• Yazar Pınar Keleş
  • Güncellenme Tarihi 30 Mayıs 2024
  • Okuma Süresi 5 dakikada okunur

E-ticaret yapmaya başlamak ve gelirlerini arttırmak isteyen birçok kişi ve firma bulunuyor. Bu alanda faaliyet göstermek isteyen şahıs ve firmaların sayısındaki bu artış ise tamamen e-ticaretin son dönemlerin en popüler mesleklerinden biri haline gelmesiyle ilgili.

 

Genellikle e-ticaret yapmak isteyen kişiler farklı alanlarda faaliyet göstermeye başlıyor. Bazı kişiler büyük sermaye gerektiren e-ticaret sektörlerine atılırken bazı şahıs ve firmalar ise genellikle az sermayeli işlere yönelmek istiyor.

 

Sermayesiz e-ticaret nasıl yapılır adlı bu yazımızda sizlere e-ticaret ile ilgili bilgi verecek ve az sermaye ile bu sektöre nasıl girebileceğinizden bahsedeceğiz.

 

Sermayesiz E-ticaret Nasıl Yapılır?

 

E-ticarette Neden Sermaye Gerekli?

 

Sermayesi e-ticaret nasıl yapılır konusuna geçmeden önce ilk olarak e-ticarette neden sermaye gerekli bunu açıklayalım.

 

E-ticaret sektörüne girecek olan firmaların bilmesi gereken şeylerden birisi hiç sermaye olmadan internetten satış yapmanın mümkün olmadığıdır. Çünkü e-ticaret siteleri ücretsiz de kurulsa yaklaşık 100 – 200 lira bir domain ve hosting masrafı bulunmaktadır. Bununla beraber açık kaynak kodlu yazılımlar ile kurulan e-ticaret sitelerinde de bazı modüller için harcama yapılması gerekmektedir.

 

E-ticaret sitesi kurmak veya pazaryerlerinde satış yapmak isteyen kişilerin internetten satış yapabilmesi için bir şirket kurması gereklidir. En kolay ve en masrafsız şekilde kurulan şahıs şirketleri düşünüldüğünde bu şirket türünü açmak için de firmaların minimum 350-400 liralık bir sermayeye ihtiyacı olduğunu söylemek mümkündür.

 

Bununla beraber e-ticaret sitesi açmadan e-ticarete pazaryerlerinden başlayan firmaların da farklı alanlarda harcamaları olacaktır.

 

Yani kısacası e-ticaret yapmak isteyen firmaların başlangıçta yaklaşık 1000 – 5000 lira arasında bir sermayesi bulunması gerektiğini söylemek mümkündür.



E-ticaret İçin Neden Sermaye Gerekir

 

Dropshipping Yöntemi ile Satış Yapın

 

Sermayesiz e-ticaret nasıl yapılır diye düşünenler için ilk önereceğimiz çalışma modellerinden birisi dropshipping yöntemidir. Dropshipping yöntemi stoksuz çalışılan bir e-ticaret modelidir.

 

Dropshipping çalışma modeli ile e-ticaret yapmak isteyen firmalar belirli şirketlerden XML linki satın alarak bu firmanın ürünlerini pazaryerlerine ve e-ticaret sitelerine entegre etmektedir. Bu entegrasyon sonrasında ise XML alan firma XLM veren firmanın ürünlerini kendi belirlediği kâr marjı üzerinden satışa sunmaktadır.

 

Herhangi bir depo veya stok masrafı olmadığı için firmaların e-ticaret yaparken ki masraflarında azalmalar olmaktadır. Fakat bu şekilde çalışmak isteyenlerin de özellikle XML entegrasyonu yapmak için pazaryeri entegrasyonu yapan bir firma ile çalışması gerekmektedir.

