• Yazar Pınar Keleş
  • Güncellenme Tarihi 20 Mayıs 2024
  • Okuma Süresi 5 dakikada okunur

Her geçen gün artan sosyal medya kullanımıyla beraber, hayatımıza farklı sosyal medya uygulamaları da girdi. 2006 yılının Şubat ayında kurulan Facebook da hayatımızda yer eden sosyal medya platformlarından biridir. Mark Zuckerberg’in CEO’su olduğu Facebook, insanların birbirleriyle iletişime geçmeleri, etkileşim ve paylaşımlarda bulunmalarını sağlayan bir sosyal medya uygulamasıdır.


Gün içinde milyonlarca kişinin giriş yaptığı Facebook, ticaret ve e-ticaret yapan kişiler için de oldukça önemli bir uygulama haline gelmiştir. Firmalar, Facebook üzerinden reklam vererek kendi ürünlerinin tanıtımını yapıyor, ulaştığı kişi sayısını arttırıyor, hedef kitlesini büyütüyor ve bunların sonucunda da gelirlerini arttırabiliyorlar.


Facebook Business Manager, genellikle firmalar tarafından kullanılan ve reklam verme, reklam dönüşümlerini izleme gibi birçok alanda işlem yapmanızı sağlayan bir Facebook panelidir. Facebook Business Manager Rehberi adlı bu yazımızda sizlere Facebook Business Manager’da nelerin bulunduğu, hangi reklam türleriyle reklam verilebildiği ve bu paneli kullanarak nasıl reklam verebileceğinizi anlatacağız.

 

Facebook Business Manager’ın Avantajları

 

Facebook’un reklam verilebilen paneli olan Facebook Business Manager, kullanıcılarına belirli avantajlar sağlamaktadır. Facebook Business Manager sayesinde elde edebileceğiniz avantajlar nelerdir gelin Facebook Business Manager Rehberi adlı yazımızın bu bölümünde bakalım.

 
  • Facebook Business Manager üzerinden firmalar Facebook ve Instagram’daki sayfalarının veri analizini kolay ve detaylı bir şekilde yapabilmektedir.
  • Facebook Business Reklam Yöneticisi içerisinde bulunan 11 farklı kampanya modeliyle reklam verilebilmektedir.
  • Firmalar bu panel üzerinden hedef kitle çalışmalarını detaylandırabilmektedir.
  • Hedef kitlelerini daha detaylı bir şekilde inceleyen firmalar müşteri listeleri oluşturabilmekte ve bu listelere özel farklı reklam kampanyaları kurgulayabilmektedir.
  • Facebook business manager üzerinden Facebook Piksel kodu eklenebilmekte ve bu sayede olay ve dönüşümler oluşturulabilmektedir.
  • Kişiler bu panel üzerinden Facebook ve Instagram gönderilerini planlayabilir ve bu sosyal medya kanalları için verdikleri reklamların A/B testlerini yaparak performanslarını arttırabilmektedir.
  • Form Doldurma, Katalog ve Dönüşüm gibi kampanya modelleri bulunan bu panel üzerinden dönüşümler arttırabilmektedir.
  • Reklam yöneticileri birden fazla reklam hesabını buraya entegre ederek, bir hesap üzerinden farklı hesapların reklam yönetimini yapabilmektedir.
 
İlgili İçerik: Facebook Shop Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey



Facebook Business Manager Avantajları Nelerdir

 

Facebook Business Manager’da Neler Bulunuyor?

