E-ihracat günümüzde e-ticaretin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. E-ticaret yapan işletmeler işlerini büyütmek için yurtdışına açılmak isterler ve daha fazla ürün satışı ile kazançlarını katlamak isterler. Üstelik döviz ile satışın mümkün olduğu yurtdışına satış işletmeler için avantajlı olmaktadır. Bugünkü yazımızda e-ihracat yapmak isteyen kişiler için e-ihracat ödeme yöntemleri hakkında bilgiler derledik.



E-ihracat İçin Kullanabileceğiniz Ödeme Yöntemleri

 

E-ihracat Ödeme Yöntemleri Nedir?

 

E-ihracat, işletmelerin ürün ve hizmetlerini e-ticaret siteleri ya da EBAY, Amazon, Aliexpress gibi e-ihracat pazaryerleri üzerinden mikro ihracat kuralları çerçevesinde ve elektronik gümrük beyannamesi ile yurtdışında yaşayan kişilere sattığı ticari faaliyettir.

 

Özetle e-ihracat, ürünlerin online olarak yurtdışına satışı şeklinde ifade edilmektedir. İhracattan farklı olarak e-ihracatta pek çok süreç online olarak işlemektedir. Ödeme işlemlerinin de online olarak gerçekleştiği e-ihracatta pek çok yurtdışı ödeme yöntemleri mevcuttur.

 

E-ihracat Ödeme Yöntemleri Nelerdir

 

E-ihracat Nasıl Yapılır?

 

E-ihracat ödeme yöntemleri hakkında bilgiler arayan işletmeler e-ihracatın nasıl yapıldığına dair bilgileri de merak etmektedir. E-ihracat çoğunlukla mikro ihracat kurallarına dayanarak yapılmaktadır. Mikro ihracat nedir dediğimizde 15.000 euro değerini ve 300 kg ağırlık sınırını aşmayan ürün ve hizmetlerin ETGB ile yurtdışına satılması şeklinde gerçekleşmektedir.

 

Mikro ihracat yapmak için öncelikle işletmeler e-devlet üzerinden e-ihracat yaptıklarına dair kayıt açtırmalıdır. Öte yandan mikro ihracat yapmak için gerekli belgeler arasında; proforma fatura, dolaylı temsil yetki belgesi, ihracat bilgi formu ve e-arşiv fatura bulunmaktadır. Tüm evrak ve işlemler tamamlandıktan sonra işletmeler mikro ihracat kuralları çerçevesinde B2C iş modeli ile ürünlerini satabilir, gümrük vergi muafiyeti ve KDV muafiyetinden yararlanabilirler.

 

E-ihracat yapmak isteyen kişiler öncelikle ürünlerini nereden satışa sunacaklarını da merak etmektedirler. Öncelikle gelişmiş bir e-ticaret paketi ile yurtdışına açılabilir ve kolaylıkla ürünlerinizi yurtdışında satışa sunabilirsiniz. Öte yandan Ticimax pazaryerleri entegrasyonları ile Amazon, Ebay, Aliexpress gibi global pazaryerlerinde ürünlerinizi satışa çıkarabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-İhracat Sitesi Nasıl Kurulur?

 

E-ihracat Nasıl Yapılır

 

E-ihracat Ödeme Şekilleri Nelerdir?

 

E-ihracat ödeme sistemleri online şekilde geliştirilmiştir. Bunlardan birkaçını aşağıda sizler için sıraladık.

 

Kredi Kartı ile Ödeme

 

Tıpkı yurtiçi ödemelerde olduğu gibi yurtdışı ödemelerde de kredi kartı ile ödeme sıklıkla tercih edilmektedir. Kişiler 3D secure gibi güvenli ödeme seçenekleri ile ürün satın alımı yapabilmektedir.

 

E-ihracat Ödeme Yöntemleri Kredi Kartı

 

EFT/Havale ile Ödeme

 

E ihracat ödeme almak konusundaki öntemlerden ikisi de EFT ve havaledir. EFT farklı bankalar arasındaki para gönderim seçenekleri olurken havale ise bankalar arası para gönderim seçeneğidir. E-ihracatta sunulan ödeme yöntemlerine göre alıcılar bu yöntemleri kullanabilmektedir.

 

E-ihracat Ödeme Yöntemleri EFT Havale

 

Dijital Cüzdan

 

Dijital cüzdan da e-ihracat alanında sıklıkla kullanılan bir diğer ödeme yöntemidir. Dijital cüzdan Apple Pay, Google Pay gibi uygulamalar aracılığıyla yapılan bir ödeme yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

E-ihracat Ödeme Yöntemleri Dijital Cüzdan

 

Mobil Ödeme

 

Mobil ödeme, kullanılan GSM operatöründen mobil ödemenin aktif edilmesi sonucunda yapılan online alışverişlerin GSM operatörlerine yansıtılması ve fatura ödeme zamanlarında alışveriş tutarının da tüketiciden tahsil edilmesi şeklinde işlemektedir.

 

Mobil ödeme internet üzerinden güvenli alışveriş gerçekleştirmeye ve bazen de düzenli ödeme yapılacak abonelik gibi hizmetleri satın almada kullanılabilir. Öte yandan mobil ödeme e-ihracat satışlarında da tercih edilen bir ödeme sistemidir.

 

Öte yandan e-ihracat alternatif ödeme yöntemleri de gün geçtikçe pek çok ülkede yaygınlaşmaktadır. Bu yöntemler arasında; Sofort, Giropay, Qiwi, Stripe, Ideal ve eNets gibi ödeme sistemleri yer almaktadır.

 

E-ihracat Ödeme Yöntemleri Mobil Ödeme

 

Sofort

 

E ihracat ödeme almak konusunda Sofort Banking pek çok ülkede oldukça popülerdir. Avusturya, Belçika, Almanya ve İsviçre’de yerleşik müşterilerin banka hesaplarından satıcılara doğrudan para transfer etmek için kullanılan gerçek zamanlı bir banka havalesi ödeme yöntemidir. İsveçli bir ödeme hizmeti sağlayıcısıdır. 70.000'den fazla online mağazaya ödeme hizmeti sunan Sofort milyonlarca tüketicinin de güvenini kazanan bir ödeme sistemi olarak dikkat çekmektedir.

 

E-ihracat Ödeme Yöntemleri Sofort

 

Giropay

 

Giropay, Almanya'da internet bankacılığına dayalı bir internet ödeme sistemidir. Şubat 2006'da tanıtılan bu ödeme yöntemi, müşterilerin banka hesaplarından doğrudan online transferleri kullanarak İnternette güvenli bir şekilde satın almalarını sağlar. Giropay, işletmelere internet ödemelerini kabul etmeleri için gerçek zamanlı bir ödeme yöntemi sunmaktadır. Giropay, müşteriler için bankalarının online bankacılık siteleriyle aynı ortamı kullanır. Güvenlik seviyesi katılımcı bankaya bağlıdır.

 

İlgili İçerik; E-ihracat Nasıl Yapılır?

 

Bazı Alman Bankaları, banka kartına veya ATM kartına gömülü çipe dayalı bir sorgulama-yanıt erişim belirteci gibi iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) sunar. Ancak diğerleri, daha basit PIN ve TAN tabanlı çevrimiçi bankacılık hizmetleri sunar. Kredi kartı veya Giro hesap numaraları gibi hiçbir hassas bilgi satıcıyla paylaşılmaz.

 

E-ihracat Ödeme Yöntemleri Giropay

 

Qiwi

 

Banka, e-cüzdan, kiosklar ve lojistik kolu dahil olmak üzere çeşitli faaliyet alanlarına sahip bir Rus ödeme işletmesidir. QIWI Cüzdan, çeşitli e-ticaret, kamu hizmeti ve devlet sağlayıcıları dahil olmak üzere 13.000'den fazla tüccara ödeme yapmak için kullanılabilen ön ödemeli bir hesaba dayanmaktadır.

 

E-ihracat Ödeme Yöntemleri Qiwi

 

Stripe

 

Stripe ürünleri, çevrimiçi ve yüz yüze perakendeciler, abonelik işletmeleri, yazılım platformları ve pazar yerleri ve daha pek çok konuda ödemeleri güçlendirir. Ayrıca şirketlerin dolandırıcılığı yenmelerine, fatura göndermelerine, sanal ve fiziksel kartlar düzenlemelerine, finansman bulmalarına, iş harcamalarını yönetmelerine ve çok daha fazlasına yardımcı olmaktadır.

 

İlgili İçerik; Yurt Dışına Satış nasıl Yapılır?

 

E-ihracat Ödeme Yöntemleri Stripe

 

eNETS

 

Halk arasında NETS olarak bilinen Elektronik Transferler Ağı, Singapurlu bir elektronik ödeme hizmeti sağlayıcısıdır. 1985 yılında yerel bankalardan oluşan bir konsorsiyum tarafından kurulan şirket, Singapur'da borç ağını kurmayı ve elektronik ödemelerin benimsenmesini sağlamayı amaçlamaktadır.

 

E-ihracat Ödeme Yöntemleri Enets

 

iDeal

 

iDeal, Hollanda'da kullanılan ve internet bankacılığına dayalı bir e-ticaret ödeme sistemidir. 2005 yılında tanıtılan bu ödeme yöntemi, müşterilerin banka hesaplarından doğrudan çevrimiçi transferleri kullanarak İnternet üzerinden satın almalarına olanak tanır.

 

E-ihracat Ödeme Yöntemleri iDeal

 

Ticimax ile Yurtdışından Ödeme Almak Çok Kolay!

 

E-ihracat ödeme yöntemleri konusunda Ticimax pek çok kolaylığı müşterilerine sağlamaktadır. Ticimax’ın e-ticaret ve e-ihracat alt yapıları ile iş birliği bulunan ödeme sistemleri arasında Qıwı, PayMe, BKM Express ve Alipay bulunmaktadır. Sizler de e-ihracat sitenizde bu sistemleri kullanabilir yurt dışına yaptığınız satışların ödemesini alabilirsiniz.

 

Ticimax’ın yurt dışından ödeme almak isteyen e-ihracat firmaları için anlaşma yaptığı birçok kurum ve kuruluş bulunmaktadır. E-ihracat konusunda; Akbank, Halkbank, Denizbank, Garanti Bankası, İş Bankası, TEB gibi kurumlarla işbirliği içinde olan Ticimax işletmelerin bu kurumlar aracılığıyla e-ihracat yapmasını mümkün kılar. Öte yandan Ticimax müşterileri; Param pos, İyzico, İpara, Garantipay, Paynet, Telr, Sofort, Przelewy 24, Qiwi, Giro pay gibi ödeme sistemlerinden anında sanal pos alabilirler.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

E-Ticaret için en doğru altyapı
Hemen Şimdi

E-ticaret Sitenizi Kolayca Açın

21.000+ İşletmenin tercih ettiği e-ticaret altyapısıyla internetten satış yapmaya başlayın!

15 Gün Ücretsiz Deneyin!
<