 

Aksi halde entegrasyon yapılmadığında satılan ürünlerin stok takibi hemen yapılamayacağı için stoğu kalmayan ürünlerin satışı gerçekleştirilebilir ve bu da beraberinde tedarik edememe cezalarını getirebilir. Bu yüzden dropshipping yöntemi ile çalışmak isteyen firmaların pazaryeri entegrasyonu yapmaları oldukça önemlidir.

 

İlgili İçerik; Detaylı Dropshipping Kılavuzu



Sermayesiz E-ticaret Dropshipping

 

XML Bayiliği Veren Firmalar

 

Sermayesiz E-ticaret Nasıl Yapılır diyen kişiler tarafından oldukça çok araştırılan konulardan birisi de XML bayiliği vererek dropshipping çalışma metoduyla çalışan firmalardır. Yazımızın bu bölümünde sermayesiz bir şekilde dropshipping çalışma yöntemiyle çalışabileceğiniz XML bayiliği veren firmaları sizinle paylaşacağız.

 
  • https://yokyok.com/
  • https://www.sihirliayakkabilar.com/
  • https://www.icgiysim.com/
  • https://www.modamerve.com/
  • https://www.stokhanem.com/
  • https://www.yenitoptanci.com/
  • https://www.bebegimolacak.com/
 

E-ticaret siteleri XML bayiliği veren firmalar arasında yer almaktadır. Sizler de bu firmalardan XML bayiliği alarak e-ticaret sitenize veya pazaryerlerine XML’i entegre edebilir ve ürün satışlarınızı sermayesiz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Sitelerine XML Veren Firmalar

 

Sermayesiz E-ticaret XML Bayiliği

 

İnternetten El Yapımı Ürünler Satmak

 

Sermayesiz e-ticaret yapmak isteyenler için iş fikirleri paylaştığımız bu yazımızda bahsedeceğimiz başka bir konu ise internetten el yapımı ürünler satmak.

 

Genellikle internetten ürün satan kişilerin farklı sektörlerde satış yaptığını sizlerle paylaşmıştık sermayesiz satış yapmak isteyenlerin tercih ettiği bir ürün grubu ise el yapımı ürünler satmak.

 

Günümüzde birçok kişi kendi e-ticaret siteleri üzerinden veya pazaryerlerinden kendilerinin tasarladıkları ürünleri satıyor. Genellikle el yapımı ürün satan kişiler;

 
  • El yapımı aksesuar
  • El yapımı çanta
  • Örgü oyuncaklar
  • El yapımı tasarım ürünleri
 

Gibi birçok farklı kategorilerde ürünlerini üretiyor ve satışlarını gerçekleştiriyor. El yapımı ürünler satmak ev hanımları için de sermayesiz yapılan iş fikirleri arasında yer alıyor. Sizler de e-ticaretle ürün satmak istiyorsanız eğer el yapımı ürünler kategorisinde bulunan ürünleri satarak işe başlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Hobi Ürünlerini İnternetten Nasıl Satabilirim?



Sermayesiz E-ticaret El Yapımı Ürünler

 

2.El Ürünler Satmak

 

E-ticaret yapmak isteyen kişilerin bir kısmı da sermayeleri olmadığı için 2.el ürünler satarak gelirlerini arttırmak istiyor. Genellikle sermayesiz bir şekilde satış yapmanızı sağlayan 2.el ürünler satarken insanlar şu kategorilerde satış yapıyor.

 
  • 2.el mobilyalar
  • 2.el vintage ürünler
  • 2.el kıyafetler
  • 2.el telefonlar
 

İnternetten en çok satılan 2.el ürün grupları arasında yer almaktadır. Genellikle 2. El ürün satışı yapmak isteyen kişiler e-ticaret sitesi kurarak satış yaptığı gibi Letgo, Modacruz, Dekopasaj ve Dolap gibi 2.el satış yapılmasına olanak sağlayan platformlarda satış yaparak gelirlerini arttırabiliyorlar.

 

Sizlerde sermayesiz e-ticaret nasıl yapılır diyorsanız 2.el ürünler satarak işe başlayabilir ve gelirlerinizi hızlı bir şekilde arttırabilirsiniz. 2.el ürün satmak için talebin fazla olduğu mobilya ve vintage kıyafetlere yönelik ürünlerinizi bu uygulamalara koyabilir ve hızlı bir şekilde satarak gelir elde edebilirsiniz.



Sermayesiz E-ticaret 2. El Ürün

 

Az Sermaye ile E-ticaret Sitesi Kurmak

 

Sermayesiz E-ticaret Nasıl Yapılır yazımızın ilgili bölümlerinde sizlerin e-ticarete başlarken masraflarını nasıl azaltacağından ve nasıl bir e-ticaret modeli ile çalışmanız gerektiğinden bahsettik. Bu bölümde ise az sermaye ile e-ticaret sitesi kurmak isteyenler için bilgi vereceğiz.

 

E-ticaret sitesi kurmak ve gelir elde etmek isteyen kişilerin genellikle tercih ettiği 2 farklı e-ticaret alt yapısı bulunmaktadır.

 
  • Açık Kaynak Kodlu Yazılımlar; Açık kaynak kodlu e-ticaret alt yapıları genellikle ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz yalnızca domain ve hosting satın alarak kurabileceğiniz e-ticaret platformlarıdır.
 

Açık kaynak kodlu e-ticaret alt yapılarının bütün düzenlemeleri ilgili firma tarafından yapılması gerektiği için ilk başta ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz açık kaynak kodlu yazılımlar daha sonrasında yazılım maliyetlerinizin artmasına neden olacaktır.

 
  • Hazır e-ticaret alt yapıları; Hazır e-ticaret alt yapıları ise e-ticaret alt yapı sağlayıcıları tarafından oluşturulan ve bir e-ticaret sitesinin tüm ihtiyaçlarını içinde bulunduran e-ticaret alt yapılarıdır. Genellikle hazır e-ticaret alt yapıları ücretli bir şekilde piyasaya sunulmaktadır.
 

Genel olarak e-ticaret yapmak isteyen kişiler sermayesiz e-ticaret yapabilmek için ilk dönemlerde açık kaynak kodlu e-ticaret alt yapılarını tercih etse de ilerleyen dönemlerde bu alt yapıların yazılım süreçleri ile uğraşmamak için hazır e-ticaret alt yapılarına geçiş yapmaktadır. Bu nedenle sizler de e-ticaret sitesi kurarak ilk başta e-ticaret sitesi masraflarını karşılayabilir ve az sermaye ile işinizi kurabilirsiniz.

 

E-ticaret sitesi kurarak internetten satış yapmak isteyen birçok kişi daha sonradan pazaryerlerinde satış yapmayı istemektedir. Genellikle pazaryerlerinin müşteri sayısı, cirosu oldukça fazla olduğu için firmalar bu platformlarda daha hızlı satışlar yapabilmektedir. İnternetten ürün satmak isteyen kişilerin pazaryerlerine girmek için yapması gereken başka bir şey de pazaryeri entegrasyonudur.

 
  • Pazaryeri entegrasyonu sayesinde firmalar tüm pazaryerleri ve e-ticaret sitelerindeki süreçleri hızlı bir şekilde takip edebilmekte ve bu sayede oluşabilecek tedarik edememe, teslimat süresinin dolması gibi cezaları engelleyebilmektedir.
 
 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir:

 

E-ticaret Siteleri 1 Ocak'tan İtibaren Vergiden Muaf

 

E-ticaret Sitesi Kurmak İçin Gerekenler (2021 Yeni)

   

İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Bilmeniz Gerekenler ( 2021 Yeni)

E-Ticaret için en doğru altyapı
Hemen Şimdi

E-ticaret Sitenizi Kolayca Açın

21.000+ İşletmenin tercih ettiği e-ticaret altyapısıyla internetten satış yapmaya başlayın!

15 Gün Ücretsiz Deneyin!
<