Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Desi Hesaplama: Desi Nasıl Hesaplanır?

Güncelleme Tarihi: 18.03.2024

İçindekiler;

E-ticaret yapan veya yapmaya başlayacak firmaların içinde bulunduğu veya bulunacağı süreçler bulunmaktadır. Genel olarak bu süreçler operasyon ve lojistik süreçleri olarak bilinmektedir. Operasyon süreçleri genellikle tedarik, iş süreci, hizmet ve finans süreçleri gibi süreçlerin tamamına verilen isimdir.

 

Lojistik süreçleri ise bir ürünün üretiminden son tüketiciye kadar olan süreçleri kapsayan üretim, nakliyat, depolama, dağıtma gibi süreçlere verilen isimdir. E-ticaret firmaları için bu süreçlerin içerisinde değerlendirebileceğimiz kargo süreçleri de oldukça önemlidir. Kargo süreçleri ile ilgili olarak firmaların en çok merak ettiği konulardan biri kargo desisi nasıl hesaplanır sorusudur.

 

Kargo Desisi Nasıl Hesaplanır adlı bu yazımızda e-ticaret firmalarının en çok merak ettiği konulardan olan kargo süreçleri ve desi hesaplama ile ilgili bilgiler vereceğiz. Bununla beraber firmanızın kargo süreçlerini yönetmesi için birkaç tüyoyu da sizlerle paylaşacağız.

 
Kargo Ücretleri

 

Kargo Desi Ne Demektir?

Desi, kargo gönderimi esnasında gönderilecek olan kargonun hacimsel ağırlığını anlatmaya yarayan terimdir.

 

Desi, e-ticaret ile ilgilenen firmalar için oldukça önemlidir. Çünkü firmaların kargo gönderim ücretleri desi üzerinden hesaplanmaktadır. Bu da, firmaların bir ürünün maliyetini belirlemesini etkilemektedir.

 

Desi Nedir

 

Kargo Desi Nasıl Hesaplanır?

Kargo gönderimi yaparken bir ürünün hacimsel ağırlığını hesaplamak istiyorsanız çarpma ve bölme işlemleriyle bu ağırlığı hesaplayabilirsiniz. Desi hesaplanırken gönderilecek olan kolinin boyutları yani en, boy ve yükseklik birbiriyle çarpılır ve bu sonuç 3000’e bölünerek bir ürünün desisi hesaplanır. Desi nasıl hesaplanır sorunuza gelin hep beraber birkaç örnek ile bakalım.

 
En Boy Yükseklik Desi
50 cm 40 cm 30 cm 20 Desi
10 cm 10 cm 30 cm 1 Desi
20 cm 30 cm 40 cm 8 Desi
30 cm 30 cm 10 cm 3 Desi
 
 

Yukarıdaki tabloda en, boy ve yükseklik oranları cm üzerinden verilen 4 ürünün desisini hesapladık. Desi hesaplaması yapılırken yukarıda sizinle paylaştığımız formül olan desi hesaplama formülünü kullandık.

 

Desi Hesaplama Formülü; (En×boy×yükseklik)÷100

 

Formülünü kullanarak sizler de kargo gönderimi esnasında desi hesaplamanızı yapabilirsiniz. Desi hesaplamasını tek tek yapmak istemiyorsanız eğer Desi Hesaplama Excel Tablosu oluşturarak profesyonel bir şekilde desi hesaplaması yapabilirsiniz. Excel Desi Hesaplama Tablosu örneğini sizler için aşağıda bırakıyoruz.

   
A B C D E F
1 Ürün Adı En Boy Yükseklik Çarpım  
2 1.ÜRÜN 20 20 30 =B2 X C2 X D2 =E2 /3000
3 2.ÜRÜN 30 40 50 = B3 X C3 X D2 =E3 /3000
4 3.ÜRÜN 10 20 60 = B4 X C4 X D4 = E4 /3000
5 4.ÜRÜN 20 20 40 = B5 X C5 X D5 =E5 /3000
 

Şeklinde bir excel tablosu oluşturarak sizler de ürün bazındaki Desi hesaplamanızı Excel üzerinden yapabilirsiniz. Excel’de hazırladığınız tablo sayesinde hızlı bir şekilde desi hesaplaması yapmanız işlerinizi kolaylaştıracaktır.

 

Bunun yanı sıra Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan desi hesaplama modülünü kullanarak sizler de ürünlerinizin desilerini hızlı bir şekilde hesaplayabilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan desi hesaplama aracı hem yapacağınız işlemleri kolay bir şekilde yapmanızı sağlayacak hem de desi hesaplaması yaparken zaman kaybetmenizi engelleyecektir.

 

Desi Nasıl Hesaplanır?

 

Kargo ve E-Ticaret

Kargo Desisi Nasıl Hesaplanır adlı yazımızın ilk bölümünde sizlere kargo desisi ne demek ve kargo desisi nasıl hesaplanır konuları ile ilgili bilgi verdik. Yazımızın bu bölümünde sizlere kargo desisi ve e-ticaret ilişkisi hakkında bilgi vereceğiz.

 

E-ticaret ile uğraşan firmaların maliyet ve bütçelerini belirlerken en çok problem yaşadıkları konulardan birisi kargo ücretleridir. Çünkü kargo gönderimi için ödenecek olan ücretler bir ürünün maliyetinde artışa neden olmaktadır ve bu da genellikle ürünlerin satış fiyatının artmasını beraberinde getirmektedir. Ürün fiyatları arttığı takdirde de firmaların ürün satma oranında azalmalar yaşanmaktadır.

