Sanal ofis günümüzde artan dijitalleşme, yaygınlaşan uzaktan çalışma, çalışma modellerinin değişikliğe uğramasıyla oldukça popüler bir hale gelmiştir. Özellikle çok fazla çalışan gücüne ihtiyaç duymayan ya da uzaktan çalışma modeliyle de işlerini yürütebilen işletmeler için sanal ofis kullanımı oldukça idealdir.
Sanal Ofis Nedir?
Sanal ofis nedir bir diğer adıyla e-ofis nedir dediğimizde işletmelere fiziksel bir ofisten bağımsız olarak, yüklü bir kira ve idari personel yükü olmaksızın sağlanan bir hizmet türüdür.
Sanal ofis sahipleri fiziksel bir ofise sahip olmasa bir şirket adresine sahip olduğu gibi dilediğinde kullanabileceği bir ofis, toplantı odası, e-posta adresi, telefon yanıtlama gibi çeşitli operasyonel hizmetlerin mevcut olduğu bir sistemdir.
Sanal Ofislerin Çalışma Şekli Nasıldır?
Sanal ofisler, müşterilere hizmet vermek için tek bir birim olarak çalışır, ancak sabit bir yerde bulunmaz. Pek çok farklı sektörden işletme ya da bireyler sanal ofis tercih edebilmektedir.
Sanal ofis yeni bir girişimde bulunacak, e-ticaret yapacak fakat fiziki bir ofise ihtiyaç duymayan kişiler için de işlerini resmileştirmek amacıyla sıkça tercih edilmektedir. Örneğin şirket kurmak isteyen birinin fiziki bir ofise ihtiyacı yoksa sanal ofis kiralayarak adres göstermesi ve şirket kurması mümkündür.
Birkaç maddede sanal ofis nedir?
- Sanal ofis tek bir birim halinde ve belirli bir konumda bulunmayan bir hizmet türüdür.
- Genellikle sürekli bir ofise ihtiyaç duymayan şirketler tarafından tercih edilmektedir.
- Personel, sürekli kira, fatura vb. yüklere karşı avantajlı bir hizmet sunmaktadır.
- Sanal ofiste bir şirket adresi, iletişim bilgisi, e-posta, toplantı odası gibi hizmetler sağlanmaktadır.
- Sanal ofis genellikle yeni başlayan küçük ya da orta ölçekli işletmeler için ideal olmaktadır.
- Pandemiyle birlikte geleneksel ofislerin yerini hızla almaya başlamıştır.
- Sanal ofis tercih eden işletmelerin çalışanları için de mekandan bağımsız bir çalışma şekli avantajlı olmaktadır.
- Sanal ofis düzenlemesi, çalışanlar için iş seçeneklerini ve işletmeler için işe alma seçeneklerini genişletir.
İlgili İçerik; Home Ofis Şahıs Şirketi Kurmanız İçin 5 Sebep
Sanal Ofis Hizmetleri Neleri Kapsamaktadır?
Sanal ofis fiziki ofis gibi pek çok hizmeti de beraberinde sunmaktadır. Bunlardan birkaçını aşağıda sizler için sıraladık.
- Bir ofis adresinizin olmasını sağlar.
- E-posta, iletişim bilgilerinizin olmasını sağlar.
- Ek bir ücret ödemesi yapmanıza gerek kalmadan ihtiyacınız olan operasyonel hizmetleri alırsınız.
- Telefon yanıtlama ve aktarma, kargo yönetimi, misafir karşılama, toplantı odası sunma, ihtiyaç olduğunda ofis kullanımı sağlama gibi ihtiyaçlarınız karşılanır.
- Etkinlik, konferanslar için aylık, haftalık ya da saatlik olarak toplantı odası hizmeti sunulmaktadır.
- Tüm hizmetlerin profesyonel ve güvenilir bir şekilde sağlanma garantisi sağlanır.
İlgili İçerik; E-ticaret Sitesi Kurmak İçin Gerekenler (2021 Yeni)
Sanal Ofisin Avantajları Nelerdir?
Sanal ofis ya da e-ofis günümüz şartlarında sıkça tercih edilen popüler bir hizmet haline gelmiş durumdadır. Sanal ofis avantajları bazılarını aşağıdaki birkaç maddede sizler için bahsettik.
- Sanal ofislerin çalışanlar için de pek çok avantajı mevcuttur. Fiziki bir ofise gitme zorunluluğu olmayan çalışanlar daha üretken ve esnek bir şekilde çalışabilmektedir.
- İşletmeler ise sanal ofis sayesinde sadece bulunduğu bölgeden değil farklı bölgelerden kişileri çalıştırma özgürlüğüne sahiptir.
- Fiziki ofise göre az maliyetle profesyonel bir hizmetler bütünü almanız mümkündür.
- Sanal ofislerin network oluşturmak açısından artıları mevcuttur.
- Fiziki bir ofisteki kira, fatura, temizlik, yemek gibi pek çok gider kalemine göre sanal ofis oldukça avantajlı bir duruma yükselmektedir.
- Küçük ya da orta işletmelerin sanal ofisle sağladığı telefon yanıtlama, e-posta adresi, video konferans, toplantı odaları gibi hizmetlerle müşterilere güven vermesi ve verimli bir hizmet sunması oldukça avantajlıdır.
- Sanal ofis özellikle küçük işletmelere prestijli bir hizmet sunmasını sağlar.
- Dünyanın her yerinde resmi bir işletmeye sahip olmanızı mümkün kılar.
- Verimli bir çalışma şekli ve ortamı sunar.
- Yasal olmasından dolayı az maliyetle ofis kiralamadan şirket kurmayı mümkün kılar.
- Sunulan profesyonel teknolojik hizmetler sayesinde teknoloji ve dijitalleşmeyle kaliteli bir hizmet sunulması sağlanır.
İlgili İçerik; Kendi İşini Kurma Rehberi
Sanal Ofisin Dezavantajları Nelerdir?
Uzaktan çalışma yaygınlaştıkça sanal ofis avantajları gün yüzüne çıksa da sanal ofisin bazı dezavantajları da mevcuttur. Sürekli uzaktan çalışma olasılığı bazen personelde bazen de işletmeler açısından rahatsız edici olabilmektedir.
- Konfor ve esneklik açısından ise gerçek ve fiziki bir ofise işletmeler ihtiyaç duyabilmektedir. Özellikle çalışan sayısı yüksek olan işletmeler için sanal ofis konfor ve işlerin yürümesi açısından yetersiz kalabilmektedir.
- Sanal ofisin sunduğu toplantı odaları, ofis kullanımı vb. gibi hizmetler bazı çalışan ya da işletmeler için konfor, esneklik ve uyulması gereken bazı kurallar açısından benimseyici olmayabilmektedir.
- Sanal ofis, işletmelerin beklentilerine karşılık verememekte ve kısıtlı erişim sunması açısından rahatsız edici olabilmektedir.
Sanal ofisin artı ve eksilerini iyi bir şekilde analiz edebilmek için alınacak hizmetin tüm detaylarıyla araştırılması ve işletmenin kapasitesine yeterli gelip gelmeyeceği konusunda doğru bir karar verilmelidir.
Sanal Ofis Kiralama Ücretleri Nasıldır?
Sanal ofis kiralama ücretleri fiziki bir ofisin maliyetinden çok daha karlı olmaktadır. Makul sanal ofis kira ücretleriyle sanal ofis kiralayabilir ve resmi adres ile işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri Arttırma Teknikleri
Sanal Ofis Kiralama Yasal Mıdır?
Sanal ofis yeni bir iş kurmak, girişimde bulunmak, e-ticaret yapmak isteyen fakat bir şirketi olmayanlar için oldukça idealdir. Özellikle küçük ya da orta ölçekli girişimler için kurtarıcıdır. Bu girişimlerde bulunmak için bir şirketinizin olması gerekir.
İlk etapta fiziki bir ofisin maliyetini yüklenmek istemeyen girişimciler sanal ofis adresi göstererek şirket kurabilirler. Bu durum yasaldır ve Türk Ticaret Kanunu tarafından sınırları çizilmiştir. Sanal ofisin size sunduğu adres ve iletişim bilgilerini şirketiniz için göstermenizde yasal olmayan bir durum mevcut değildir.
İlgili İçerik; Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur?
İlgili İçerik; Bir Şirket Kurmanın Yolları Nelerdir?
Türkiye’de Sanal Ofis Hizmeti Veren Şirketler Hangileridir?
Türkiye’de sanal ofis kiralama açısından profesyonel ve güvenli hizmet veren pek çok firma bulunmaktadır. Verilen hizmetler arasında; binlerce farklı lokasyon seçimi, çalışma alanı kişiselleştirme, esnek zaman aralığı, güler yüzlü profesyonel hizmet ekibi, küresel business ağına katılma ve network oluşturma gibi pek çok farklı hizmet seçeneği bulunmaktadır. Aşağıda birkaç sanal ofis şirketini derledik.
- SwissOffices
- E-Ofis
- Plaza Cubes
- Regus
İlgili İçerik; Evden Çalışırken Motivasyonunuzu Arttıracak 6 Unsur
E-ticaret Firmaları için Sanal Ofisin Avantajları Nelerdir?
E-ticaret yaparken pek çok farklı kalemde giderleriniz olması muhtemeldir. Bu nedenle az maliyetle kazançlı çıkmak e-ticarette oldukça önemlidir. Küçük bir işletme sahibiyseniz sanal ofis ile işlerinizi yürütmek bütçe kontrolü açısından avantajlı olacaktır. E-ticarette yapacağınız giderleri reklam, kampanya, ürün gibi satışlarınızı olumlu etkileyecek alanlara kaydırmanız e-ticarette başarı sağlamanız için faydalı olacaktır.
Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.
E-ticaret Sitenizi Kolayca Açın
21.000+ İşletmenin tercih ettiği e-ticaret altyapısıyla internetten satış yapmaya başlayın!
15 Gün Ücretsiz Deneyin!