamları için Ne Kadar Ücret Gerekiyor?

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax