Markalar, kendilerini geliştirmek ve sürekli olarak büyüyebilmek için belirli projeler düzenlemektedir. Ekip yönetiminden iş atamasına, iş takibinden paylaşıma kadar olan her süreç markaların proje yönetiminde önem vermesi gereken adımlar arasında yer almaktadır.
Çalışanların verimliliğini artırmak ve şirkete daha fazla fayda sağlamak için de proje yönetiminin profesyonel bir şekilde yapılması ve proje yönetimi yapılırken proje yönetim araçlarının kullanılması gerekmektedir. Bu noktada markaların kullanabileceği sınırsız sayıda proje yönetim aracı bulunmaktadır fakat bu yönetim araçları içerisinden doğru seçimi yapmak da işletmelerin daha profesyonel bir şekilde hareket etmesini sağlayacaktır.
İşinizi Kolaylaştıracak Proje Yönetim Araçları adlı bu yazımızda proje yönetimi yaparken kullanabileceğiniz araçlar hakkında sizleri bilgilendireceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve proje yönetim araçları ile ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
Asana
En çok kullanılan proje yönetim araçları içerisinde yer alan Asana 2008 yılında piyasaya sunulan bir araçtır. Ücretli ve ücretsiz sürümleri bulunan Asana’nın ücretli sürümü daha profesyonel bir şekilde projelerinizi yönetmenizde olanak tanımaktadır.
Asana Windows, IOS, Android ve Linux işletim sistemlerinde çalışan bir araçtır ve entegre bir şekilde çalışması ile ön plana çıkmaktadır.
- Entegrasyon Modelleri ( Google Drive, Gmail, Outlook vb.
- Projelere özel hazır şablonlar
- Görev akış sayfası, takvim ve tablo özellikleri
- Verileri dışarı aktarma özelliği
- Yapılacaklar listesi oluşturabilme özelliği
Gibi önemli özellikler Asana proje yönetim aracının ön plana çıkan özellikleridir.
İlgili İçerik; Müşteri Deneyimi (CX) Nedir? E-ticarette Müşteri Deneyimi Yönetimi
Trello
2011 yılında piyasaya sunulan bir proje yönetim aracı olan Trello liste odaklı ve bulut tabanlı çalışan bir proje yönetim aracıdır. Asana gibi hem ücretli hem de ücretsiz sürümü bulunan Trello’nun ücretsiz sürümü de oldukça işlevseldir.
- Entegrasyon modelleri
- Yorum, oylama, puanlama sistemi
- Mobil ve masaüstü cihazlar üzerinden kullanılabilme özelliği
- Sürükle bırak tekniği ile kolay düzenleme yapılabilmesi
- Limitsiz kişi ekleme, kart ve liste oluşturma özelliği
- Her takım için pano açılabilme özelliği
Gibi önemli avantajları Trello’nun en çok kullanılan proje yönetim araçları arasında yer almasına yardımcı olmaktadır. Özellikle küçük ölçekli işletmeler bu aracın ücretsiz sürümünü kullanarak fayda alabilirken büyük ölçekli işletmelerin Trello Premium sürümünü kullanması alınan verimi artıracaktır.
İlgili İçerik; KOBİ'ler İçin Sosyal Medya Yönetimi İpuçları
Monday
Proje yönetimi yaparken şirketlerin kullanabileceği araçlar arasında yer alan Monday, basit ve modern ara yüzü ile ön plana çıkan bir proje yönetim aracıdır. Hem kullanım bakımından hem de ara yüz bakımından oldukça işlevsel olan bu proje yönetim aracı küçük ve orta ölçekli işletmeler için oldukça elverişlidir. Kişi sayısına göre Premium özellikleri farklılık gösteren bu proje yönetim aracının ön plana çıkan başlıca özellikleri şunlardır:
- Kişiler için takvim oluşturabilme özelliği
- Proje içerisinde zaman akışını değiştirebilme özelliği
- Kişilerin görevlerine yönelik farklı renklendirme yapabilme ve proje takibini kolaylaştırma
- Görev akış tablosunu düzenleyebilme ve kişiselleştirme
- Hazır proje yönetimi şablonları
- Konuma yönelik olan projelerde harita görünümü
Özellikleri proje yönetim araçları içerisinde oldukça profesyonel olmasıyla ön plana çıkan Monday’in öne çıkan özellikleridir.
Wrike
Proje yönetimde ekip çalışmasına önem veren markaların kullanabileceği bir proje yönetim aracı olan Wrike hem masaüstü cihazlarda hem de mobil platformlarda kullanabileceğiniz bir proje yönetim aracıdır. Ücretsiz proje yönetim araçları içerisinde bulunmasa da bu aracın fiyatları oldukça uygundur. Genellikle ödeme planı içerisinde yer alan paketler 9,80 dolardan başlamaktadır.
- Kullanıcılara görev verebilme
- Kullanıcı görev sırasını belirleme
- Sürükle bırak özelliği
- CRM entegrasyonu
- E-mail marketin entegrasyonu
- Bir panelden tüm verilere ulaşabilme özelliği
- Analiz ve raporlama özelliği
Gibi Wrike’ın ön plana çıkan özellikleri bulunmaktadır. Hem küçük ölçekli hem de büyük işletmeler için oldukça kullanışlı olan Wrike’ı kullanarak sizler de proje yönetiminde takibi kolaylaştırabilir ve böylece profesyonel bir şekilde hareket edebilirsiniz.
