E-ticaret sektörüne giriş yaparak internetten ürün ve hizmet satmak isteyen kişilerin en büyük korkularından birisi başarısız olurum korkusudur. Bu nedenle birçok kişi ve işletme e-ticaret sektörüne girmekten vazgeçmekte ya da bu korku nedeni ile e-ticarete girme zamanlarını ertelemektedir.

 

E-Ticaret’e girmek isteyen ve sürekli bu süreci erteleyen kişiler aslına bakıldığında her gün zarara uğramaktadır. Çünkü işletmeler doğru kararlar vererek ve iyi stratejiler geliştirerek e-ticarette başarılı olabilmektedir.

 

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satmak isteyen kişiler kendilerini teşvik edebilmek için bazı firmaların başarı hikayelerini incelemektedir. E-ticaret başarı hikayeleri sayesinde işletmeler e-ticarete daha kolay bir şekilde girme kararı alabilmekte ve böylece gelir elde edebilmektedir.

 

E-ticaret yapmak fakat farklı firmaların marka hikayelerini inceleyerek adım atmak isteyen kişiler için hazırladığımız İlham Veren E-ticaret Başarı Hikayeleri adlı bu yazımızda sizlere birçok markanın e-ticarette nasıl başarı hikayeleri yarattığından bahsedeceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyebilir ve e-ticaret sektörüne adım atarak kendi e-ticaret hikayenizi yaratabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Dünyanın En Büyük E-ticaret Markalarının Girişim Hikayeleri

 

İlham Veren E-ticaret Başarı Hikayeleri

 

Dedemin Emayeleri Başarı Hikayesi

 

Türkiye’nin ilk emaye ustalarından birisi olan ve emaye sektörünün önemli isimleri arasında yer alan Halil İnan’ın torunu Selva Yazıcı tarafından kurulan Dedemin Emayeleri, Selva Yazıcı’nın çocukluk deneyimleri ve emaye sevdası ile kurduğu bir firma.

 

Dedemin Emayeleri markasının hızlı bir şekilde gelişmesi ve şu an yurtdışına satış yapan firmalar arasında yer almasının ardında ise Selva Yazıcı’nın emayelere olan tutkusu ve aşinalığı yatıyor. Bununla beraber Selva Yazıcı’nın tabiri ile geçmiş tecrübelerinin de etkisi işletmenin hızlı bir şekilde büyümesine katkı sağlıyor.

 
 



 

Trendyol Başarı Hikayesi

 

2009 yılında Demet Mutlu tarafından kurulan Trendyol, Türkiye’nin en büyük pazaryerlerinden birisidir. Bir gün içerisinde milyonlarca kişi Trendyol’a giriş yaparak ürün satın almaktadır. Peki Türkiye’nin en büyük pazaryerlerinden birisi olan Trendyol nasıl kuruldu gelin bir göz atalım.

 

Harvard’da eğitim gören Demet Mutlu aldığı bir karar ile okulu bırakıp bir iş kurma kararı ile hayata geçen Trendyol’un ilk adımları Demet Mutlu’nun evinde atıldı. İlk dönemlerde kendi evini ofis olarak kullanan Demet Mutlu, ilk üç ayın sonunda bir apartman dairesini ofise dönüştürdü.

 

Olumsuzlar karşında asla yenik düşmeyen ve hayallerine ulaşmak için asla pes etmeyen Demet Mutlu’nun kendi markasını kurma isteği Trendyol’un başarısını arttırdı. E-ticaret başarı hikayeleri arasında herkesin ilham aldığı Trendyol Başarı Hikayesi e-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satmak isteyen kişilerin hedefleri ve hayalleri için asla pes etmemesi gerektiğini bizlere gösteriyor.

