Trendyol’da Satış Yapmak isteyen ya da satış yapan markaların kullandığı panele Trendyol satıcı paneli adı verilir. Markalar bu panel üzerinden Trendyol’a ürün yükleme, ürün düzenleme, finansal işlemleri görebilme, sipariş takibi, kargo takibi gibi birçok e-ticaret sürecini yönetebilmektedir.

 

Partner Trendyol üzerinden ulaşılan bu panelde e-ticaret süreçlerinde önemli olan reklam ve kampanya yönetimi gibi birçok alan da bulunmaktadır. Trendyol’da satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin Trendyol satıcı panelini yakından tanıması e-ticaret süreçlerinin yönetimini kolaylaştırmaktadır.

  
 

Trendyol Satıcı Paneli Kullanımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler adlı bu yazımızda sizlere partner Trendyol sistemi hakkında bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve Trendyol satıcı paneli kullanımı hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 
Ticimax Trendyol Çok Yönlü Entegrasyon

 

Trendyol Satıcı Paneli Nedir?

 

Trendyol satıcı paneli Trendyol’da satış yapan kişi ve işletmelerin belirli e-ticaret süreçlerini yönetebileceği panele verilen isimdir. Kişiler bu panel üzerinden Trendyol mağaza açma başvurusu ve Trendyol mağaza yönetimi yapabilmektedir.

 

Trendyol Satıcı Paneli Nedir?

 

Trendyol Pazaryeri Satıcı Paneli Üzerinden Mağaza Nasıl Açılır?

 

Trendyol’da nasıl satıcı alabilirim sorusuna yanıt arayan kişilerin bilmesi gereken konulardan birisi Trendyol Pazaryeri Satıcı Paneli Üzerinden Mağaza açma süreçleridir. Kişilerin Trendyol satıcı başvurusu yapabilmeleri için:

 
  • İlk olarak Partner Trendyol’a giriş yapması gerekir.
  • Partner Trendyol’a giriş yaptıktan sonra Trendyol Şimdi Trendyol’da satıcı olun butonuna tıklaması gerekmektedir.
  • Ardından Satış yapılacak panel seçimi yapılmalıdır. ( Pazaryeri, yemek, hızlı market seçimleri yapılabilir.)
  • İlgili seçimi yaptıktan sonra ad, soyad, e-posta adresi, cep telefonu, satılacak ürün kategorisi, şirket türü, T.C kimlik no ya da Vergi Kimlik No, il ve ilçe seçimi yapılır.
 

Ardından devam et butonuna tıklayarak kişi ve işletmeler Trendyol’da mağaza açma başvurularını tamamlar ve bu sürecin ardından Trendyol mağazaları açılır. Trendyol mağaza açma işleminin ardından mağazanın aktif edilmesi için Trendyol pazaryeri satıcı paneli üzerinden markaların istenilen evrakları Trendyol’a göndermesi gerekmektedir. Bu süreçleri tamamladıktan sonra Trendyol mağazanız tamamen açılır, bu sürecin ardından ise Trendyol’a ürün yükleme işlemlerini tamamlamanız gerekmektedir.

 
Trendyol Pazaryeri Satıcı Paneli Üzerinden Mağaza Nasıl Açılır?

 

Trendyol Satıcı Panelinde Bulunan Kategoriler

 

Trendyol satıcı panelinde markaların e-ticaret süreçlerini profesyonel bir şekilde yönetebilmeleri için belirli kategoriler bulunmaktadır.

 
  • Ürün
  • Sipariş ve Kargo
  • Finans
  • Raporlar
  • Mağaza Yönetimi
 

Panelleri Trendyol’da satıcı portalında yer alan kategorilerdir. Bunların yanı sıra destek, eğitim ve bildirimler alanları da yer almaktadır. Gelin şimdi hep beraber bu alanların kullanımına daha detaylı bir şekilde göz atalım.


İlgili İçerik; Trendyol Mağaza Açma


İlgili İçerik; Trendyol Takipçi ve Favori Artırma Nedir? Nasıl Çalışır?