İlgili İçerik; E-ticarette İşletme Yönetimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Slack
En popüler proje yönetim araçları arasında yer alan Slack içerisinde anında mesajlaşma özelliği de bulunan bir proje yönetim aracıdır. Hem mobil hem web hem de masaüstü sürümü bulunan bu proje yönetim aracının özellikleri oldukça kapsamlıdır.
- Trello, Office 365, Gmail vb. 2000’den fazla entegrasyon modeli
- 2FA Doğrulama özelliği
- Bildirim kişiselleştirme
- Mesajlar üzerinde aksiyon alabilme
- Ekran paylaşımı
- İş akışını yönetebilme
Gibi özellikler Slack’in ön plana çıkan özellikleridir. Güvenlik önlemleri oldukça gelişmiş olan slack ücretsiz proje yönetim araçları arayan kişilerin de kullanabileceği bir uygulamadır.
Nextcloud
Ücretsiz proje yönetim araçları içerisinde bulunmayan Nextcloud, güvenliğe ihtiyaç duyan markaların kullanabileceği bir proje yönetim aracıdır. Şirketler bu proje yönetim aracını kullanırken verilerini kendi sunucularında barındırarak güvenliğini artırabilmektedir.
- Açık kaynak kodlu bir yazılım olması
- Entegrasyon modelleri ( Takvim, Dosya, E-mail entegrasyonu, ortam yükleme)
- Görev otomatikleştirme
- Sade ara yüz ve basit kullanım
Özellikleri ile ön plana çıkan proje yönetim aracı olan Nextcloud hem masaüstü hem de mobil cihazlarda kullanılabilmektedir. Sizler de güvenliğe önem veren bir kurumsanız bu aracı kullanabilirsiniz.
İlgili İçerik; CMS (İçerik Yönetim Sistemi) Nedir, Çeşitleri Nelerdir?
Basecamp
Base camp ücretsiz proje yönetim araçları içerisinde yer alan bir proje yönetim aracıdır. 1999 yılında piyasa sürülen bu proje yönetim aracı şirket verimliliğini artırmak ve profesyonel proje yönetimi yapmak isteyen her marka tarafından kullanılabilmektedir.
- Bildirim özelliği
- Entegrasyon özeliği
- Soru özelliği
- Yapılacaklar listesi
Gibi temel özellikleri bulunan bu aracı kullanarak 3 tane projenizi yönetebilirsiniz. 20 kişilik bir ekip ile 1 GB depolama alanına sahip olacağınız bu aracın dilediğiniz takdirde pro sürümünü alabilir ve böylece daha profesyonel bir şekilde proje yönetimi yapabilirsiniz.
Skype
Her ne kadar toplantılarınızda kullandığınız bir araç olsa da aslına bakıldığında Microsoft tarafından hayata geçirilen bir uygulama olan Skype da belirli özellikleri sayesinde proje yönetimi yapabilmenizi sağlayan bir araçtır. Özellikle Skype’ın kurumsal sürümü şirketlerin planlayıcı kullanmasına olanak sağlamaktadır.
- Outlook toplantıları
- Office 365 uygulamaları
- Ekran paylaşma özelliği
- Konferans özellikleri
Gibi birçok ön plana çıkan özelliği ile Skype profesyonel proje yönetimi yapmak isteyen her işletmenin kullanması gereken araçlar arasında yer almaktadır.
Tick Tick
Çalışanların verimliliğini artıran bir teknik olarak ön olana çıkan pomodoro tekniğini kullanmanızı sağlayan proje yönetim araçlarından birisi olan Tick Tick, IOS, Apple, Mac, Android, Windows işletim sistemlerinde kullanabileceğiniz bir proje yönetim aracıdır.
- Yapılacaklar listesi
- Siri özelliği
- Başarı skoru
- Verimlilik istatistikleri
- Zaman ve görev akışı özelliği
Ön plana çıkan özellikleridir. Ücretsiz proje yönetim araçları içerisinde yer alan bu proje yönetim aracını daha işlevsel bir şekilde kullanmak istediğiniz takdirde Premium sürümünü satın alabilirsiniz. Böylece hem sınırsız takvim erişimi yapabilir hem de daha fazla liste ve görev oluşturabilirsiniz.
Ticimax ile İşletmenizi Profesyonelce Yönetin
E-ticaret yaparken sizler de Ticimax’ı tercih edin. Ticimax e-ticaret alt yapısında yer alan raporlar özelliği sayesinde şirketinizin performansını daha kolay bir şekilde ölçün. Ölçümlerinizi kolay bir şekilde yaparak e-ticaret sitenizi ve markanızı büyütecek aksiyonları hızlı bir şekilde alın ve sizler de Ticimax’ın sağladığı avantajlar sayesinde e-ticarette başarılı olan markalar arasında yerinizi alın.
Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.
E-ticaret Sitenizi Kolayca Açın
21.000+ İşletmenin tercih ettiği e-ticaret altyapısıyla internetten satış yapmaya başlayın!
15 Gün Ücretsiz Deneyin!