E-ticaret ve e-ihracat ile internetten ürün ve hizmet satışı yapan kişi ve işletmelerin tercih edebileceği birçok platform bulunur. Kişi ve işletmeler kendi e-ticaret sitelerinin yanı sıra e-ticaret ve e-ihracat pazaryeri platformları üzerinden de satış yapabilir. Shopee, Amazon, Wish, eBay ve Aliexpress gibi platformlar yurtdışına ürün ve hizmet satışı yapmak isteyen kişi ve işletmelerin en çok tercih ettiği platformlar olarak bilinir.
Günümüzde yurtdışına satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin en çok tercih ettiği platformlar arasında yer alan Shopee, hem Asya ülkelerinde ön plana çıkan bir platform olduğu için hem de büyük bir müşteri kitlesine hitap ettiği için birçok marka tarafından tercih edilir. Peki Shopee’de satış nasıl yapılır, gelin hep beraber bu yazımızda bu konuya daha detaylı bir şekilde göz atalım.
İlgili İçerik; Azerbaycan'a E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?
Shopee Nedir?
2015 yılında Singapur’da kurulan bir e-ticaret platformu olan Shopee C2C iş modeli ile çalışan bir platformken aldığı karar ile kısa bir sürede B2C yeni business to consumer yapısıyla çalışan bir e-ticaret pazaryeri platformu haline geldi.
Forrest Li tarafından kurulan ve 20.000’den fazla çalışanı bulunan Shopee, günümüzde 14 ülkede hizmet veren bir e-ticaret platformudur. Operasyonel süreçlerine Güneydoğu Asya’da yoğunluk veren platform hızlı bir şekilde Amerika ve Avrupa’ya da yayılmış ve en iyi e-ticaret pazaryeri platformları arasında yer almayı başarmıştır.
Shopee’nin hızlı bir şekilde büyümesi ve gelişmesi de e-ticaret ile internetten ürün satmak isteyen markaların dikkatini çekmiştir. Artık günümüzde yurtdışına satış yapmanın avantajlarından yararlanmak isteyen markalar Shopee’de satış yapmayı tercih etmektedir.
İlgili İçerik; KOBİ'ler için E-ihracat Rehberi
Shopee’de Satış Yapma Avantajları
Shoppe’de satış yapmak sizlere az önce de söylediğimiz gibi kişi ve işletmelerin birçok avantajdan yararlanmasını sağlamaktadır. Gelin şimdi hep beraber Shoppe’de Satış Yapma Avantajları nelermiş bir göz atalım.
- Shoppe’de ürün satan markalar ürün ve hizmetlerini kolay bir şekilde Asya ve Güneydoğu Asya’da yaşayan kişilere ulaştırabilir.
- Shoppe’nin özelliklerinden birisi olan Amerika ve Avrupa’ya satış ile kişiler farklı ülkelere satış yapma fırsatı yakalayabilir.
- Shoppe Güneydoğu Asya’da oldukça bilinen bir pazaryeri platformu olduğu için markalar kolay bir şekilde ürün satışı yapabilir.
- Shoppe’nin kendine ait bir müşteri kitlesi bulunur ve kısacası markalar bu kitleye hızlı bir şekilde ulaşma fırsatı yakalar.
- Shoppe’de her gün binlerce ürün satılmaktadır.
- Shopee çok bilinen bir e-ticaret platformu olduğu için kişi ve işletmeler herhangi bir reklam harcaması yapmadan hedef kitlesine ulaşabilmektedir.
- Operasyonel süreçlerin yönetilmesi oldukça kolaydır.
Bu tür avantajlardan yararlanmak isteyen kişi ve işletmelerin kendilerine ait bir Shopee mağazası açması ve ürünlerini yüklemesi gerekmektedir.
Shopee’den En Çok Satan Kategoriler
Shopee’de satış yapmak için bir mağaza açmadan önce kişilerin araştırdığı konulardan birisi de Shopee’den en çok satan kategorilerdir. Çünkü kişi ve işletmeler doğru bir satış kategorisi seçimi yapmak ister ve böylece e-ticarette alacağı riski sıfıra indirmeyi hedefler.