Trendyol Satıcı Panelinde Bulunan Kategoriler

 

Trendyol Ürün Bölümü

 

Trendyol satıcı portalına ilk girdiğinizde üst bölümde yer alan kategoriler arasında Ürün kategorisi ön plana çıkmaktadır. Trendyol ürün bölümü markaların ürünleri ile ilgili işlemleri yapabileceği alandır.

 
  • Ürün listesi
  • Toplu ürün işlemleri
  • Trendyol kataloğundan ekle
  • Tekil ürün oluştur
  • Görsel galerisi
  • Ürün soruları
 

Alanları Trendyol ürün bölümünde yer alan alt kategorilerdir. Markalar bu bölümde ürün yükleme ve ürün güncelleme gibi işlemleri yapabilirken müşteriler tarafından yöneltilen ürün sorularını da yanıtlayabilmektedir.

 

Trendyol Ürün Bölümü

 

Sipariş ve Kargo Bölümü

 

Trendyol satıcı panelinde yer alan sipariş ve kargo bölümü Trendyol satıcısı olan kişi ve işletmelerin sipariş yönetimi yapabileceği alandır. Markalar bu bölüm üzerinden kargo aşamasında olan siparişlerini, iptal edilen ürünlerini, iade işlemlerini, toplu sipariş işlemlerini, kargo işlemlerini ve sipariş sorularını yönetebilmektedir.

 

Bununla beraber bu alanda yer alan Trendyol Faturam bölümünden de satılan ürünlerin faturası kesilebilmekte ve Trendyol satıcı paneli üzerinden müşterilere otomatik bir şekilde gönderilebilmektedir. Bir siparişin yönetimini yapabilmek için her markanın bu bölümü kullanması gerekmektedir.

 
Sipariş ve Kargo Bölümü

 

Finans Bölümü

 

Trendyol satıcı paneli içerisinde yer alan bölümlerden birisi de Finans bölümüdür. Trendyol finans bölümü üzerinden mağaza sahipleri belirli finansal işlemlerini kolayca takip edebilmektedir.

 
  • Ödemeler
  • Günlük Kayıtlar
  • Fatura Listeleme
  • Ödeme İşlemleri
  • Carı Hesap Ekstresi
  • Erken Ödeme Talebi
 

Gibi alanlar bu kategoride yer almaktadır. Trendyol’da satış yapan markalar ödemeler ekranı üzerinden Trendyol hakkedişlerini kontrol edebilmektedir. Günlük kayıtlar bölümünden ise günlük yapılan satışların kaydına ulaşılabilir.

 

Trendyol fatura listeleme ekranında Trendyol tarafından markanız adına kesilen kargo ve komisyon faturalarına ulaşmanız mümkündür. Ödeme işlemleri ekranında da Trendyol satıcıları haftalık ödemelerini görebilmektedir.

 

Cari hesap ekstresi alanı satıcıların haftalık ekstrelerini gösteren alandır. Trendyol’a yeni eklenen bir özellik olan erken ödeme talebi ekranında ise satıcılar hakkedişlerinin bir bölümü için erken ödeme alma talebi oluşturabilmektedir.

 

 Finans Bölümü

 

Trendyol Raporlar Bölümü

 

Trendyol satıcı portal üzerinde belki de her satıcının en önem vermesi gereken alanlardan birisi olan Trendyol raporlar bölümü satıcıların belirli e-ticaret raporlarına ulaşabileceği bölümlerden birisidir. Raporlar ana sayfası satıcıların tüm raporlara bir alandan ulaşabileceği bir ekrandır. Canlı performans ise anlık olarak Trendyol’un verilerinizi sizlerle paylaştığı bölümdür. Toplam ziyaret, satılan ürün, en çok satılan ürünler gibi birçok veriye anlık olarak buradan ulaşabilirsiniz.

 

Satış ve Operasyon raporlarında da Trendyol satıcılarının Satış, İptal, İade, Sipariş Dağılımı ve Operasyonel raporları bulunmaktadır.

