2023’te Globalde Söz Sahibi Olacağız

Yayınlanma Tarihi: 23 Mart 2023

Ticimax CEO’su ve aynı zamanda TOBB E-Ticaret Meclisi Üyesi olan Cenk Çiğdemli, Fast Company Türkiye’nin dijital dünyanın kurumlarına özel dergisi “Digital Companies” tarafından yapılan röportajda ülkemizdeki e-ticaret ekosisteminden, Ticimax’ın e-ticaret ekosistemine olan katkılarından ve 2023’teki hedeflerinden bahsetti.

 

“Hazırlıklarımızı tamamladık. KOBİ’lerin dijital dönüşümünü sağlamak ve e-ticaret ekosistemine kazandırmak için hazırız.”

 

Pandemi sürecinin markaların dijital dönüşüm süreçlerini hızlandırdığını ve bu süreçte 5-10 yıl içerisinde alınacak olan aksiyonların birkaç yılda aşıldığını dile getiren Cenk Çiğdemli, 2020 yılında 60 bin olan e-ticaret işletme sayısının 500 bine ulaştığını dile getirdi.

 

Ticimax’ın bu dönemde 4 kat büyüdüğünü ve istihdam oranında da %137’lik bir artış olduğunu da söyledi. Ticimax Akademi ve Ticimax Kariyer merkeziyle e-ticaret sektörüne yeni personel kazandırmak için eğitimlerin de devam ettiğinin altını çizerken 2023 yılında sektöre 1000’den fazla yetişmiş personel sağlam hedefimizi de vurguladı.

 

15 Bin Şirkete Altyapı Hizmeti

 

‘’2005 yılında kurulan Ticimax bugün 73’ü mühendis olmak üzere 200’den fazla çalışanı ve üç Ar-Ge merkezi olan bir altyapı firması. Yerli ve yabancı 15 binin üzerinde e-ticaret ve e-ihracat sitesine altyapı sağlıyoruz.‘’ cümleleriyle Ticimax’ın e-ticaret ekosistemine olan katkılarından bahsederken;

 
  • Canlı yayında satış
  • Depo yazılımı (WMS)
  • Arama Motoru Optimizasyonu
  • E-ihracat modülleri
 

İle sektör ihtiyaçlarına yanıt verdiğimizi dile getirirken. 2023 hedeflerinde ise Omni Channel yazılımlarına odaklanacağımızı belirtti.

 

Dijitalleşmede Yarının Planı

 

“2023, Omni Channel yazılımlarına odaklanacağımız bir yıl olacak. 2023’te Türkiye’deki Pazar liderliğimizi koruyarak globalde söz sahibi olmak da ana odaklarımız arasında. Avrupa, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetler hedefimizde. 2023 yılında bu bölgelerden en az birinde pazar lideri olacağız.” Cümleleriyle Ticimax’ın 2023 hedeflerini anlatan Çiğdemli, 2022 yılında Ticimax’ın %180 oranda büyüme yaşadığını da belirtti.

 

2023 yılı e-ticaret beklentilerinden de bahsederken “2023’te yeni e-ticaret yasasının da etkisiyle kendi e-ticaret sitelerini açanların sayısı artacaktır. “ cümleleriyle de e-ticaret sitesi kurmak isteyen kişi sayısının artış göstereceğini vurguladı.

 

“Türkiye’deki KOBİ’lerin dijital dönüşümünü sağlamak ve onları e-ticaret ekosistemine kazandırmak adına Ar-Ge faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.”

 

“Biz Ticimax olarak en başından beri ana misyonumuzu, Türk KOBİ’lerinin e-ticaret üzerinden kendi mahallesinden çıkarak tüm ülkeye ve hatta dünyaya ulaşmasını sağlayacak dijital ticaret dönüşümünü tamamlamalarına destek olmak olarak belirledik. Firmalarımız ama özellikle de KOBİ’lerimiz için e-ihracatın sektörümüzde birincil öncelik olacağını düşünüyorum.”

 

Cümlelerinin yanı sıra e-ihracatta KOBİ ve küçük ölçekli işletmelerin payı şu an yüzde 35 seviyesinde olduğunu ve 2023’de bu oranın daha yukarı bir grafik çizeceğini söyledi.

 

E-ihracat ve e-ticaret sektöründe büyümelerin altını çizen Cenk Çiğdemli, e-ihracatın da 2023’de büyüyeceğini belirtti. Ticimax özelinde ise işimizin her aşaması dijitalleşmeye yardımcı olmak olduğu için, e-ticaret altyapımız ve e-ihracat modüllerimizi devamlı güncelleyerek yeni talepleri karşılamaya devam edeceğimizi, Metaverse ve NFT gibi blockchain tabanlı yeni teknolojilerin ön plana çıkacağını belirtirken bu teknolojilerin e-ticaret sektörüne büyük katkıları olacağının da altını çizdi.

 

“İkinci önemli konu da ödeme teknolojileri. Ödeme teknolojilerinin her geçen gün daha da gelişmesi ve çeşitlenmesi, e-ticaret hacmini dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyütmeye devam ediyor. 2022’de duyulmaya başlanan e-ticaret kredisi gibi ödeme seçeneklerinin 2023’te çeşitleneceği muhakkak.” Cümleleriyle ödeme teknolojilerinin çeşitleneceğinin altını çizen CEO’muz, 2023 yıl genelinde pazaryerlerinden çıkıp kendi sitesini açan firma sayısının da artacağını belirtirken, dijitalleşmeye odaklanan şirketlerin ve KOBİ’lerin e-ticarete akın ettiğini söyledi.

Soru Sor
Paylaş
<