• Yazar Pınar Keleş
  • Güncellenme Tarihi 19 Mart 2024
  • Okuma Süresi 5 dakikada okunur

Dijital pazarlama çalışmaları yapacak olan işletmeler pazarlama stratejilerini geliştirmek ve çeşitlendirmek için farklı reklam kampanyalarını tercih eder. Criteo reklamları da işletmelerin tercih ettiği reklam türlerinden birisidir.

 

Markaların criteo reklamlarını tercih etmesindeki en büyük sebep criteo’nun internet siteleri ve mobil uygulamalar gibi platformlarda kullanıcı davranışlarını inceleme ve bu davranışları analiz ederek kişiselleştirilmiş reklamlar sunmasıdır. Veri odaklı bir pazarlama yapma ve Remarketing çalışmaları gibi imkanlar sunduğu için de Criteo işletmeler tarafından oldukça çok tercih edilmektedir.

 

Criteo Nedir? Criteo Reklamları Nasıl Kullanılır adlı bu yazımızda sizlere Criteo hakkında bilgi vereceğiz, siz de yazımızı inceleyebilir ve böylece Criteo hakkında detaylı bilgi edinerek reklam çalışmalarınızı yürütebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: En Çok Kullanılan Arama Motorları Nelerdir?

 

Criteo Nedir?


Criteo Nedir? Criteo Reklamları Nasıl Kullanılır?
 

Criteo, 2005 yılında Jean Baptiste Rudelle, Franck Le Ouay ve Romain Niccoli tarafından 2005 yılında Fransa’da kurulan bir şirkettir. Kurulduğu dönemlerde yaklaşık 4 yılını Ar-ge çalışmaları için harcayan şirket 2008 yılının Nisan ayında ilk ürününü piyasaya sürmüştür.

 

Amerika’da bilinirlik sağlamak ve ürün satışını artırmak için şirket 2008 yılında Silikon Vadisi’nde ofis açmıştır. 2012 yılına gelindiğinde ise Criteo genel merkezini kurulduğu ilk lokasyon olan Paris’e taşımıştır.

 

Geliştirilen ürünler sayesinde kısa bir şekilde büyümeye başlayan Criteo, günümüzde 5 kıtada 30’dan fazla ülkede dijital pazarlama alanında faaliyetlerine devam vermektedir ve şirkete olan ilgi her geçen gün artış göstermektedir.

 

Criteo Reklamı Nedir?

 

Criteo reklamları, Criteo tarafından bir ürün olarak geliştirilen dijital reklam çözümüne verilen isimdir. Criteo, internet siteleri ya da mobil uygulamalar üzerindeki kullanıcıların davranışlarını izlemekte, analiz etmekte ve yeniden hedefleme stratejisi ile display reklamları ön planda tutarak markaların dönüşümlerini ve satışlarını artırmayı hedefleyen bir reklam hizmetidir.

 

Criteo reklamlarında bir e-ticaret sitesini ziyaret eden ve bir ürünü inceleyen kişiler ilgili ürün ve hizmete farklı web sitelerinde rastlamakta ve bu ürünleri hatırlayarak markalar ile etkileşime geçmektedir. Hatta ve hatta birçok kişi criteo reklamları sayesinde ilgili ürün ve hizmeti satın alma eğilimi göstermektedir.

 

Criteo'nun Avantajları Nelerdir?


Criteo Avantajları Nelerdir
 

Criteo reklamı vermek isteyen e-ticaret firmaları ve işetmelerin bu reklamlara yönelmesindeki asıl amaç Criteo’nun avantajlarından yararlanmaktır. Criteo reklamlarının avantajları şunlardır:

 

