Trendyol Almanya’da satış yapmak isteyen işletme sayısının her geçen gün artış gösterdiği biliniyor. Türkiye’nin en büyük pazar yeri platformlarından birisi olan Trendyol, 2018 yılından beri Almanya’da satış yapmak isteyen işletmeler için de hizmet veriyor. Markalar Trendyol Almanya’da ürün satmak için mağaza açma başvurularını yaparak ve ardından ürünlerini yükleyerek Almanya’ya Trendyol üzerinden de satış yapabiliyor.

 

Trendyol Almanya’da ürün satışı yapmak isteyen işletmeler mağaza açma başvurularını yaparken bazı yardımlara ihtiyaç duyuyor. Bu markaların mağaza açma süreçlerini de kolaylaştırıyor.

 

Trendyol Almanya’da Nasıl Satış Yapılır sorusuna yanıt arayan kişi ve işletmeler için hazırladığımız bu yazımızda sizlere Trendyol Almanya’da satış yapmak hakkında bilgilendirme yapacağız. Siz de yazımızı inceleyebilir ve böylece Trendyol Almanya’da mağaza açarak ürün satmaya başlayabilirsiniz.

 

Trendyol Almanya Nedir?

 
Trendyol Almanya Nedir?
 

Trendyol Almanya, ülkemizin en büyük pazar yeri platformlarından birisi olan ve 2010 yılında Demet Mutlu tarafından hayata geçirilen Trendyol’un Almanya’da satış yapılmasını sağlayan platformdur. Trendyol Almanya’nın giriş adresi Trendyol.de’dir.

 

İşletmeler Trendyol ile Almanya’ya satış yapabilmek için her pazar yeri platformunda olduğu gibi burada da mağaza açma başvurusu yapmakta ve ardından ürünlerini satmaya başlayabilmektedir.

 

Trendyol Almanya’da Satış Yapmanın Avantajları

 

Trendyol Almanya’da satış yapmanın kişi ve işletmelere sağladığı birçok avantaj bulunur. Gelin şimdi hep beraber Trendyol Almanya’da satış yapmanın avantajlarına bir göz atalım.

 
  • Trendyol Almanya’da ürün satışı yapan işletmeler ürünlerini Almanya pazarına kolay bir şekilde ulaştırabilmektedir.
  • Trendyol, Türkiye’de ve Almanya’da tanınan bir pazar yeri olduğu için markalar Almanya’daki kişilerin güvendiği bir platform üzerinden satış yapmaktadır.
  • Trendyol Almanya’da ürün satan markalar hedef kitlelerine ve global müşterilerine daha kolay ulaşabilmekte ve böylece satışlarını artırabilmektedir.
  • Mikro ihracat yapabilen işletmeler KDV’siz bir şekilde ürün satışı gerçekleştirebilmektedir.
  • Trendyol Almanya gibi pazar yeri platformları markaları, mağazaları, ürünleri tanıtmak için pazarlama çalışmaları yapar. Bu da Almanya’ya Trendyol üzerinden satış yapan işletmelerin satışlarını artırmalarını sağlarken marka bilinirliği yaratmalarına da olanak tanır.
  • Trendyol Almanya’da satış yapmak işletmelerin döviz kazanmasını sağlar. Bu da karlılıklarını artırır.
 

Trendyol Almanya’da satış nasıl yapılır sorusuna yanıt arayan kişi ve işletmelerin bilmesi gereken başlıca avantajlar bunlardır. Sizler de bu avantajlardan yararlanmak istiyorsanız Trendyol Almanya mağazası açabilir, ürün ve hizmetlerinizi yükleyerek satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

Trendyol Almanya’da Mağaza Açma

 
Trendyol Almanya Mağaza
 

Trendyol Almanya’da satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin ilk olarak Trendyol Almanya’da Mağaza Açma adımlarını tamamlaması gerekir. Ardından başvuru adımlarını tamamlayan işletmelerin Trendyol Almanya’da Mağaza Açma başvuruları incelenir ve mağazaları aktif hale getirilir. Eğer bir problem varsa bu problemin çözmek için Trendyol başvuruyu reddeder ve yeniden doğru bir şekilde başvuru yapılmasını ister. Trendyol Almanya’da Mağaza açmak ve Trendyol Almanya’da satış yapmak isteyen işletmelerin tamamlaması gereken adımlar şunlardır:

 
  • Trendyol’a giriş yapın.
  • Ardından sağ üst bölümde bulunan “Trendyol’da Satış Yap” butonuna tıklayın.
  • Bu bölümde Trendyol Almanya’da mağaza açmak için Trendyol Pazaryerini seçin.
  • Bu bölümde yer alan ad-soyad, telefon, e-posta adresi, ürün kategorisi, şirket türü, vergi no, il ve ilçe bölümlerini doldurun. Bu Trendyol Türkiye’de de mağaza açmak için yapmanız gereken bir çalışmadır.
  • Bu adımın sonrasında Trendyol mağaza açma adımlarını tamamlamak için satacağınız ürünleri, mağaza adını belirlemeniz gerekir.
  • Ardından başvurunuzu tamamlamak için gönderim adresi, iade adresi, banka hesap bilgileri gibi bilgilerinizi de başvuru esnasında Trendyol paneline göndermeniz gerekmektedir.
 

Bu adımları tamamladıktan sonra Trendyol’da mağaza açma başvurunuzu tamamlamış olursunuz. Ardından Trendyol sizden belirli belgeleri isteyecek ve bunun sonrasında mağazanızı aktif edecektir. İlk olarak Trendyol Türkiye’de mağazanızı aktif edecektir. Bunun sonrasında ise sizler ürünleri yükleyince ve satış yapmaya başlayınca Trendyol paneliniz üzerinden Almanya’ya ihracatı da aktif etmeniz gerekir.

 

Trendyol Almanya’da Mağaza Açmak İçin Gerekli Belgeler

 

Trendyol Almanya’da mağaza açmak isteyen kişi ve işletmelerden belirli bilgi ve belgeleri talep eder. İstenen bilgiler mağaza açma başvurusu esnasında istenirken belgeler ise sisteme yüklenmelidir. İşletmelerin Trendyol Almanya’da mağaza açmak için vermesi gereken belgeler şunlardır:

 
  • Vergi Levhası
  • İmza Beyannamesi
  • Ticaret Sicil Gazetesi
  • Banka Hesap Dökümü
  • Trendyol Satıcı Sözleşmesi
 

Gibi belgeleri de ilettikten sonra Trendyol mağaza açma başvurunuzu inceleyecektir ve bunun sonrasında onay verdiği takdirde Trendyol mağazanız açılacaktır. Bunun sonrasında ürünlerinizi yüklemeniz ve Trendyol satıcı panelinde yer alan ihracat bölümü üzerinden Almanya’yı aktif etmeniz gerekebilir. Bu ekranda henüz bu bölümü görmüyorsanız veya aktif edemiyorsanız Trendyol Almanya’da mağaza açmak için bu bölümün ne zaman aktif edileceği ile ilgili bilgi almak adına Trendyol ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Trendyol Almanya’da Satılacak Ürünler


Trendyol Almanya Satılacak Ürünler
 

Trendyol Almanya’da ürün satmak isteyen kişi ve işletmelerin en çok yanıt aradığı sorulardan biri de Trendyol Almanya’da ne satılır sorusudur. Çünkü işletmelerin Trendyol Almanya’da satabileceği birçok ürün bulunur fakat her işletme zarar etmemek adına doğru ürünler ile satış yapmak ister.

 
  • Moda ve Giyim Ürünleri (Kadın, Erkek, Anne ve Bebek Giyim)
  • Ev ve Bahçe Ürünleri (Mutfak, mobilya, ev ve dekorasyon, açık hava ürünleri)
  • Teknoloji Ürünleri (Bilgisayar, akıllı telefon, telefon aksesuarı, tablet ve tablet aksesuarı, Powerbank)
  • Kişisel Bakım ve Kozmetik Ürünleri (Makyaj malzemesi, cilt temizleme ürünleri, parfüm, doğal ve organik ürünler)
  • Spor ve Fitness Ürünleri (Spor giyim, takviye gıda ve besinler, yoga malzemeleri, spor ayakkabısı)
  • Ayakkabı ve Çanta
  • Çocuk Oyuncakları
  • Türk Mutfağı Ürünleri (Organik gıda ve doğal gıda ürünleri)
 

Trendyol Almanya’da satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin Trendyol Almanya Mağazalarına yükleyebileceği ve satabileceği başlıca ürünlerdir. Sizler de bu ürünleri mağazanıza yükleyebilir ve böylece Almanya’ya satabilirsiniz.

 

Trendyol Almanya’da Satış Yapacakların Dikkat Etmesi Gerekenler

 

Trendyol Almanya’da satış yapacak olan kişi ve işletmelerin dikkat etmesi gereken belirli unsurlar bulunuyor. Bunlar hem kişi ve işletmelerin satışlarını yapabilmesi hem de satışlarını artırması için oldukça önemli olan unsurlar olarak ön plana çıkıyor. Trendyol Almanya’da Satış Yapacakların Dikkat Etmesi Gerekenler şunlardır:

 
  • Trendyol Almanya’da mağaza açacak işletmelerin ilk olarak Almanya hedef pazarı hakkında bilgi sahibi olması gerekiyor.
  • İşletmeler Almanya’da satacakları ürünleri iyi bir şekilde seçmesi ve hedef pazarda talep gören ürünlere yönelmesi gerekiyor.
  • Trendyol Almanya’da ürün satışı yapacak olan işletmelerin rekabet araştırması yapması da oldukça önem verilmesi gereken konular arasında yer alıyor.
  • Özellikle satışı yapılacak ürünlerin Avrupa Birliği standartlarına uygun olması gerekiyor.
  • Trendyol Almanya’da satış yapmak için markaların vergi koşullarını öğrenmesi ve Trendyol komisyonlarına da göz atması gerekiyor.
  • Özellikle lojistik ve nakliye süreçlerinin nasıl yönetileceği hakkında karar verilmesi oldukça önemli konular arasında yer alıyor.
  • Trendyol Almanya’da mağaza açacak olan işletmelerin kültürel farklılıkları göz önünde bulundurması ve Alman kültürünü de önemsemesi gerekiyor.
 

Trendyol Almanya’da ürün satışı yapmak istiyorsanız sizler de bunlara dikkat edebilirsiniz.

 

Ticimax ile Almanya’ya E-ihracat Yapın

 

Siz de Almanya’ya satış yapmak istiyorsanız Ticimax e-ihracat alt yapısını tercih edebilir ve Ticimax’ın gelişmiş özellikle sayesinde sanal mağazanızı kurarak Almanya’ya ürün satışı yapabilirsiniz.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve X üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

E-Ticaret için en doğru altyapı
Hemen Şimdi

E-ticaret Sitenizi Kolayca Açın

21.000+ İşletmenin tercih ettiği e-ticaret altyapısıyla internetten satış yapmaya başlayın!

15 Gün Ücretsiz Deneyin!
<