 

Business manager kullanım açısından oldukça kolay bir paneldir. FB Business Manager rehberinin bu bölümünde sizlere bu panelde nelerin bulunduğu hakkında bilgiler vereceğiz. Facebook Business Manager, tüm işlemlerinizi takip edebileceğiniz şekilde düzenlenmiştir. Facebook Business Manager Giriş işlemini gerçekleştirdikten sonra karşınıza şu bölümler çıkacaktır;

 
  • Hareketler; bu bölümde bağlı olan Instagram ve Facebook hesaplarınızdaki hareketleri kontrol edebilirsiniz. Genellikle fotoğraf beğenileri, fotoğraf yorumları gibi şeylerin hepsi hareketler bölümünde yer almaktadır.
  • Gelen Kutusu; Business Manager’da bağlı olan sosyal medya hesaplarınıza gelen mesajların kontrolünü yapabileceğiniz bölümdür. Bu bölümden mesajlar, yorumlar, Messenger’dan gelen mesajlar ve instagram mesajları kontrol edilebilmektedir.
  • Gönderiler bölümü; bu bölüm Instagram ve Facebook gönderilerinizin takibini yapabileceğiniz bölümdür. Erişim, etkileşim, ifade ve beğenmeler, yorumlar ve paylaşımlar gibi birçok veriyi burada görebilirsiniz. Bu bölüm sayesinde hangi gönderinizin ne kadar ilgi çektiğini tespit edebilir, daha fazla kişi tarafından beğenilen ve paylaşılan gönderilerinizin bu bölümden reklamlarını verebilirsiniz.
  • Reklamlar; Facebook Business Manager’da verilen reklamları görebileceğiniz bölümdür. Reklamlarınızın dönüşümünü, harcanılan bütçenizi ve reklamlarla ilgili birçok şeyi bu panelde görüntüleyebilirsiniz.
  • İstatistikler; Facebook ve Instagram hesabınızdaki verilerin tutulduğu, oldukça önemli bir bölümdür. Bu bölüm üzerinden Facebook ve Instagram hesabınızın erişim sayısını görebilirsiniz. Bununla beraber bu bölüm üzerinden gönderilerinizi erişim, beğenme ve ifadeler, en yeni içerikler gibi seçeneklerle sıralayabilir ve sizler de en çok ilgi çeken gönderileriniz hakkında bilgi alabilirsiniz. Bununla beraber, bu bölüm üzerinden Facebook sayfanızı beğenen ve Instagram hesabınızı takip eden kişilerin cinsiyet, yaş gibi kırılımlarıyla birlikte verilerini kontrol edebilir, hedef kitlenizin raporunu bu bölümden görüntüleyebilirsiniz.
  • Diğer Araçlar; Bu bölüm, Facebook Business Manager’ın tüm bölümlerinin toplanmış halidir. Faturalandırma işlemleri, hedef kitle işlemleri, olay yöneticisi, reklam hesabı ayarları, reklam raporları, reklam yöneticisi, facebook ve Instagram sayfa ayarları, sayfa ön izlemesi ve işletme ayarları bu bölümde görüntülenmektedir.


İlgili İçerik: Facebook Hedef Kitle Nasıl Belirlenir?



Facebook Business Manager Neler Bulunur

 

Facebook Business Manager’dan Verilebilecek Reklam Türleri

 

Facebook Business Manager Rehberinin üst bölümünde sizlere bu sistemi tanıttık. Business Manager ile daha fazla ayrıntıyı paylaşacağımız bu bölümde de sizlere Business Manager’dan verilebilecek reklamların türleri hakkında bilgiler vereceğiz. Facebook ve Instagram’da kullanılabilecek 6 farklı reklam formatı bulunmaktadır. Bu reklam formatları şunlardır;

 

