Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Black Friday 2020 Raporu

Güncelleme Tarihi: 05.06.2023

İçindekiler;

Alışveriş yapmak için herkes tarafından beklenen Black Friday, ABD’de şükran gününden sonra gelen ilk Cuma gününde kutlanan ve genellikle Noel alışveriş sezonunun başladığını gösteren bir gündür. Black Friday’de birçok firma sadık müşteriler oluşturmak, yeni müşteri kitlesi çekmek için birçok kampanyayla ürünlerini satışa sunmaktadır. Firmalar kampanyalı bir şekilde ürün satışı gerçekleştirdiği için de Black Friday’de yapılan satışlar bir hayli artış göstermektedir. Bu yazımızda sizlerle Ticimax e-ticaret alt yapısı kullanan firmaların Black Friday’de neler yaptıkları, yaptıkları kampanyaların nasıl bir getirisi olduğu ve 2021 yılında Black Friday için bu verilerin neden önemli olduğundan bahsedeceğiz.


Black Friday 2020 Raporu
 

Black Friday Kampanyaları

 

Ticimax e-ticaret alt yapılarını kullanan firmaların neredeyse tamamı Black Friday’e özel farklı kampanyalar ile ürünlerinde indirim uyguladı. Genel olarak uygulanan kampanya tipleri şunlardı;

 
  • Sepette %x indirim kampanyası
  • 3 Al 2 Öde Kampanyası
  • Alışveriş Kuponları
  • Sepette X TL İndirim Kampanyası
  • Alışveriş Sonrası Hediye Çeki
  • Sepet Tutarına Özel Kampanya
 

Türleri Ticimax e-ticaret alt yapısı kullanan firmaların Black Friday’de en çok tercih ettiği kampanya türleri arasındaydı. Ticimax’ın 200’den fazla kampanya türünü kullanan ve e-ticaret sitelerinde bu kampanyaları hayata geçiren siteler kampanya modülleri sayesinde müşteri kitlesini geliştirme imkânı yakaladı ve gelir artışları beraberinde geldi. Gelin hep beraber 2020 Black Friday’e katılan firmaların gelir artışları nasıl oldu bakalım.


Black Friday Kampanyaları Nelerdir
 

Black Friday 2020 Raporu Neleri Gösteriyor

 

2020 Black Friday, 27 Kasım Cuma günü başlasa da genellikle firmalar tarafından yapılan kampanyalar uzun vadede hayatta kaldı. Genel olarak bakıldığında 25 Kasım’da başlatılan Black Friday kampanyalarının hepsi 30 Kasım’a kadar sürdü. Kampanya süresinin artması ise beraberinde gelir artışını getirdi. Satış artışları her ne kadar Black Friday Kampanyalarından kaynaklanıyor gibi algılansa da aslına bakıldığında e-ticarette satış artışına etkili birçok durum söz konusu.

 
  • 2020 yılının ilk çeyreğinde ülkemizde görülen COVİD-19 pandemisi
  • Tüketicilerin zamanla alışveriş alışkanlıklarının e-ticarete doğru yönelmesi
  • Markalaşma sürecini tamamlayan firmaların sayısında artış olması
  • Markalaşma sürecini tamamlamayan firmaların ürün yelpazesinin geniş olması
  • Alışveriş merkezlerinde yaşanan yoğunluğun artması
 

Gibi birçok durum Black Friday 2020’de internetten yapılan satışların artmasını sağladı. Ticimax e-ticaret alt yapısı kullanan firmaların verileri göz önünde bulundurulduğunda da çok önemli değişkenler göz önüne çıktı.

 
  • Geçen Sene 23-29 Kasım arasında kutlanan Black Friday haftası ve 2020 Black Friday kampanyaları göz önünde bulundurulduğunda Ticimax e-ticaret alt yapısını kullanan firmaların cirosunda %225 artış olduğunu görüldü.
  • Bu veri göz önünde bulundurulduğunda Ticimax e-ticaret alt yapısı kullanan firmaların satışlarında ve cirolarında 2,55 kat artış olduğunu söylemek mümkün. 
  

E-ticaret alt yapılarımızı tercih eden firmalar ile Black Friday Haftasındaki satış artışları hakkında görüştüğümüzde ise firmalar belirli unsurların artışlarını etkilediğini dile getirdi.

 
  • Ticimax e-ticaret alt yapılarının tüm e-ticaret süreçlerine adapte bir şekilde çalışması
  • Firmaların operasyon sürecini kolay bir şekilde tamamlayarak satın alınan ürünleri müşterilerine kolay bir şekilde ulaştırabilmesi
  • E-ticaret sitelerinin mobil uyumlu ve responsive tasarımlı olması
  • Firmalara Android ve IOS uygulama desteğinin verilmesi
  • Ticimax e-ticaret paketleri içerisinde bulunan SSL Sertifikaları
  • Entegrasyon Modülleri
  • Kampanyalar modülünde 200’den fazla kampanyanın bulunması
 

Gibi birçok etken çalıştığımız firmaların satışların artmasında etkili olduğunu düşündüğü özellikler. Bununla beraber sürekli destek sistemi sayesinde anlık problem çözümü gibi hizmetlerin bulunması da Ticimax e-ticaret alt yapısı kullanan firmaların 2020 Black Friday’de satışlarını arttırmasında etkili olduğunu gösteriyor. 


Black Friday 2020 Raporu Nasıl Oldu
 

Black Friday’de Gelirlerinizi Arttırmak İçin Neler Yapabilirsiniz?