 

Satış artırıcı raporlar ekranında ise mağazanızın satışlarının artmasını sağlayacak belirli metriklerde sizlerle paylaşım yapılmaktadır. Örneğin: favori ve görüntüleme raporu, kampanya raporu, indirim oluşturma raporlar, mağaza raporu ve Trendyol’da en çok satılan ürünler bu bölümde yer almaktadır.

 

Trendyol satıcı portalında bulunan değerlendirmelerim bölümünde ise ürün raporları ve sipariş raporları bulunmaktadır. Büyüme önerilerinde ise Trendyol ürün fotoğraflarında, operasyonel süreçlerde ve ürün açıklamalarında yaptığınız hataları sizle paylaşmaktadır.

 

Trendyol Raporlar Bölümü

 

Mağaza Yönetimi

 

Trendyol’da satıcı olan herkes her ne kadar ürün ve hizmetlerini listeleyerek bireysel satışlar yapsa da aslına bakıldığında mağaza yönetimi bölümünden kendilerine bir Trendyol mağazası yaratmalıdır.

 

Trendyol satıcı panelinde bulunan mağaza yönetimi bölümü sayesinde kişiler kendi Trendyol mağazalarını kurabilmekte ve belirli düzenlemeler yaparak ürün ve hizmetlerini toplu bir şekilde tüketicilere gösterebilmektedir.

 

Mağaza Yönetimi

 

Promosyonlar

 

Trendyol satıcı panelinde bulunan promosyonlar bölümü satıcıların belirli kampanyalara katılabildiği ya da kendi kampanyalarını yaratabildiği bölümlerden birisidir.

 
  • Kampanyalar
  • Kampanya kurguları
  • Kuponlar
  • Teklifler
  • İndirim oluşturma
 

Gibi belirli Trendyol özellikleri bu bölümde yer almaktadır. Trendyol’da satış yapan markalar bu bölümde yer alan kampanyalara katılarak satışlarını artırabilmektedir. Bununla beraber de diledikleri takdirde işletmelerin kendi kampanyalarını kurgulaması mümkündür.

 

İlgili İçerik; Trendyol'da En Çok Satan Ürünlerin Listesi

 

Promosyonlar

 

Trendyol Reklam Paneli

 

Trendyol’da reklam vermek isteyen markaların kullanacağı bir bölümdür. Bu bölümü kullanan işletmeler:

 
  • Ürün reklamı
  • Mağaza reklamı
  • Influencer reklamı
  • Facebook ve Instagram reklamı
 

Gibi reklam türlerinden birini seçebilmekte ve kendi Trendyol satıcı paneli üzerinden bir bütçe belirleyerek ürün, hizmet ve markalarını hedef kitlelerinde yer alan daha fazla kişiye ulaştırabilmektedir.

 

Trendyol Akademi

 

Trendyol satıcı panelinde yer alan akademi bölümü kep işaretinin bulunduğu alanda yer alır. Bu bölüm üzerinden satıcılar Trendyol tarafından düzenlenen eğitimlere, eğitim kayıtlarına kolayca ulaşarak kendilerini e-ticaret alanında geliştirebilmektedir. Bununla beraber bu bölümde satıcıların kullanabileceği belirli yazılı dokümanlar da bulunmaktadır.

 

Trendyol Mağazanızı Ticimax İle Yönetin

 

Trendyol’da satış yapmak isteyen bir e-ticaret firmasıysanız sizler de e-ticaret sitenizi kurarken Ticimax’ı tercih edin. Ticimax e-ticaret alt yapısı içerisinde yer alan modül ve özellikleri kullanarak hem e-ticaret sitenizi hem de Trendyol siparişlerinizi bir panel üzerinden yönetme fırsatı yakalayın.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

E-Ticaret için en doğru altyapı
Hemen Şimdi

E-ticaret Sitenizi Kolayca Açın

21.000+ İşletmenin tercih ettiği e-ticaret altyapısıyla internetten satış yapmaya başlayın!

15 Gün Ücretsiz Deneyin!
<