  • Görsel; Markaların oldukça sık tercih ettiği görsel reklamları ürünlerin veya markaların görsellerinin kullanıldığı reklamlardır. Firmalar bu reklam türü sayesinde ürün tanıtımlarını gerçekleştirebilmekte ve daha fazla müşteriye ulaşabilmektedir.
  • Video; Markaların videolar ile verdiği reklamlardır. Genellikle videolar birçok kişi tarafından izlendiği için haber kaynağında dikkat çekme olasılığı bir hayli fazladır.
  • Slayt Gösterisi; yazı veya videolar kullanılarak yapılan bu reklam formatında firmalar 3 ve 10 görsel arasında bir gönderi oluşturmakta veya video ekleyerek de reklam verebilmektedir.
  • Döngü; bu tür reklamlarda her görselin kendi bağlantısı olması gerekmektedir ve genellikle 10 adete kadar görsel ve video sergilenmektedir.
  • Hızlı Deneyim; ürün ve hizmet tanıtımı açısından oldukça sık tercih edilen bir reklam türü olan bu reklamlar genellikle mobil platformlarda gösterilmektedir.
  • Koleksiyon; bu reklam türünde birden fazla ürünün tanıtımını yapabilirsiniz. Reklamınızla etkileşime geçen kullanıcılara bu reklamlar hızlı deneyim olarak açılmaktadır.
 

İlgili İçerik: Facebook Reklamlarında Kaçınılması Gereken Hatalar 



Facebook Business Manager Verilebilecek Reklam Turleri

Facebook Business Katalog Yükleme

 

Facebook Business’ın size olan avantajları, bu panelde bulunan bölümler ve reklam türleri hakkında sizlere bilgiler verdik. Facebook’ta en önemli şeylerden birisi olan ve son dönemlerde Facebook ve Instagram mağaza özelliklerinin açılmasıyla herkesin yapmaya başladığı Facebook Katalogları hakkında size bilgi vereceğiz.



Facebook Business Manager Katalog yükleme bölümüyle sizler de ürünlerinizi Facebook ve Instagram’da sergileyebilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz. Facebook Business Katalog Yükleme bölümünde adım adım katalog oluşturma hakkında bilgi vereceğiz.

 
  • Business Manager ekranına girdiğinizde Ticari Hesap Ayarları bölümüne girmeniz ve bunun sonrasında ürün katalogları öğesine tıklamanız gerekmektedir.
  • Buradan yeni ürün kataloğu ekle bölümüne tıklamalısınız.
  • Ürün kataloğunuzun adını belirlemeli ve ürün kataloğu oluştura tıkladıktan sonra kataloğunuz oluşturulacaktır. Akış adı bölümünde seçenekler üzerinden URL ile otomatik yükle bölümünü seçmeli ve Akış URL’si bölümünden sistemdeki Google Merchant xml adresinizi girmelisiniz.
  • Bunun sonrasında yükleme sıklığını belirlemeniz gerekmektedir. Genellikle günlük olarak seçim yapmanız önerilmektedir. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra ürünleriniz yavaş yavaş Facebook Kataloğuna eklenecektir.
 

Business manager fazlasıyla avantaj sağlayan bir uygulamadır. Fakat kullanıcılar bazı dönemlerde yoğunluk nedeniyle bazı işlemleri geç yapmakta ve bu nedenle satışlarda olumsuz etkilenmeler olmaktadır. Bu nedenle, e-ticaret yapanlar satış kaybını engellemek için entegre bir şekilde çalışarak işlemlerini kolaylaştırmaktadır.



İlgili İçerik: Facebook Katalog Nasıl Oluşturulur?


 

Ticimax e-ticaret paketleri içerisinde bulunan Instagram Shop Modülü, Facebook Store, Facebook üzerinden satış, Facebook dönüşüm izleme modülleri e-ticaret yapanların işini oldukça kolaylaştıracaktır. Siz de Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.



Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir:



Facebook'un Yeni Özelliği: Business Suite 


Facebook Login Nedir?
 

Facebook Reklamlarında Bütçe En İyi Şekilde Nasıl Kullanılır?

 

E-Ticaret için en doğru altyapı
Hemen Şimdi

E-ticaret Sitenizi Kolayca Açın

21.000+ İşletmenin tercih ettiği e-ticaret altyapısıyla internetten satış yapmaya başlayın!

15 Gün Ücretsiz Deneyin!
<