 
  • E-Ticaret Sitenizi Açmak İçin Öncelikle Bir Şirket Kurun
  • Karar Vermekte Geç Kalmayın
  • E-ticaret Alt Yapılarıyla Tanışın
  • E-ticaret Sitenizi Önceden Hazırlayın
 

Black Friday’in ticaret ve e-ticaret yapan firmalar için oldukça önemli bir dönem olduğunu sizlerle paylaştık. Genel olarak paylaşılan veriler göz önünde bulundurulduğunda her yıl Black Friday Satışlarında %50’ye yakın satış artışı olduğu görülmekte. Bu satış artışlarından etkilenmek için sizler de Black Friday Kampanyalarına katılabilir ve satışlarınızı arttırarak daha fazla gelir elde edebilirsiniz. Peki Nasıl Başlamalısınız, yazımızın bu bölümünde sizlere e-ticarete başlayarak Black Friday’de nasıl gelir arttırabileceğinizden bahsedeceğiz.
 

  

E-Ticaret Sitenizi Açmak İçin Öncelikle Bir Şirket Kurun

 

Şahısların e-ticaret yapabilmesi için ilk gerekliliklerden birisi şirket kurmaktır. Çünkü e-ticaret yapan kişilerin satışını yaptıkları ürünler için fatura kesmesi gerekmektedir. Sizler de e-ticarete başlamak için şahıs, limited veya anonim şirketlerinden birini kurabilirsiniz.  


Black Friday Gelir Arttırmak E-ticaret Sitesi Kurmak


Karar Vermekte Geç Kalmayın

 

E-ticaret yapmaya başlayacaksanız eğer hızlı bir şekilde aksiyon almanızı öneririz. Çünkü yukarıda sizinle paylaştığımız durum ve veriler göz önünde bulundurulduğunda e-ticaretin her gün gelişen bir iş kolu haline geldiğini sizlere söylemek mümkün. Bunun yanı sıra müşterilerin birçoğu da daha önce alışveriş yaptığı siteleri tercih etmekte. Bu nedenle sizler işe başlama sürecinizi en kısa tarihe çekebilir ve 2021 Black Friday dönemine kadar satışlarınızı arttırarak bir marka değeri oluşabilir ve bu dönem içerisinde müşteriler kazanabilirsiniz. 2021 Black Friday döneminde ise sadık müşteriler yarattığınız ve bununla beraber müşterilerinizin çevresi tarafından da tanınmaya başladığınız için satışlarınızı daha fazla arttırabilirsiniz. 

  

E-ticaret Alt Yapılarıyla Tanışın

 

E-ticaret yapacak çoğu firma kurulu bir e-ticaret alt yapısı satın alarak ürün satışını gerçekleştirmektedir. E-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan birçok modül e-ticarete yeni başlayacaklar için işlemlerini kolay bir şekilde yapma fırsatı vermektedir. Sizler de kolay bir şekilde ürün yükleyebileceğiniz, tasarımlardan yararlanabileceğiniz, kargo modüller gibi birçok modülü içerisinde bulunduran Ticimax e-ticaret altyapılarını tercih edebilir ve işinizi hızlı bir şekilde kurabilirsiniz.

 

E-ticaret Sitenizi Önceden Hazırlayın

 

Black Friday raporları ve firmaların paylaştığı birçok veri göz önünde bulundurulduğunda markalarını dijital ortamlara taşıyan firmaların dikkat etmesi gereken birçok husus söz konusu. Genellikle Google ve sosyal medya platformları üzerinden baktığımızda ise şirketin çalışma prensipleri için şunları söylemek mümkün.

 
  • Google Arama Motoru Optimizasyonlarındaki değişiklikler belirli süreler içerisinde olumlu geri dönüşleri beraberinde getirmektedir.
  • Yeni kurulan bir e-ticaret sitesinin arama motorları tarafından tanınması yaklaşık 1-2 aylık dönemi kapsamaktadır. Bu nedenle e-ticaret sitelerinin kampanya dönemlerinden önce kurulması sitenizin Google tarafından tanınma oranını ve index sayısını arttıracaktır.
  • Sosyal medya platformlarında ise yeni kurulan hesapların diğer kullanıcılar tarafından takip edilme oranı firmanın bilinirliğine göre değişiklik göstermektedir.
  • Firma bilinirliği ne kadar artarsa ve arkanızda ne kadar mutlu müşteri bulundurursanız kişiler sizi daha fazla takip edecek ve firmanızı diğer kişilere önerecektir.
  

Bunlar göz önünde bulundurulduğunda Kampanya dönemlerine katılmak isteyen kişi ve firmaların bir an önce ilgili adımları tamamlaması ve e-ticaret sitelerini kurması önerilmektedir. Hızlı adım atmanız beraberinde başarıyı da getirecektir.


E-ticaret sitenizi kurmak ve Black Friday gibi büyük kampanyalara hazırlanmak için sizler de Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edebilirsiniz. Android, IOS Mobil uygulama seçeneği, Anlaşmalı Kargo Fiyatları, Özel Konsept Temalar, Sayfa Tasarım Sihirbazı, Mobil Uyumlu E-ticaret sitesi, Gelişmiş Ürün Yönetimi ve Kargo modülleri gibi işinizi kolaylaştıracak birçok modülü içerisinde bulunduran Ticimax e-ticaret paketleri ile sizler de kısa sürelerde satış yapmaya başlayabilirsiniz.




 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax