Emekli olan kişiler gelir elde etmeye devam etmek için kendilerine ait bir iş kurmayı istemektedir. Bunun yanı sıra birçok genç girişimci de kendi işlerini kurarken ailelerinde bulunan emekliler adına iş kurmayı tercih etmektedir. Çünkü emekliler için şirket kurmak kişilerin birçok avantajdan yararlanmasını sağlamaktadır.

 

Genellikle şirket kurma sürecinin ardından ise kişiler bir iş planı hazırlayarak hareket etmekte ve yeni işlerini hayata geçirmektedir. Emekliler için iş kurma rehberi adlı bu yazımızda sizlerin en çok yanıt aradığı emekliler şirket açabilir mi, emekliler için şirket kurmanın avantajları nelerdir gibi sorulara yanıt vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyerek emekliler için şirket nasıl kurulur ve yeni bir iş nasıl açılır sorularına yanıt bulabilirsiniz.


Emekliler İçin İş Kurma Rehberi

 

Emekliler Şirket Kurabilir mi?

 

Sigortalılık süresini dolduran ve emekli olan kişiler kendilerine ait bir iş yeri açmayı istemektedirler. Bu nedenle de birçok kişi emekliler şirket kurabilir mi sorusuna yanıt aramaktadır.

 

Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına göre emekli olan kişiler kendi adlarına bir şahıs şirketi açabilirken diledikleri takdirde limited veya anonim şirketlerine de ortak olabilmektedir. Fakat bu noktada birçok kişinin emekli olduktan sonra şahıs şirketi açtığı bilinmektedir. Çünkü şahıs şirketi açmak emeklilerin birçok avantajdan yararlanmasını sağlamaktadır.

 

İlgili İçerik; Şirket Nasıl Kurulur? 

 

Emekliler Şirket Kurabilir mi?

 

Emekli Şahıs Şirketi Avantajları

 

Emekli olan kişiler şahıs şirketi açmadan önce emekliler için şahıs şirketi avantajları hakkında bilgi almayı ister. Çünkü emekliler kendilerine ait bir şahıs şirketi açtıktan sonra birçok avantajdan yararlanır. Emekliler için şahıs şirketi açmanın başlıca avantajları şunlardır:

 
  • Emekliler şirket kurduktan sonra herhangi bir bağ kur ve sigorta ücreti ödememektedir.
  • KOSGEB eğitimi ve sertifikası aldıkları takdirde emekliler devlet desteklerinden yararlanarak şirket kurabilmektedir.
  • Emekli olan kişiler kendilerine ait bir evi ya da evlerinin bir bölümünü ofis olarak gösterebilmektedir.
  • Şirket kurma maliyetleri oldukça düşüktür.
  • Emekli olan kişiler şirket kurduktan sonra birçok iş kolunda faaliyet gösterebilmektedir.
 

Bu tür avantajlardan yararlanmak isteyen emeklilerin şirket kurmak için profesyonel kişiler ve müşavirler ile çalışması oldukça önemlidir.

 

İlgili İçerik; Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur?


Emekli Şahıs Şirketi Avantajları

 

Emekli Şirket Kurmanın Dezavantajları

 

Emekliler şirket kurarken birçok avantajdan yararlanabilecekleri gibi birkaç dezavantajla da karşı karşıya kalabilmektedir. Emekliler için şirket kurmanın başlıca dezavantajları şunlardır:

 
  • Emekli olan kişiler şirket kurarken herkesin uyduğu kanuna göre hareket etmelidir.
  • Şirket kurmak için bir işyeri adresine ihtiyacınız bulunmaktadır.
  • Şirketiniz üzerinden elde ettiğiniz gelirler için devlete KDV farkı ve Gelir Vergisi ödemeniz gerekmektedir.
  • Her ay yenilenen muhasebeci ücretleri ödemeniz gerekmektedir.
 

Kısacası bunlar dezavantajmış gibi gözükse de şirket kurmak hem yeni bir iş yapmanızı sağlayacak hem de gelir elde etmenize olanak tanıyacaktır.

 

Emeklilerin Kurabileceği Şirket Türleri Nelerdir?

 

Emekliler şirket açabilir mi sorusuna yanıt vermişken gelin yazımızın bu bölümünde emeklilerin kurabileceği şirket türleri nelerdir bunlara daha detaylı bir şekilde göz atalım.

 

Emekli olan kişilerin kurabileceği şirket türleri arasında şahıs, limited ve anonim şirketler bulunmaktadır.

 
  • Şahıs Şirketi: Bir veya az sayıda ortak tarafından kurulan ve ortakların şirkete karşı sorumluluklarının sınırsız olduğu şirket türüdür.
  • Limited Şirketi: Birden fazla ortak ile kurulabilen ve ortakların sorumluluklarının payları ya da garanti ettikleri tutar ile sınırlı olduğu şirket türüne verilen isimdir.
  • Anonim Şirketi: Sermayesi paylara bölünen ve ortakların sorumlulukları payları kadar olan şirket türüne verilen isimdir.
 

Emekliler yeni bir iş kurmak için kuracakları şirket türüne karar verirken şirket türlerinin özellikleri, avantajları ve dezavantajları hakkında bilgi edinerek hareket etmeli ve doğru şirket türünü kurmalıdır. Bu noktada emeklilerin kurmayı en çok tercih ettiği şirket türü olarak karşımıza şahıs şirketleri çıkmaktadır. Peki emekliler nasıl şahıs şirketi kurabilir, gelin hep beraber bir göz atalım.