  • Criteo, bir kullanıcının internet arama geçmişini analiz eder ve kişilere kişiselleştirilmiş reklamlar sunar.
  • Criteo reklamlarında bireylerin alışveriş deneyimleri analiz edilir ve kullanıcılara ilgilendiği ürün ve hizmetler reklamlarda sunularak satın alma oranları artırılmaya çalışılır.
  • Criteo reklamları e-ticaret firmaları tarafından daha fazla dönüşüm elde etme ve satış yapma gibi amaçlar ile kullanılır.
  • Retargeting stratejisi sayesinde reklamlara olan ilgi artar ve bu da işletmelerin dönüşüm oranlarını artırmalarına yardımcı olur.
  • İşletmeler criteo reklamları sayesinde dijital pazarlama ve reklam bütçelerini kolayca optimize edebilir.
  • Otomatik optimizasyon özelliği sayesinde Criteo reklamları en iyi performansı sağlamak için sürekli verileri analiz eder.
  • Kampanyaları analiz etmek için detaylı veriler sunulur.
  • Criteo reklamlarında birden fazla reklam formatı bulunur. Bu da işletmelerin istedikleri formatlarda reklam çalışmaları yapmalarını sağlar.
  • Markaların hedef kitlesinde yer alan kişilere ulaşmasını, müşteri kazanmasını ve rakiplerine karşı rekabet avantajı elde etmelerini sağlar.
  • Criteo reklam kampanyalarını gerçek zamanlı olarak inceleyebilir ve böylece kampanya performansınız hakkında bilgi edinebilirsiniz.
  • Tıklama Başına Maliyetinizi görebilir ve optimizasyon çalışmalarını yürüterek pazarlama bütçenizi kontrol edebilirsiniz.
  • Hedef kitlenize ve potansiyel müşterilerinize çoklu kanallar üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

Criteo reklamlarının avantajları bunlardır. Sizler de e-ticaret firmanızın potansiyel müşterilerine ulaşmak, ürün ve hizmet satışlarını artırmak ve rakiplerinize karşı rekabet avantajı elde etmek için Criteo reklamlarından yararlanabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: Dijital Pazarlama Nedir?

 

Criteo Reklamlarının Dezavantajları

 

Criteo reklamı verecek olan kişi ve işletmeler bazı durumlarda belirli dezavantajlar ile de karşı karşıya kalabilmektedir. Criteo Reklamlarının Dezavantajlı olabileceği durumlar şunlardır:

 

  • Criteo reklamlarının maliyetleri dönemsel olarak artış gösterebilir.
  • Küçük ölçekli ve reklam bütçesi kısıtlı olan işletmeler için criteo reklamları dezavantajlı olabilir.
  • Criteo reklamlarında yeniden pazarlama çalışmaları yapıldığı için hedef kitle üzerinde olumsuz bir etki yaratılabilir.
  • Kullanıcı davranışları izlendiği ve kullanıcıların davranışlarına yönelik reklam çalışmaları yapıldığı için Criteo reklamları bireylerde güvenlik probleminin oluşmasına neden olabilir.
  • Criteo reklamlarına olan ilgi her geçen gün arttığı için işletmelerin rekabete girmesi ve reklam bütçelerini artırması gerekebilir.

 

Criteo reklamlarının dezavantajları olabileceği başlıca durumlar bunlardır fakat iyi geliştirilen bir reklam stratejisi sayesinde markalar bu dezavantajları avantaja dönüştürebilir.

 

Criteo Reklamlarını Kimler Kullanabilir?


Criteo Kimler Kullanabilir
 

Criteo nedir sorusuna yanıt arayan kişilerin merak ettiği bir diğer konu da Criteo Reklamlarını kimler kullanabilir sorusudur. Genellikle Criteo reklamları, yeniden pazarlama çalışmaları yapmak, reklam stratejilerini geliştirmek, dönüşüm oranlarını ve satışlarını artırmak isteyen kişi ve işletmeler tarafından kullanılabilmektedir.

 

Criteo Nasıl Kullanılır?

