Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

İtalya’da Şirket Kurmak: İtalya'da Şirket Nasıl Kurulur?

Güncelleme Tarihi: 08.12.2023

İçindekiler;

İşletmesini yurt dışına açmak ve global boyutlarda iş yapmak isteyen kişilerin büyük bölümü yurt dışında şirket kurmayı ister. İtalya’da şirket kurmak da yurt dışında iş yapmak isteyen kişilerin düşünceleri arasındadır. Gerek İtalya’nın jeopolitik konumu gerekse Avrupa birliğinde olmasından kaynaklı olarak günümüzde birçok kişi İtalya’da şirket kurmayı düşünmektedir.

 

İtalya’da şirket kurmak isteyen kişiler bu süreçte profesyonel bir şekilde hareket ederek şirketlerini kurmak ister. Çünkü alınacak olan danışmanlık hizmetleri sayesinde markalar İtalya’da kuracakları şirketleri kolay bir şekilde hayata geçirebilmektedir. Aksi takdirde profesyonel destek alınmadığında şirket kurma süreci uzamakta ve bu da aslına bakıldığında ticari faaliyetlere başlamayı geciktirmektedir.

 

İtalya’da Şirket Kurmak: İtalya'da Şirket Nasıl Kurulur adlı bu yazımızda sizlere İtalya’da şirket kurma hakkında bilgi vereceğiz ve İtalya’da şirket kurarken dikkat etmeniz gereken önemli noktalardan bahsedeceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve İtalya’da şirket kurma süreçleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

İtalya’da şirket kurmak

 

İlginizi Çekebilir: E-ihracat Nasıl Yapılır

 

İtalya

 

Avrupa birliğinin nüfus bakımından en büyük üçüncü ülkesi olan İtalya, Güney Avrupa’da yer alan bir ülkedir. İtalyancanın resmi dil olarak konuşulduğu bu ülkede yaklaşık 60 milyon insan yaşmaktadır ve ülkede kullanılan resmi para birimi Euro’dur.

 

Jeopolitik konumu bakımından oldukça önemli bir yere sahip olan İtalya, kuzeybatı bölümünden Fransa, kuzeyden İsviçre ve Avusturya, kuzeydoğudan ise Slovenya ile kara sınırına sahip olan bir ülkedir.

 

İtalya’da Kimler Şirket Kurabilir

 

İtalya’da şirket kurmak isteyen kişi ve işletmelerin ülkede herhangi bir vatandaşlığının bulunma zorunluluğu yoktur. Yalnızca İtalya’da şirket kurmak için gerekli olan belgeleri tamamladıktan ve şirket kurma ücretlerini ödedikten sonra İtalya’da şirket kurmak mümkündür. Fakat ülkede şirket kurmak için ise bazı gereklilikleri yerine getirmek önemlidir. İtalya’da şirket kurmak isteyen kişi ve işletmeleri karşılaması gereken şartlar şunlardır:

 
  • İtalya’da şirket kuruluşu yapacak olan kişilerin herhangi bir hukuki engelinin bulunmaması gerekir.
  • İtalya’da tam ehliyete sahip olan kişilerin şirket kurması mümkündür.
  • İtalya’da şirket kurmak için ikametgaha ihtiyaç yoktur
  • İtalyan vatandaşı olmasınız da ülkede şirket kurmanız mümkündür.
  • İtalya’da şirket kuruluşu yapabilmek için vergi beyanınızın İtalyanca ve İngilizce çevirilerinin olması gerekir.
  • Şirket kuruluşu yapabilmek için yasal izinlerinizi almış olmanız ve belgelerinizi noterden tasdik etmeniz gerekir.
 

İtalya’da şirket kurmak isteyen kişi ve işletmelerin gereklilikleri bunlardır. Bu gereklilikleri yerine getirmeyen veya belgeleri olmayan kişilerin İtalya’da şirket kurması mümkün olmayacaktır. Bu nedenle sizler de bu şartları yerinize getirdiğinizden emin olduktan sonra İtalya’da şirket kurma başvurusu yapmanız gerekir.

 

İtalya’da Kurulabilecek Şirket Türleri

 

İtalya’da yeni bir şirket kuruluşu yapacak olan kişilerin kurabileceği belirli şirket türleri bulunur. İtalya’da kurabileceğiniz şirket türleri şunlardır:

 
  • Limited şirket (SRL)
  • Anonim şirket (SPA)
  • Komandit Şirket (SNC)
  • Şahıs şirketi (Ditta individuale)
 

Genellikle şirket türleri bakımından oldukça çeşitli olan İtalya’da şirket kuracak olan kişiler daha çok SRL yani Limited Şirketlere yönelir fakat sermayesi olan kişi ve işletmelerse şirket kuracakları zaman daha çok anonim şirketlere yönelmektedir.

 

İtalya’da şirket kuracak kişilerin bu süreçte kuracakları şirket türüne karar vermeden önce ilk olarak şirket türleri hakkında bilgi sahibi olması gerekir. Çünkü kurulacak şirket türleri hakkında bilgi sahibi olunduktan sonra kişiler kuracakları şirket türüne daha doğru bir şekilde karar verebilmektedir.