- Erkek kıyafetleri
- Sağlık ürünleri
- Saat ve Gözlük
- Erkek ve kadın ayakkabısı
- Bebek ürünleri
- Ev ve yaşam ürünleri
- Güzellik ve bakım ürünleri
- Çanta
- Moda aksesuarları
- Oyun ve hobi ürünleri
Kategorilerinde yer alan ürün grupları Shopee’de en çok satılan ürünler olarak bilinmektedir. Sizler de Shopee’de satış yapmak istiyorsanız bu ürün gruplarına önem verebilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.
Shopee’de Satış Yapılabilecek Ülkeler
Shopee’de satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin satışlarını yapabileceği belirli ülkeler bulunmaktadır. Shopee her geçen gün büyümeye devam eden bir platform olduğu için şu an yalnızca 15 ülkede aktif bir şekilde faaliyet göstermektedir.
- Vietnam
- Tayland
- Filipinler
- Malezya
- Singapur
- Brezilya
- Arjantin
- Hindistan
- İspanya
- Polonya
- Kolombiya
- Şili
- Meksika
Shoppe’de satış yapabileceğiniz ülkelerdir. Yukarıdaki listede görüldüğü gibi Shopee’de satış yapan markalar hem Güneydoğu Asya hem Avrupa hem de Amerika kıtasında yer alan ülkelere satış yapabilmektedir.
Shopee’de Hesap Kurmak
Shopee marketplaceda satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin ilk olarak kendilerine ait bir Shopee hesabı kurması gerekmektedir. Bu nedenle shopee.com internet sitesini ziyaret ettikten sonra markaların satış yapacakları ülkeyi seçmesi gerekir. Shopee’de satış yapılacak ülke seçildikten sonra da markalar kendilerine ait bir Shopee hesabı açarak satış yapamaya başlayabilir.
- Shopee’de satış yapmak için siteye giriş yapın.
- Header bölümünde yer alan bayi merkezine giriş yapın.
- Merchant centerdan kendinize ait bir satıcı hesabı oluşturun.
- Hesap oluşturmak için Shopee ilk sizlerden bir telefon numarası isteyecektir. Telefon numaranızın satış yapmak istediğiniz ülkeden alınmış olması bu noktada oldukça önemlidir.
- Telefon numaranıza gelen kodu sisteme girdikten sonra Shopee hesap kurulumu için ad – soyad, e-mail adresi, parola gibi bilgileri içeren bir form doldurmanızı isteyecektir.
Bu işlemlerin ardından kişiler kendilerine ait bir Shopee mağaza açma işlemini tamamlayabilmektedir. Mağaza aktif edildikten sonra da ürünlerinizi yükleyerek ilgili ülkenin pazarında satmanız mümkündür.
İlgili İçerik; Gürcistan'a E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?
Shopee’de Satış Nasıl Arttırılır?
Shopee’de satış yapmak isteyen kişilerin en çok yanıt aradığı konuların başında Shopee’de satışlar nasıl arttırılır sorusu yer alır. Bu noktada kişi ve işletmelerin bilmesi gereken en önemli şey rakiplerdir. Çünkü bu platformda satış yapan birçok rakibiniz bulunmaktadır ve rakiplerinize göre ön plana çıkmak sizlerin kolay bir şekilde satış yapmasını sağlamaktadır.
- Rakiplerinizi analiz edin ve ürün fiyatlandırma stratejilerini inceleyin.
- Ürün fiyatlandırmasını rakiplerinize uygun bir şekilde yapın.
- Müşterilerinize kesintisiz hizmet vermekten kaçınmayın.
- Kampanyalara katılarak ürün ve hizmetlerinizin daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayın.
- Shopee’de satışlarınızı arttırmak için reklam seçeneklerinden yararlanın.
Bu tür çalışmalara önem vererek sizler de ürün ve hizmetlerinizi Shopee’de daha kolay bir şekilde ön plana çıkarabilir ve satışlarınızı hızlıca arttırabilirsiniz.
İlgili İçerik; Hollanda'ya E-ihracat ile Nasıl Ürün Satabilirsiniz?
Ticimax ile E-ihracat Yapın
E-ihracat ile internetten ürün ve hizmet satışı yapmak istiyorsanız sizler de sitenizi kurarken Ticimax’ı tercih edebilirsiniz. Ticimax profesyonel e-ihracat alt yapısı sayesinde ürün ve hizmetlerinizi hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaştırabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.
Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.
E-ticaret Sitenizi Kolayca Açın
21.000+ İşletmenin tercih ettiği e-ticaret altyapısıyla internetten satış yapmaya başlayın!
15 Gün Ücretsiz Deneyin!