 

İlgili İçerik; Trendyol’da Satış Yapmak için Bilmeniz Gerekenler

 

İlham Veren E-ticaret Başarı Hikayeleri Trendyol

 

Zara Başarı Hikayesi

 

Amancio Ortega tarafından kurulan ve neredeyse Dünyadaki birçok ülkede bir mağazası bulunan Zara’yı hepiniz duymuş ya da bu markadan alışveriş yapmışsınızdır. Çocukluk yıllarında terzi çıraklığı yapan ve tekstil atölyelerinde çalışan Amancio Ortega, 1963 yılında ilk şirketini kurdu.

 

Kurduğu şirkette düşük maliyet ile hızlı bir üretim gerçekleştiriyordu. 1963 yılından 1975 yılına kadar İspanya’da birçok fabrikayı kuran Amancio Ortega, 1975’te ilk mağazası olan Zorba’yı açtı. Ardından eşinin önerisi ile bu ismi Zara’ya dönüştürdü ve 1980’lerde Zara mağazaları artık İnditex Group olarak dünya modasında yerini aldı.

 

E-ticarette başarı hikayesi yaratmak isteyen Amancio Ortega, hayallerine ve hedeflerine ulaşmak için asla çalışmaktan vazgeçmedi ve karşı karşıya kaldığı olumsuzlarda pes etmeyi hiç düşünmedi.

 

İlgili İçerik; İnternetten Kıyafet Satışı Nasıl Yapılır?

 

İlham Veren E-ticaret Başarı Hikayeleri Zara

 

Amazon Başarı Hikayesi

 

1994 yılında Jeff Bezos tarafından kurulan bir e-ticaret firması olan Amazon da e-ticarette başarılı olan firmalardan birisi. Jeff Bezons, üniversite öğretiminin ardından birçok bilişim firmasında üst düzey yönetici pozisyonlarında çalıştı.

 

Jeff Bezons, verdiği bir karar ile 1994 yılında yalnızca kitap satmak için Amazon’u kurdu. Amazon’un kurulduğu ilk yer de Jeff Bezons’un evinin bir odasıydı. İlk ayında satışlarını arttıran ve birçok ülkeye satış Amazon ilk ayında 80 bin dolar ciro yaptı.

 

Jeff Bezons’un hem detaycı olması hem de yapmak istediği bu iş için asla pes etmemesi Amazon’un bugün Dünya’nın en büyük şirketi olmasını sağladı. Amazon’un en büyük e-ticaret şirketlerinden birisi olmasının ardında yatan unsur ise müşteri memnuniyetini ön planda tutan bir işletme olmasından kaynaklanıyor.

 

E-ticarette başarı hikayesi yaratmak isteyen kişiler için en önemli örneklerden birisi olan Amazon Başarı Hikayesi, yapmak istediğiniz iş için cesaretli olmanız gerektiğini ve herhangi bir olumsuzluğa karşı asla pes etmemeniz gerektiğini sizlere gösteriyor.

 

İlgili İçerik; Amazon'da Satış Yapmak Hakkında 3 Önemli Madde

 

İlham Veren E-ticaret Başarı Hikayeleri Amazaon

 

Ticimax ile E-ticaret’e Adım Atın

 

Sizler de kendi markanızı güçlendirmek ve başarılı bir e-ticaret markası yaratmak istiyorsanız e-ticaret sitenizi kurarken Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edebilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan özellikler sayesinde e-ticaret sitenizi hızlı bir şekilde kurabilir ve anında internetten satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde yer alan pazaryeri entegrasyonları sayesinde markanızın Trendyol, N11, Hepsiburada gibi e-ticaret pazaryerlerinde satış yapmasını sağlayabilir ve e-ticaret firmanızı hızlı bir şekilde büyütebilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

E-Ticaret için en doğru altyapı
Hemen Şimdi

E-ticaret Sitenizi Kolayca Açın

21.000+ İşletmenin tercih ettiği e-ticaret altyapısıyla internetten satış yapmaya başlayın!

15 Gün Ücretsiz Deneyin!
<