 

E-ticaret ile uğraşan firmalar kargo desilerine göre kargo anlaşmaları yapmakta ve satışını yaptıkları ürünleri uygun fiyatlar ile göndermektedir. Bu ise ürün maliyetinin azalmasını sağlamaktadır. Firmaların maliyet oranlarında azalmalar yaşandığı için ürün satış fiyatlarında da azalmalar olmaktadır. Bu da ürünlerin satılma oranını ve müşteri memnuniyetini arttırmaktadır. Gelin yazımızın devamında kargo anlaşması nasıl yapılır, kargo anlaşması yapılırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir hep beraber bakalım.

 

İlgili içerik; E-Ticaret Kargo İlişkisi

 

Kargo ve E-ticaret İlişkisi

 

Kargo Anlaşması Nedir ve Nasıl Yapılır?

Kargo anlaşması, bir e-ticaret sitesinden satılan ürünleri daha düşük maliyetlerle gönderme imkânı sağlayan anlaşmalardır.

 

E-ticaret firmalarının kargo anlaşmaları ile ilgili bilmesi gereken birçok konu bulunmaktadır.

 
  • Kargo anlaşmaları genellikle desi üzerinden yapılan anlaşmalardır.
  • Genellikle kargo anlaşmaları sabit oranlı gönderim yapılmasına olanak sağlamaktadır.
  • Kargo anlaşmaları sayesinde e-ticaret firmalarının gönderim ücretlerinde azalmalar meydana gelmektedir.
  • Kargo anlaşmaları ile firmalar ürünlerin maliyetini azaltmaktadır.
  • Bu anlaşmalar genellikle ilgili kargo firması ve e-ticaret sitesi arasında yapılmaktadır.
 

Görüldüğü gibi kargo anlaşmaları e-ticaret siteleri için oldukça avantajlı anlaşmalardır.

 

Kargo anlaşması nasıl yapılır sorusuna yanıt verecek olursak genellikle kargo anlaşması yapmak için bir şirket olma zorunluluğu bulunmaktadır. Çünkü yapılan gönderimler faturalandırılmaktadır. Kargo anlaşması yapmak isteyen firmaların belirli belgelerle kargo firmalarına başvurması gerekmektedir. Kargo anlaşması için istenen belgeler;

 
  • Vergi Levhası
  • İmza Sirküleri
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • Ticaret sicil gazetesi
  • Sözleşme
 

İstenmektedir. Vergi levhası, imza sirküleri, nüfus cüzdanı, ticaret sicil gazetesi gibi belgeler sizin kargo firmasına iletmeniz gereken belgelerken sözleşme ise kargo firması tarafından size iletilen ve her sayfasına kaşe ve imza atmanız gereken bir belgedir. Bu belgeleri ilgili kargo firmasına ilettikten sonra kargo anlaşmanız başlayacak ve ürünlerinizi indirimli fiyatlarla göndereceksiniz.

 

Kargo Anlaşması Nedir Nasıl Yapılır

 

E-ticarette ve Kargo Süreçlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kargo desisi nasıl hesaplanır yazımızın giriş bölümünde sizlere desi ve kargo süreçleri hakkında birçok bilgiyi verdik. Yazımızın ilk bölümünde kargo süreçleri ile ilgili birkaç tüyomuzun olduğunu da sizinle paylaşmıştık. Gelin şimdi hep beraber bu tüyolara bakalım.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Kargo Paketleri Nasıl Olmalıdır?

 

Kargo ve E-ticaret Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Ücretsiz Kargo

İnternetten ürün satın alan kişilerin en çok dikkat ettiği şeylerden birisi ücretsiz kargodur. E-ticaret sitelerinden alışveriş yapan kişilerin %75’i ücretsiz kargo seçeneği sunan firmalardan alışveriş yapmayı tercih etmektedir.

 

Sizler de müşterilerinize ücretsiz kargo imkânı sunarak ürün satışlarınızı, potansiyel müşteriyi müşteriye dönüştürme oranınızı ve müşteri memnuniyetini arttırabilirsiniz. Ücretsiz kargo seçeneği sunmak için dilediğiniz takdirde ürün fiyatı içerisine kargo ücreti ekleyebilir ve ürünlerinizi bu şekilde satışa sunabilirsiniz.

 

Kargo ve E-ticaret  Ücretsiz Gönderim

 

Teslimat Süresi Müşteri Memnuniyeti İçin Oldukça Önemli

E-ticaret firmalarının sattıkları bir ürünü müşteriye teslim süreci müşteri memnuniyetini kazanmak için oldukça önemli bir husustur. Genellikle müşteriler bir ürünün kendilerine hızlı bir şekilde ulaşmasını istemektedir.

 

Firmanız ürünü hızlı bir şekilde ulaştırmadığında ise müşterilerinizin memnuniyetini kazanma ihtimaliniz azalacaktır. Bu nedenle sizler de satışını yaptığınız ürünleri hızlı bir şekilde kargolayabilir ve müşteri memnuniyetini kazanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Hızlı Teslimat ve E-ticaret İlişkisi

 

Kargo ve E-ticaret Teslimat Süresi

 

Kargo Entegrasyonu İle Müşterilerinize Güven Verin

E-ticaretteki en önemli unsurlardan bir diğeri de kargo entegrasyonudur. Genellikle internetten ürün satın alan kişiler ilgili ürünlerinin nerede olduğunu takip etmek istemektedir. Sizler de e-ticaret siteniz ve çalıştığınız kargo firmasının entegrasyonunu yapabilir ve müşterilerinizin güvenini kazanabilirsiniz.

 

Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan kargo entegrasyon özelliği ile şimdi siz de kargo entegrasyonunuzu yapın ve müşterilerinizin size güvenmesini sağlayın.

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Kargo Entegrasyonları


 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax