Freight forwarders uluslararası kargo taşımacılığı yapan şahıs veya şirketlerdir. Temel olarak dört farklı çeşitte taşıma hizmeti vermektedirler. Bu taşıma hizmetleri deniz, hava, kara ve demiryoludur. Bugünkü yazımızda freight forwarder nedir faaliyet alanları gibi konularda çeşitli bilgileri sizler için derledik.



Freight Forwarder Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

Freight Forwarder Nedir?

 

Freight Forwarder ne demek dediğimizde Türkçe anlamı olarak nakliye şirketi olarak adlandırılmaktadır. Bireyler veya şirketler için malları üreticiden pazara, müşteriye veya dağıtım noktasına ulaştırmak için gönderiler organize eden bir kişi veya şirkettir. Bu sistem dahilinde malları bir ülkeden diğerine taşımak için bir taşıyıcıyla veya genellikle birden fazla taşıyıcıyla sözleşme yapar. Freight Forwarder nakliye şirketi, kargonun ithalatını ve ihracatını düzenleyen bir kuruluştur.

 

Freight Forwarder nakliyeciler adına kargo düzenleme konusunda uzmanlaşmış bir firmalar bütünüdür. Çoğu durumda, nakliye şirketleri, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli tedarik zinciri hizmetleri sağlar;

 
  • Deniz veya hava kargo taşımacılığı
  • Menşe veya varış noktasından iç ulaşım
  • Belgelerin hazırlanması
  • Depolama ve depolama hizmetleri
  • Konsolidasyon ve dekonsolidasyon
  • Kargo sigortası ve gümrük işlemleri
 

Freight Forwarder Nedir

 

Freight Forwarder Faaliyetleri Nelerdir?

 

Freight Forwarder türleri dediğimizde taşıyıcılar, gemiler, uçaklar, kamyonlar ve demiryolları dahil olmak üzere çeşitli nakliye modlarını kullanır ve genellikle tek bir gönderi için birden çok mod kullanma söz konusudur. Örneğin, Freight Forwarder kargonun bir tesisten bir havaalanına kamyonla taşınmasını, hedef şehre uçulmasını ve daha sonra havaalanından bir müşterinin binasına başka bir kamyonla taşınmasını kapsayabilir.

 

Freight Forwarder şirketleri uluslararası gönderilerin nakliyesini organize eder ve gümrük belgelerinin hazırlanması ve işlenmesi ile uluslararası gönderilere ilişkin faaliyetleri gerçekleştirme konusunda uzman firmalardır.

 

Bir nakliye komisyoncusu tarafından tipik olarak incelenen bilgiler arasında ticari fatura , göndericinin ihracat beyannamesi , konşimento ve taşıyıcı veya ihracat , ithalat ve/veya aktarma ülkesi tarafından istenen diğer belgeler bulunur.

 

İlgili İçerik; Tedarik Aşamasında Gözden Kaçırmamanız Gereken 5 Bilgi

 

Freight Forwarder Faaliyetleri Nelerdir

 

Freight Forwarder Ne İş Yapar?

 

Freight Forwarder, malları üretici veya üreticiden ulusal veya uluslararası bir pazara, müşteriye veya nihai dağıtım noktasına taşımak amacıyla şirketler ve bireyler için gönderileri organize etmekten sorumludur. Hizmet sağlayıcılar lojistik ağında uzmandır ve hava, deniz ve kara gibi farklı taşıma yöntemlerini kullanır. Sevkiyat , özellikle uzun uluslararası mesafelerde, tek bir taşıma türü ile gönderilebilir veya birkaçını multimodal taşıma yoluyla birleştirebilir.

 

Freight Forwarder nakliye, transit ve alıcı ülkelerin gümrük formalitelerini , belgelerini, vergilerini, vergilerini ve tarifelerini bilir. Bu da yerel, ulusal ve küresel düzeyde her türlü nakliye operasyonunun daha akıcı, hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesine yardımcı olur.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Lojistik Süreçleri ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Freight Forwarder Ne İş Yapar

 

Freight Forwarder Avantajları Nelerdir?

 

Herhangi bir lojistik hizmette olduğu gibi uçtan uca süreçte rol oynayan birçok faktör vardır. Nakliye, müşteriler için bir kazan-kazan durumu gibi görünebilir. Buna rağmen, Freight Forwarder hizmeti alırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar da vardır.

 

Öncelikle Freight Forwarder avantajları dediğimizde nakliye şirketi hizmetleri, bir müşteriden ihtiyaç duyulan hizmetlere dayalı olarak rekabetçi fiyatlandırma sunar. Ayrıca, diğer müşterilerden gelen kargoların konsolidasyonu yoluyla fiyatları düşürebilirler. Bu, birden fazla müşterinin kargosu ile tek bir tam konteyner yüküne izin verir. Böylece karlı bir taşımacılık gerçekleşir.

 

Nakliyeciler genellikle belirli bir hizmette, ulaşım modunda veya pazarda uzmanlaşırlar. Bu da profesyonel hizmet almak demektir. Bu durum hem şirket hem de hizmeti alan kişiler için bir avantajdır. Ürünlerin güvenli bir şekilde nakliyesinin sağlanması müşteriler ve şirket için önemli bir kriter olmaktadır. Freight Forwarder hizmetinin olmazsa olmazıdır.

 

Ürünleri ithal ederken veya ihraç ederken bilgi ve uzmanlık çok önemlidir. Bu iş gümrükleme süreci ile gerçekleştirilir. Nakliyeciler, gümrük düzenlemeleri hakkında en güncel bilgilere sahiptir. Ek olarak, belgeleri işleyebilir, tarifeleri ödeyebilir ve vergileri işleyebilirler. Freight Forwarder hizmetleri dediğimizde ana avantajlarından biri, ticaretle ilgili hizmetler sunma yetenekleridir. Bunlar; bazı hizmetler dokümantasyon, banka evrakları, kargo sigortası ve envanter yönetimini içerir. Bu durum işletmelerin işlerini kolaylaştırmaktadır.

 

Freight Forwarder Avantajları Nelerdir

 

Freight Forwarder Dezavantajları Nelerdir?

 

Freight Forwarder hizmetleri bazı dezavantajları da beraberinde getirmektedir. Öncelikle gümrük ve belgelerde sorun yaşanabilmesi en çok karşılaşılan durumdur. Ürün kaybı da bazı nakliye süreçlerinde yaşanabilmektedir. Tüm nakliye işlemlerini bir nakliye firmasına emanet etmek, tedarik zinciri kontrolünün kaybolmasına neden olabilir. Nakliye şirketi detay odaklıysa, işler yolunda demektir. Ancak bazen gönderilere zarar görebilir, kayıplar yaşanabilir. Bir diğer dezavantaj ise maliyetlerdir. Her şirket farklı bir fiyat verebildiği gibi süreç uzun ve zor olduğundan dolayı nakliye hizmetlerinde; kara, deniz, hava ya da demiryolu ulaşımına göre farklı fiyatlandırmalar söz konusudur.

 

Freight Forwarder Dezavantajları Nelerdir

 

Freight Forwarder Hizmetleri Nelerdir?

 

Freight Forwarder hizmetleri oldukça kapsamlıdır ve pek çok hizmeti içinde barındırmaktadır. Aşağıda birkaçına yer verdik.

 
  • Nakliye maliyetlerinin optimize edilmesi için tavsiyeler: navlun ücretleri, özel dosya masrafları, gümrükleme masrafları, gümrük vergisi
  • Kargo sigortası konusunda rekabetçi primlerde avantajlı koşullar sağlanması
  • Malların uygun şekilde paketlenmesi, etiketlenmesi, yüklenmesi ve istiflenmesi
  • Her proje için özel çözümler sunulması
  • Menşe, malın doğası, varış yeri, mevsimsellik, malın tehlikesi ve aciliyetine (hava, deniz, demiryolu veya karayolu) göre en iyi nakliye aracı ve bir gönderi için en iyi rotanın belirlenmesi
  • Malınız için uygun tarife kaleminden gümrükleme, özel depolama ve lojistik hizmetleri için gerekli belgelere kadar gümrük danışmanlığı
  • Müşteri ilişkilerinin yönetiminin sağlanması
  • Depolama işlemlerinin yapılması
  • Karayolu-denizyolu-havayolu servislerinin yanı sıra demiryolu-nehir yolu-boru hattı-kombine taşımacılık servis hizmetlerinin verilmesi
 

Freight Forwarder Hizmetleri Nelerdir

 

Freight Forwarder Şirketleri Nelerdir?

 

Ulusal ve uluslararası pek çok Freight Forwarder şirketi vardır. Bunlar; deniz, kara, demiryolu ve hava alanlarına göre ayrılmakta veya tüm hizmetleri kapsayan şirketler de mevcuttur.



Freight Forwarder Şirketleri Nelerdir

 

Freight Forwarder Ne Zaman Tercih Edilir?

 

İşletmeler Freight Forwarder hizmetine genellikle uluslararası nakliye işlemlerinde ihtiyaç duymaktadır. Ürünlerin denizaşırı sevkiyatında Freight Forwarder şirketlerine başvurmak ürünün güvenliği, işlemlerin kısa sürede bilir kişiler tarafından halledilmesi açısından oldukça karlıdır. Öte yandan maliyet olarak bakıldığında da tüm hizmetleri tek bir noktadan almak daha karlı olmaktadır. Özellikle büyük bir yükün sevkiyatı konusunda Freight Forwarder şirketleri işlerini oldukça profesyonel şekilde yapmaktadır. İşletmelerin denizaşırı nakliye hizmetlerinde ya da oldukça fazla olan ürün nakliyelerin Freight Forwarder hizmeti alması işin nakliye sürecinin sorunsuz ve güvenli bir şekilde yerine getirilmesinde etkili olmaktadır.

  

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

E-Ticaret için en doğru altyapı
Hemen Şimdi

E-ticaret Sitenizi Kolayca Açın

21.000+ İşletmenin tercih ettiği e-ticaret altyapısıyla internetten satış yapmaya başlayın!

15 Gün Ücretsiz Deneyin!
<