 

Emekliler Nasıl Şahıs Şirketi Kurabilir?

 

Emekliler yeni bir şirket kurarken bireysel ya da az ortak ile hareket etmek istedikleri takdirde şahıs şirketi kurmayı tercih eder. Şahıs şirketi kurarken de mali müşavir ya da muhasebeciler ile çalışır. Muhasebeci be mali müşavir ücretleri genellikle şirket kurulacak il ve ilçeye göre değişiklik gösterir.

 

Bu anlaşmayı yaptıktan sonra gereken evrakları teslim ederek ve ücretleri ödeyerek emekliler şahıs şirketi kurabilmektedir.

 
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Noter tasdikli beyanname ve vekaletname
  • Vesikalık fotoğraf
  • Kira kontratı
 

Gibi belgeleri tamamlayan kişiler bunları mali müşavir ya da muhasebecilerine ileterek şirket kuruluş süreçleri için başvuru yaparlar. Ardından başvuruya istinaden 1-2 iş günü içinde vergi memurları adreste ziyaret yapar ve şirket kuruluşunu gerçekleştirir. Şirket kuruluşunun ardından ise kişi ve işletmeler faaliyet kollarında çalışmaya devam etmektedir.



Emekliler Nasıl Şahıs Şirketi Kurabilir

 

Emeklilerin Yapabileceği İşler

 

Emekli olan kişiler şirket kurmadan önce hangi sektörde çalışabilirim sorusuna yanıt aramaktadır ve genellikle bu noktada birçok kişi iş yeri açmadan hareket etmeyi tercih etmektedir.

 
  • E-ticaret
  • E-ihracat
  • Dükkân Açmak
  • Danışmanlık
 

Genellikle emekli olan kişilerin yapabileceği işler olarak bilinmektedir. Gelin şimdi hep beraber bunlara daha detaylı bir şekilde göz atalım.

 

E-ticaret

 

Emekliler iş yeri açabilir mi sorusuna yanıt arayan kişilerin yapabileceği işlerden birisi e-ticarettir. Hem iş yeri açarak hem de iş yeri açmadan yapabileceğiniz e-ticaret aslına bakıldığında günümüzün en popüler sektörlerinden birisi olarak bilinmektedir.

 

E-ticaret yapan kişi ve işletmeler ürün ve hizmetlerini kendilerine ait bir sanal mağaza üzerinden satarak gelir elde edebilmektedir. Bu da e-ticaret sitelerine olan güvenin ve internetten alışveriş yapan kişi sayısının artmasından kaynaklı emeklilerin gelir elde etmesini kolaylaştırmaktadır.

 

Emeklilerin Yapabileceği İşler, e-ticaret

 

E-ihracat

 

Emekliler iş kurmak istedikleri takdirde e-ihracat yaparak ürün ve hizmetlerini yurtdışına satabilmektedir. Özellikle e-ihracat hibe ve desteklerinden yararlanan kişiler ürün ve hizmetlerini İngilizce bir e-ihracat sitesi ya da amazon, eBay, Aliexpress gibi pazaryeri platformları aracılığı ile satabilir.

 

Dükkân Açmak

 

E-ticaret ve e-ihracatın aksine emekliler için şirket kurarak kendinize ait bir dükkân da açabilirsiniz. Fiziksel mağazanızı açarken özellikle maliyetler, stok maliyetleri ve müşteri kitlesi gibi önemli noktaları göz önünde bulundurarak da hareket etmeniz gerekir.

 

Dilediğiniz takdirde dükkân açtıktan sonra markanızın ürün ve hizmetlerini bir e-ticaret mağazası açarak iki farklı yoldan da satabilirsiniz ve böylece hem yerel hem de ulusal satışlar yaparak daha kolay ve hızlı bir şekilde kar elde edebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Home Ofis Şahıs Şirketi Kurmanız İçin 5 Sebep


Emeklilerin Yapabileceği İşler, dükkan açmak

 

Danışmanlık

 

Emekliler iş yeri açabilir mi sorusuna yanıt arayan kişilerin yapabileceği işlerden birisi de danışmanlıktır. Genellikle emekli olan kişiler kendi sektörlerinde ya da emekli olduğu meslek kolunda danışmanlık arayan kişilere hizmet verebilmektedir. Böylece hem gelir elde edebilmekte hem de emekli olduktan sonra çalışabilmektedirler.


Emeklilerin Yapabileceği İşler, danışmanlık

 

Emekli Olduktan Sonra E-ticaret’e Adım Atın

 

Emekli olduktan sonra yeni bir şirket kurmak ve yeni bir iş yapmak istiyorsanız sizler de son dönemlerin en popüler mesleklerinden birisi olan e-ticaret sektörüne adım atabilirsiniz. E-ticaret ile internetten ürün satarak hem gelir elde edebilir hem de kendinize ait bir marka kurabilirsiniz.

 

E-ticaret sektöründe faaliyet göstermek için artık sektörden emekli olabilecek kadar deneyime sahip olan Ticimax’ın e-ticaret alt yapılarını ve e-ticaret çözümlerini kullanabilir ve siz de e-ticarette başarılı olabilirsiniz.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

E-Ticaret için en doğru altyapı
Hemen Şimdi

E-ticaret Sitenizi Kolayca Açın

21.000+ İşletmenin tercih ettiği e-ticaret altyapısıyla internetten satış yapmaya başlayın!

15 Gün Ücretsiz Deneyin!
<