 

Criteo reklamı vermek isteyen kişi ve işletmelerin ilk olarak Criteo’ya kayıt olması gerekir. Criteo’ya kayıt olmak ve işletme profilinizi oluşturmak için:

 

  • Criteo’ya giriş yapın.
  • Contact Sales alanına tıklayın.
  • Ad, Soyad, İşletme Maili, Şirket, Şirketteki Pozisyon, Ülke, Web Sitesi, Sektör bilgilerini doldurun.
  • Criteo hakkında nasıl bilgi sahibi olduğunuza yönelik bilgi verin.
  • Sorularını iletin.
  • Pazarlama tercihlerinizi seçin
  • Recaptcha doğrulamasını yapın.

 

Bu adımları tamamladıktan sonra Criteo’ya kayıt olmanız için satış ekibi sizinle iletişime geçecektir. İlgili görüşmenin ardından Criteo’ya kaydınız gerçekleştirilecektir. Bu adımların ardından Criteo’da işletmeniz için reklam verebilirsiniz ya da ilgili reklam süreçlerinizi Criteo partnerleri ile yürütebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: AI Marketing Nedir?

 

Criteo’da Reklam Nasıl Verilir?


Criteo Reklam Nasıl Verilir
 

Criteo’da hesabınızı oluşturduktan sonra artık reklam çalışmalarınızı yapmaya başlayabilirsiniz. Criteo’da reklam vermek için:

 

  • Criteo panelinde yer alan “Create Campaingn’e” tıklayın.
  • Kampanyalarınızın hedeflerini belirleyin. Bu noktada elde tutma, farkındalık, dönüşüm gibi hedefler koyabilirsiniz.
  • Kampanyanıza bir harcama limiti ayarlayın. Harcama limitinizi günlük, aylık veya haftalık olarak ayarlayabilirsiniz.
  • Criteo reklamınıza bir ad verin ve reklamlarınızda kullanacağınız medya türünü seçin. Bu noktada video veya display reklamları seçebilirsiniz.
  • Reklam hedeflemelerinizi yapın. Reklam hedeflerinizi yaparken işletmeniz ile ilgilenecek kişileri, belirli davranışları olan kişileri veya kullanıcıların web sitenizdeki etkinliklerini seçerek tercih yapabilirsiniz.
  • Criteo reklamı verirken reklam türünü seçin, tasarımlarınızı yükleyin, Call to actionlarınızı belirleyin ve reklamın görüntüleme kurallarını girin.

 

Ardından reklamınızı planlayın. İlgili çalışmaları yaptıktan sonra Criteo reklamlarınızı yayına gönderebilirsiniz. Dilediğiniz takdirde farklı amaçlar için reklamlarınızı çeşitlendirebilirsiniz.

 

Criteo’nun Alternatifleri Nelerdir?


Criteo Alternatifleri
 

Criteo nedir sorusuna yanıt arayan kişilerin Criteo’ya benzer reklam çalışmaları yapmak adına Criteo’nun alternatifleri hakkında da bilgi almak istediği görülür. Criteo’nun alternatifleri şunlardır:

 

  • AdRoll
  • RTB House
  • Basis Global Technologies

 

Criteo’ya alternatif arayan işletmelerin yönelebileceği başlıca ürünlerdir. Sizler de dilediğiniz takdirde bu platformları inceleyebilir ve böylece hangi platform üzerinden reklam çalışmalarınızı yapacağınıza karar verebilirsiniz.

 

Ticimax ile Ürün ve Hizmetlerinizi Kolayca Ön Plana Çıkarın

 

Ticimax e-ticaret alt yapısını tercih ederek sizler de ürün ve hizmetlerinizi ön plana çıkarabilirsiniz. Ticimax’ın gelişmiş satış artırıcı modülleri ile hedef kitlenizde yer alan kişilere farklı alanlardan ulaşabilir ve 400’den fazla kampanya kurgusu ile indirimlerinizi planlayarak daha fazla satış yapabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

E-Ticaret için en doğru altyapı
Hemen Şimdi

E-ticaret Sitenizi Kolayca Açın

21.000+ İşletmenin tercih ettiği e-ticaret altyapısıyla internetten satış yapmaya başlayın!

15 Gün Ücretsiz Deneyin!
<