Bir e-ticaret sitesi, kurumsal web sitesi ya da blog açmak isteyen kişi ve işletmelerin hosting paketi satın alması gerekmektedir. Genellikle hosting paketi satın alırken kişi ve işletmelerin en çok duyduğu şeylerden birisi Trafik ( Bandwidth) kavramıdır.

 

Trafik ( Bandwidth) hosting hizmetine ait olan veri trafiğine verilen isimdir. Bu konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isteyen kişi ve işletmeler için hazırladığımız Trafik ( Bandwidth) Nedir adlı bu yazımızda sizlere Bandwidth hakkında bilgiler vereceğiz. Bununla beraber Bandwidth ile ilgili en çok araştırılan konulardan size bahsedeceğiz.

 

Sizler de bu yazımızı inceleyerek internet siteniz için oldukça önemli olan Trafik (Bandwidth) kavramı hakkında daha fazla bilgi edinebilir ve hosting paketinizi daha doğru bir şekilde seçebilirsiniz.

 


Trafik ( Bandwidth) Nedir?
 

Trafik ( Bandwidth) Anlamı

 

Trafik ya da bilinen adıyla Bandwidth, bir internet sitesine girişlerde kullanılan toplam indirilme miktarı olarak tanımlanmaktadır ve indirilme miktarı için yalnızca bir saniyelik sürede gerçekleşen veri aktarımını göstermektedir.

 

Bant genişliği, aktarım hızı, veri miktarı terimleri de Trafik ( Bandwidth) terimleri ile eş anlamlı kelimelerdir. Bandwidth ya da bant genişliği bir internet bağlantısının iletim kapasitesini anlatan bir terimdir. Ağ ya da internet bağlantısının kalitesi ve hızı belirlenirken oldukça önemli bir konudur.

 

Trafik ( Bandwidth) bir internet sitesi kurmak isteyen kişiler için oldukça önemli bir unsurdur. Çünkü hosting içerisinde yer alan bant genişliğinin internet sitenize gelecek trafiği karşılaması gerekmektedir. Bu nedenle kişi ve işletmeler e-ticaret sitesi, blog, kurumsal site gibi site türleri için hosting seçerken tahmini trafik verilerini ve hedeflerini göz önünde bulundurmalı ve bunu karşılayacak hosting paketlerini seçmelidir.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Hosting, E-Ticaret Siteleri İçin Hosting Seçimi Nasıl Yapılır?

 


Trafik ( Bandwidth) Anlamı Nedir
 

Bandwidth ( Trafik ) Nasıl Hesaplanır?

 

Trafik ( Bandwidth) konusu hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kişiler tarafından en çok sorulan sorulardan birisi Bandwidth ( Trafik ) Nasıl Hesaplanır sorusudur. Yazımızın bu bölümünde sizlere Bandwidth hesaplamasını nasıl yapacağınızdan bahsedeceğiz.

 

Bant genişliğini hesaplamak isteyen kişiler öncelikle bazı terimler hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Bunlar kilobayt, megabayt, gigabayt ve terabayt kavramlarıdır. Gelin şimdi Bandwidth hesabı yapmadan önce bu kavramlara bir göz atalım.

 
  • Kilobayt; İnternet teknolojilerinde 1,024 Byte’a karşılık gelen bir ölçü birimidir. Kilobayt KB harfleri kullanılarak kısaltılmaktadır.
  • Megabayt; İnternet ve bilgisayar teknolojilerinde 1.048.576 Byte’a karşılık gelen ölçü birimine verilen isimdir. MB harfleri kullanılarak kısaltılmaktadır.
  • Gigabayt; 1024 megabayt büyüklüğündeki bir veriye denk gelen ölçü birimidir. Gigabayt, GB harfleri kullanılarak kısaltılmaktadır.
  • Terabayt; 1024 Gigabayt büyüklüğündeki bir veriye denk gelen ölçü birimine verilen isimdir. TB harfleri kullanılarak kısaltılmaktadır.
 

Gelin şimdi hep beraber Bandwidth hesaplamasının nasıl yapıldığına bir örnek ile bakalım.

 

Bandwidth hesaplaması yaparken kullanılan formül = Sayfa boyutu x Ziyaretçi sayısıdır

 

Örneğin; Bir e-ticaret siteniz olduğunu düşünelim ve e-ticaret sitenizin ana sayfasını günde yaklaşık 100 kişinin ziyaret ettiğini ele alalım. E-ticaret sitenizin ana sayfasındaki görsel ve içeriklerin boyutu 1 MB olduğunda günlük e-ticaret sitenizin ana sayfasında meydana gelecek trafik 100 MB olacaktır.

 

Bu örnek yalnızca e-ticaret sitenizin ana sayfasını ziyaret eden kullanıcılar ele alınarak oluşturulmuştur. Sitenizi ziyaret eden tüketiciler farklı ürün, hizmet, kampanya ve kategori sayfalarını ziyaret ettikleri takdirde sitenizin günlük trafik büyüklüğü artış gösterecektir.

 

Bununla beraber e-ticaret sitenize yapılabilecek olası saldırılar, sitenizde bulunan yazılım hataları ya da ftp ile dosya aktarımı gibi nedenlerden dolayı da Trafik ( Bandwidth ) artış gösterecektir.

 


Trafik ( Bandwidth) Nasıl Hesaplanır
 

Aylık Trafik Nedir?

 

İnternet sitesi kurmak için hosting satın almak isteyen kişi ve işletmelerin en çok duyduğu terimlerden birisi de aylık trafik terimidir.

 

Aylık Trafik ya da bilinen adı ile Aylık Transfer limiti; internet sitenizin 30 günlük süre içerisindeki veri aktarımını ifade eden bir terimdir.

 
 

İlgili İçerik; Online Mağazanıza Trafik Çekmenin 6 Altın Kuralı

 

İlgili İçerik; E-ticaret Sitenizin Trafiğini Organik Olarak Arttırma Stratejileri




Aylık Trafik ( Bandwidth) Nedir?
 

E-ticarette Bandwidth Ne Kadar Olmalı?

 

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı gerçekleştirecek olan kişi ve işletmelerin e-ticaret süreçlerinin kesintiye uğramaması gerekmektedir. Bu nedenle kişi ve işletmeler tarafından en çok sorulan sorulardan birisi E-ticarette Bandwidth Ne Kadar Olmalı sorusudur. Yazımızın bu bölümünde sizlerin bu sorusuna yanıt vereceğiz. Sizler de bu bölümü inceleyerek bu sorunuza yanıt bulabilirsiniz.

 

E-ticaret sitelerinde bulunan birçok veri türü bulunmaktadır. Ürün açıklamaları, ürün fotoğrafları, ürün inceleme videoları, marka sayfaları, ürün ve kategori sayfaları gibi birçok indirilecek veri bulunmaktadır. Bu nedenle e-ticaret sitelerinde Bandwidth kaç olmalı sorusuna yanıt arayan kişi ve işletmelerin ilk olarak ne kadar ürünü olacağını ve bu ürünler için oluşturulan sayfa büyüklüğünün kaç olacağını belirlemeleri gerekmektedir.

 

Diyelim ki e-ticaret sitenizi ziyaret eden her kullanıcı 4-5 adet ürün sayfasını dolaşıyor. Bu kullanıcıların dolaştığı bu sayfalarda bulunan veriler önbelleklenmediği takdirde indirilmek zorundadır. Dolaşılan sayfa büyüklüğü 600 KB olduğunu varsayarsak her 100 kullanıcı 4-5 sayfayı ziyaret ettiğinde aylık 600 MB büyüklüğünde bir Bandwidth ihtiyacınız doğacaktır.

 

Yıllık olarak hesaplama yapıldığında da bu e-ticaret sitesinin yıllık yaklaşık 7,2 GB büyüklüğünde trafik (Bandwidth) harcadığı görülecektir. Bu nedenle e-ticaret siteleri için hosting satın alacak olan kişi ve işletmelerin yıllık Bandwidth büyüklüğü fazla olan hosting paketlerini satın alması gerekmektedir.

 

E-ticaret sitelerini kurumsal e-ticaret paketleri satın alarak kuracak olan kişi ve işletmeler ise ilk olarak e-ticaret firmalarının ihtiyaçlarını belirlemeli ve e-ticaret alt yapısı sağlayan firmalar ile bu konuda görüşerek bilgi almalıdır. Böylece işletmeler daha doğru bir şekilde hareket edecekler ve bant genişliğini aşmayacakları e-ticaret paketlerini daha kolay bir şekilde satın alabileceklerdir.

 

İlgili İçerik; 5 Adımda İnternette Kendi Markanızı Yaratın





E-ticarette Trafik ( Bandwidth) Ne Kadar Olmalıdır
 

Bandwidth İzleme Araçları

 

Trafik ( Bandwidth) Nedir adlı yazımızın bu bölümünde sizlere belirli Bandwidth izleme araçları hakkında bilgi vereceğiz. Sizler de bu bölümü inceleyebilir ve sitenizin bant genişliğini izleyeceğiniz araçlar hakkında bilgi alabilirsiniz.

 
  • PRTG; E-ticaret siteleri için kullanılabilecek bant genişliği izleme araçları arasında yer almaktadır. Ücretsiz olarak kullanılabileceği gibi premium özellikleri satın alınarak da kullanılabilmektedir. Bant genişliği, veri tabanı izleme gibi birçok özelliği bulunan bu araç bulut tabanlı bir bilişim ürünüdür.
  • NetFlow; Bant genişliği izleme araçları arasında yer alan NetFlow, solarwinds tarafından piyasaya sunulan bir araçtır. Demo özelliği bulunan bu aracın daha fazla özelliğini aktif etmek isteyen kişi ve işletmeler premium özellik satın alabilmektedir.
 

Sizler de en çok kullanılan Bandwidth izleme araçları arasında yer alan bu araçları kullanabilir ve internet sitenizin trafiğini ölçümleyebilirsiniz.

   


Trafik ( Bandwidth) İzleme Araçları Nelerdir
 

Ticimax’ın Geniş Bant Genişliği Olan Paketlerini Keşfedin

 

E-ticaret firmaları için e-ticaret alt yapıları ve e-ticaret çözümleri üreten firmamızın e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan geniş bant genişliği fırsatları ile sizler de e-ticaret sitenizi kurabilir ve bant genişliğini aşma probleminden kurtulabilirsiniz. Böylece e-ticaret süreçlerinizi kesintisiz bir şekilde yönetebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Paketleri

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

E-Ticaret için en doğru altyapı
Hemen Şimdi

E-ticaret Sitenizi Kolayca Açın

21.000+ İşletmenin tercih ettiği e-ticaret altyapısıyla internetten satış yapmaya başlayın!

15 Gün Ücretsiz Deneyin!
<