 

İtalya’da Kurulabilecek Şirket Türleri

 

Limited Şirket

 

İtalya’da kurulabilecek şirket türlerinden ilki Società a responsabilità limitata – SRL yani Limited şirketlerdir. Limited şirketlerde ortakları ortaya koydukları sermaye kadar şirketçe diğer kişilere karşı sorumludur

 

Ülkede limited şirket kurmakisteyen kişiler en az bir kişi ile şirket kuruluşu gerçekleştirmektedir. İtalya’da limited şirket kurmak için en az 10.000 Euro sermayeye ihtiyaç bulunur. Şirket kuruluşu esnasında İtalya’dan vergi numarası alınması, şirket için banka hesabı açılması ve noter onaylı şirket sözleşmesinin yapılması gerekmektedir.

 

Anonim Şirket (SPA)

 

İtalya’da anonim şirket kurmakda oldukça yaygındır. Bir sermaye ortaklığı yapısı ile kurabileceğiniz şirket türlerinden birisi olan Anonim şirketler, İtalya’da oldukça yaygındır.

 

İtalya’da anonim şirket kurmak için en aza iki ortağa ihtiyacınız vardır ve şirket kurma işlemini gerçekleştirmek için en az 120.000 Euro sermayeye ihtiyaç bulunur. İtalya’da anonim şirket kurmak isteyen kişi ve işletmelerin limited şirket kurma süreçleri ile aynı prosedürleri tamamlaması gerekir.

 

Komandit Şirket (SNC)

 

İtalya’da komandite ya da komanditer yapıda şirket kurmak da mümkündür. İtalya’da komandit şirket yani SNC’ler sermaye şirketi olarak görülmektedir. Şirket kuruluşu esnasında ortaklık kuran kişilerin komandite ortak statüsünde bulunması şirket açısından sınırsız bir sorumluluğa sahiptir.

 

Şahıs Şirketi

 

İtalya’da bireylerin tek başına kurabileceği şirket türlerinden birisi ditta individuale yani şahıs şirketleridir. Tek kişilik yapı ile kurulabileceği gibi şahıs şirketleri birkaç ortak yapısı ile de kurulabilecek şirket türlerindendir.

 

İtalya’da şahıs şirketi kuraSizler de şirket kurma sürecini tamamladıktan sonra ürün ve hizmetlerinizi İtalya’ya satabilirsiniz. cak olan kurucular ya da şirket ortaklarının sorumlulukları sınırsızdır. İlerleyen süreçlerde büyük hacimli işler yapacak olan kişi ve işletmelerin ise daha sonraki süreçlerde sermaye yapısını değiştirmesi mümkündür.

 

Şahıs Şirketi

 

İtalya’da Şirket Kurmanın Sağladığı Avantajlar

 

İtalya’da şirket kuran kişi ve işletmeler uluslararası bir pazarda şirket kuruluşu gerçekleştirir ve İtalya hem Avrupa birliğinde olması hem de stratejik bir öneme sahip olan bir ülke olduğu için İtalya’da şirket kuran kişi ve işletmeler birçok avantajdan yararlanır.

 
  • İtalya’da turizm, moda ve gıda sektörleri oldukça gelişmiştir. Bu nedenle bu sektörlerde şirket kuran kişiler işlerini kolayca büyütebilir.
  • İtalya Avrupa Birliğinde yer alan ülkelerden birisi olduğu için stratejik konumu olan bir ülkedir.
  • İtalya’da şirket kuran kişi ve işletmeler devlet tarafından verilen hibe, destek ve teşviklerden yararlanarak işlerini büyütebilmektedir.
  • Avrupa birliği içerisinde yapılacak olan ticari faaliyetler için İtalya’nın lojistik maliyetleri oldukça düşüktür ve bu durum şirketlerin maliyetlerini azaltmasına yardımcı olur.
  • İtalya’da girişimcilerin yapacağı ticari faaliyetler için devlet tarafından verilen birçok ticaret teşviği bulunur.
  • Genellikle Avrupa ülkeleri Çin ve Amerika gibi ülkeler ile ilişkileri gelişmiştir.
  • İtalya kalifiyeli çalışanlara sahip bir ülkedir.
 

İtalya’da şirket kurmanın avantajlarından yararlanmak isteyen işletmelerin kuracakları şirket türüne karar verdikten sonra İtalya’da şirket kurmak için gerekli olan belgeleri ve evrakları toplaması gerekir. Ardından şirket kuruluş işlemleri başarılı bir şekilde başlatılabilir.

 

İlginizi Çekebilir: E-İhracat Sitesi Nasıl Kurulur

 

İtalya’da Şirket Kurmak İçin Gerekli Evraklar

 

İtalya’da şirket kurmak isteyen kişi ve işletmelerin belirli evrakları toplaması gerekir. İtalya’da şirket kurmak için gerekli evraklar şunlardır:

 
  • Şirket kuracak kişilerin ve şirket ortaklarının kimlikleri
  • Vergi kimlik numarası
  • Ortaklar tarafından verilen vekaletname
  • Şirket bilgilerini gösteren unvan, adres bilgileri
  • Şirket kurmak için gerekli olan sermayenin ödendiğini gösteren dekont ya da bankadan alınan belge
  • İtalyanca hazırlanmış şirket ana sözleşmesi
 

Belgeleri ile şirket kurabilirsiniz. Gerekli belgeleri topladıktan sonra profesyonel bir şekilde hareket ederek şirket kuruluş sürecini yönetebilirsiniz.

 

İtalya’da Şirket Kurmak İçin Gerekli Evraklar

 

İtalya’ya Ürünlerinizi Satın

 

Sizler de şirket kurma sürecini tamamladıktan sonra ürün ve hizmetlerinizi İtalya’ya satabilirsiniz. İtalya’ya e-ihracat yapmakiçin gerekli olan sanal mağazanızı Ticimax ile kurabilir ve profesyonel bir şekilde satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax