Logo Tasarımı, markalaşmak isteyen her firma için oldukça önemlidir. Logolar, markaların genel kimliğini yansıtan online ya da offline platformlarda tanınmasını kolaylaştıran görsellerdir. Markalar logolarını tasarlarken soyut simgeler kullanabileceği gibi somut detaylar kullanarak da tasarımlarını yapabilmektedir. Logo ne demek sorusuna kısaca verebileceğimiz yanıt markanızın tanınmasını kolaylaştıran ve marka kimliğini yansıtan görseller demek olacaktır.
Logo ve amblem insanlar tarafından oldukça çok karıştırılan terimlerdir. Logolar bir kurumun adını yansıtırken amblemler ise genellikle anlamını şekil içeren tasarımlardan alan sembollerden oluşturmaktadır. Örneğin Ticimax’ın harflerden oluşan bir logosu bulunur, Apple ile bunu karşılaştırdığımızda ise bu firmanın ısırılmış elmadan oluşan bir amblemi olduğunu söylemek doğru olacaktır.
Logo’da Dikkat Edilmesi Gerekenler
Logo Tasarımı Yapabileceğiniz 5 İnternet Sitesi hakkında sizlere bilgi vermeden önce ilk olarak Logo tasarım aşamasında nelere dikkat edilmesi gerektiğiyle ilgili bilgiler vereceğiz. Genel olarak tasarım ekibimizin Logo önerileri şunlardır;
- Logo Sade Olmalıdır
Markanız için logo yaparken veya yapılması için bir tasarımcıyla çalışırken ilk dikkat etmeniz gereken şeylerden birisi sade logo tasarımıdır. Sade logolar insanların akıllarında daha kolay kaldığı için logo maker kullanarak bir logo yaratacaksanız öncelikle bunu göz önünde bulundurmalısınız.
- Logo Renkleri Marka Ruhunu Yansıtmalıdır
Logo tasarımı için başka dikkat edilmesi gereken şeylerden birisi de Logo renkleridir. Logonuzu yaratırken ilk olarak dikkat etmeniz gereken şeylerden birisi de logonun rengi olacaktır. Logonuzda kullanacağınız renklere sektörde bulunan diğer rakiplerinizi inceleyerek karar verebilir veya e-ticarette renklerin anlamına göre belirlenecek renklerle karar verebilirsiniz.
Mavi; Genellikle huzur, sakinlik ve güven duygusunu çağrıştıran bir renktir. Bu nedenle daha çok tıp alanında satış yapan firmalar tarafından kullanılmaktadır.
Kırmızı; Genel olarak mutluluk, hareketlilik ve harekete geçirme etkisi bulunan bir renk olduğu için fast food zincirleri tarafından logolarda kullanılmaktadır.
Yeşil; Doğallık, çevre ve hayatı yansıyan bir renktir. Genellikle gıda satışı ve organik ürün satışı yapan firmalar tarafından kullanılmaktadır.
Turuncu; Genel olarak agresif bir renk olarak değerlendirilen turuncu insanların harekete geçmesini sağlar ve bu nedenle satın almayı teşvik ettiği için birçok e-ticaret sitesi tarafından tercih edilmektedir.
Siyah; Genel olarak tasarım ürünlerin satışını yapan ve özel çalışmalar yapan firmalar tarafından tercih edilen bir renktir.
- Yazı Fontlarına Önem Verilmelidir
Logo tasarımı yaparken dikkat edilmesi gereken başka bir şey ise yazı fontlarıdır. Logonuz firmanızın karakterini yansıtacağı için sizler de logo tasarımı yaptırırken yazı fontlarına önem vermelisiniz.
İnternette kendi markanızı yaratırken birçok şeye dikkat etmeniz gerekmektedir. Sizler markanızı yaratırken dikkat etmeniz gereken şeyler hakkındaki bilgiyi ilgili içerikten öğrenebilirsiniz;
5 Adımda İnternette Kendi Markanızı Yaratın
Logo Çeşitleri ve Logo Türleri
Markalaşma sürecini tamamlamak isteyen firmalar tarafından genellikle farklı logo çeşitleri kullanılmaktadır. Genel olarak logo türleri firmaların ihtiyacına göre farklılaşsa da en çok kullanılan logo türleri hakkında yazımızın bu bölümünde sizlere bilgiler vereceğiz.
- Amblem ve Arma; Genellikle eski bir logo tasarım çeşidi olan amblemler günümüzde hala kullanılmaktadır. Genellikle markanın tanınması için simgelerden kullanılarak tasarımlar yapılmaktadır. Örneğin; Apple’ın ısırılmış elma logosu bir amblem – arma logo örneğidir.
- Logotype; Bu logo türü ise genellikle yazı ve metin bazlı tasarımların bir araya toplandığı logo çeşididir. Günümüzde Google ve Coco-Cola firmalarının Logoları bu türe örnektir.
- Marka Sembolü; Birçok firma tarafından kullanılan başka bir logo türü ise marka sembolüdür. Genellikle soyut ve somut şekiller kullanılarak bir araya getirilen bir logo türüdür. Günümüzde Starbucks’ın bu logo türünü kullandığını söyleyebiliriz.
Logo Tasarımı Yapılacak Ücretsiz Uygulamalar
Logo tasarımı yapabileceğiniz logo maker siteleri oldukça fazladır. Her gün binlerce şirket kurulduğu için ve bu alanda tüm şirketlerin logo ihtiyacı olduğu için bu alanda hizmet veren site sayısı da her geçen gün artmaktadır. Logo Tasarımı Yapabileceğiniz 5 İnternet Sitesi yazımızın bu bölümünde gelin hep beraber bu programlar nelermiş bakalım.
Canva
2012 yılında Avustralya’da kurulan Canva sosyal medya tasarımları, banner tasarımları, logo tasarımları gibi birçok konuda yardımınıza koşan bir Logo tasarım sitesidir. Canva’da reklam tasarımlarının yanı sıra davetiye tasarımı, slayt, video gibi birçok özellik bulunmaktadır.
Canva logo tasarımı yapmak isteyenler için oldukça kullanışlı bir uygulamalıdır. Bu internet sitesinden tasarım yapmak için ilk olarak dikkat etmeniz gereken şey bir hesap açmak olacaktır. Aksi halde yapacağınız tasarımınız kaydedilmediği takdirde sorun yaşama ihtimaliniz artacaktır. Sizler de Canva’ya girerek ilk olarak hesabınızı oluşturmalı ve daha sonra istediğiniz fontları, istediğiniz Canva bileşenlerini kullanarak logo tasarımızı oluşturmalısınız.
Logo tasarımınızı Canva’dan yaparken dilediğiniz takdirde logonuzda stok fotoğraflar kullanabilirsiniz. Ücretsiz stok fotoğraf siteleri hakkında bilgiyi ilgili yazımızdan öğrenebilirsiniz;
Ücretsiz Stok Görsel Siteleri
LogoMaker
LogoMaker marka oluşturucu ile kurumsal tarzınızı yaratabilir, yalnızca birkaç tıklama ile istediğiniz logoyu oluşturabilirsiniz.
LogoMaker, yüksek kaliteli logolar üreterek dikkat çekmenizi ve marka bilincinizi arttırmayı hedefler.
Graphic Springs
Logo Tasarımı Yapabileceğiniz 5 İnternet Sitesi arasında bulunan Graphic Spring’de ücretsiz logo tasarımı yapabileceğiniz internet sitelerinden birisi. İşletme, eğitim, fotoğrafçılık gibi birçok alanda ve birçok kategoride logo tasarımı yapabileceğiniz bu internet sitesi üzerinden her gün yenilenen grafik şablonları kullanarak markanıza özgün bir logo tasarımı yapabilirsiniz.
RenderForest
Marka kimliğini güçlendirmek isteyen firmalar tarafından tercih edilen logo tasarım araçlarından birisi de render foresttır. Render forestta bulunan bileşenler, fontlar ve arka planlar kullanılarak markanızın ruhunu yansıtan logoları yapmanız oldukça basittir.
Yapay zekâ temelli logo tasarımı yapmanıza da imkân sağlayan Render Forestta bu özellikten yararlanmak için ilk olarak firmanızın adını girmeli ve daha sonra program tarafından sizlere sunulan tasarımlardan birini seçerek hareket etmelisiniz. Yapay zekâ tarafından sizlere önerilen Logolardan birini seçebilir ve düzenleme işlemlerinizi tamamladıktan sonra indirebilirsiniz.
Logo Yapma
Logo Tasarımı Yapabileceğiniz 5 İnternet Sitesi arasında bulunan başka bir site de Logo Yapma ’dır. Bu site üzerinden logo tasarımınızı yapmanız için ilk olarak firmanızın adını girmeniz gerekecektir. Bunun sonrasında şirketinizin hangi sektörde hizmet verdiğini seçmeniz gerekmektedir. Şirketinizin hangi sektörde hizmet verdiğini seçmeniz ise yapay zekâ tarafından sizin için tasarlanacak olan logoların şirketlere göre farklılık göstermesidir.
Logo yap üzerinden sektörünüzü ve firma adınızı yazdıktan sonra sizlere sayfalarca logo örnekleri sizlere gösterilecektir. Bu logo örneklerinden birisini seçerek düzenleme yapabilir ve sonrasında marka kimliğinizi yansıtabilecek olan logoyu bulduktan sonra indirebilirsiniz.
Logonuzu Doğru Kullanın
Logo Tasarımı Yapabileceğiniz 5 İnternet Sitesi yazımızın son bölümünde sizlere logoların kullanım yeri hakkında bilgi vereceğiz. Genellikle tüm e-ticaret sitelerinde logolar e-ticaret sitesinin Header bölümünde, sepet ekranında ve ödeme ekranında kullanılmaktadır. Bu alanlarda logoların kullanılması sitenizin profesyonel gözükmesini sağlayacaktır.
Şimdi sizler de sitenizin birçok alanında logonuzu sergilemek için Ticimax e-ticaret paketleri içerisinde bulunan konsept temalardan yaralanabilir ve e-ticaret sitenizde marka bilinirliğinizi tam olarak yansıtabilirsiniz.
Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.
E-ticaret Sitenizi Kolayca Açın
21.000+ İşletmenin tercih ettiği e-ticaret altyapısıyla internetten satış yapmaya başlayın!
15 Gün Ücretsiz Deneyin!