• Yazar Pınar Keleş
  • Güncellenme Tarihi 22 Mart 2024
  • Okuma Süresi 5 dakikada okunur

E-ticaret ile gelir elde etmek isteyenlerin en çok araştırdığı konulardan biri Türkiye’de bulunan pazaryerlerinde nasıl mağaza açılacağıdır. E-ticaret ile ürün satan kişiler için pazaryerleri oldukça avantajlıdır. Çünkü pazaryerlerinin oturmuş bir müşteri kitlesi bulunmaktadır ve bu kitleye ürünlerinizi satmanız oldukça kolay olabilecektir.

 

Çiçek Sepeti'nde Satış Yapmak İçin Bilmeniz Gerekenler adlı bu yazımızda Türkiye’nin önemli pazaryerleri arasında bulunan çiçek sepetinde satış yapmak hakkında sizlere bilgiler vereceğiz.

 

Çiçek Sepeti'nde Satış Yapmak İçin Bilmeniz Gerekenler

 

Çiçek Sepeti Nedir?

 

Türkiye’nin online pazaryerlerinden biri olan Çiçek Sepeti, 2006 senesinde Emre Aydın tarafından kurulan bir pazaryeridir. Çiçek Sepeti online çiçek, hediyelik ürünler ve gurme ürünlerin satışı yapılan bir pazaryeri olarak bilinmesine rağmen günümüzde takı ve saat, en ve yaşam ürünleri, kişisel ürünler, spor ürünleri, hobi ürünleri, anne ve bebek ürünleri, elektronik ürünler ve süpermarket, petshop ürünleri satışlarının yapıldığı bir pazaryeridir.

 

İlgili İçerik; İnternetten Satış Yapmak İçin Pazaryerlerinden Faydalanın

 

Çiçek Sepeti Nedir

 

Çiçeksepeti’nde Mağaza Açmanın Avantajları ve Dezavantajları

 

Çiçek Sepeti'nde Satış Yapmak İçin Bilmeniz Gerekenler adlı yazımızın bu bölümünde sizlere Çiçek Sepetinde satış yapmanın avantajları ve dezavantajları hakkında bilgiler vereceğiz. Sizler de bunları göz önünde bulundurarak Çiçeksepeti’nde mağaza açmak için kararınızı verebilirsiniz. Çiçek Sepeti’nde mağaza açacak olan kişilerin birçok avantajı bulunmaktadır. Bunlar;

 

Hazır Müşteri Kitlesine Ulaşım: Çiçek sepetinde mağaza açmak sizlere çiçek sepetinden alışveriş yapan kişilere ürünlerinizi satma konusunda çok büyük bir avantaj sağlayacaktır. Çünkü bu pazaryerinin oturmuş bir müşteri kitlesi bulunmaktadır ve bu kişiler Çiçek sepeti’nde geçirecekleri zamanlarında sizin mağazanıza da ulaşabileceklerdir.

 

Bu durum e-ticaret sitesi açmak ile karşılaştırıldığında oldukça avantajlı bir durumdur. Çünkü yeni kurulan e-ticaret sitelerinin müşteri kitlesi oluşturması gerekecektir. Fakat burada şunu da göz önünde bulundurabilirsiniz.

 

Çiçek sepetindeki mağazanızı gören kişiler kampanyalarınızı takip etmek, ürün indirimlerinden yararlanmak için e-ticaret sitenizi de ziyaret edecektir. Bu da e-ticaret sitenizin tanınmasını sağlayacak ve dönüşümlerinizi arttıracaktır. Bu nedenle çiçek sepeti mağazanızı ve e-ticaret sitenizi aynı anda açabilir ve marka bilinirliği yaratabilirsiniz.

 

Rakip Analizini Kolay Bir Şekilde Yapabilirsiniz; Ülkemizde bulunan pazaryerlerinin bizlere sağladığı en büyük avantaj rakip analizlerinin hızlı bir şekilde yapılabilmesidir. Çiçek sepetinden satışını yaptığınız ürünleri satan mağazaların rakiplerini kolay bir şekilde takip edebilir ilgili mağazaların indirim ve kampanya gibi birçok etkinliğine göz atarak sizler de iş planınızı ayarlayabilirsiniz.

 

Marka Bilinirliğinizi Arttırmak Oldukça Kolay: Yazımızın üst bölümünde de belirttiğimiz gibi çiçek sepetinden alışveriş yapan birçok kullanıcı var. Sizlerde bu pazaryerinde satışlarınızı yaparak pazaryerlerindeki kişilere kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Pazaryerlerini bir reklam aracı olarak kullanabilir ve marka bilinirliği yaratabilirsiniz.

 

Çiçek sepeti'nde Satış Yapmak İçin Bilmeniz Gerekenler arasında Çiçek sepeti’nde satış yapmanın avantajları olduğu gibi dezavantajlarının da olduğunu bilmeniz oldukça önemlidir. Gelin hep beraber Çiçek sepeti’nde satış yapmanın dezavantajlarına bakalım:

 

Komisyon Ödeme: Türkiye’deki hangi pazaryerinde satış yaparsanız yapın bir komisyon ödeme zorunluluğunuz bulunmaktadır. Çiçek sepetin komisyon oranları satış yapılan kategoriye ve satılan ürüne göre değişiklik göstermektedir.

 

Rakip Firmalar: Çiçek sepeti gibi büyük pazaryerlerinde ürün satışı yapmanın bir dezavantajı da bu pazaryerlerinde ürün çeşitliliğinin çok olması ve sattığınız ürünlerin birçok satıcı tarafından satılmasıdır. Ürünleriniz farklı mağazalarda farklı fiyatlar ile satılabileceği için genellikle müşteriler daha ucuz olan ürünlere yönelecek ve bu da satışlarınızda problem yaşamanıza neden olabilecektir.

 

Çiçek Sepeti'nde Mağaza Açma Avantajları ve Dezavantajları

 

Çiçek Sepeti’nde Nasıl Mağaza Açılır?


Çiçek sepeti'nde Satış Yapmak İçin Bilmeniz Gerekenler yazımızın bu bölümünde sizlere Çiçek Sepeti mağazanızı nasıl açabileceğinizden bahsedeceğiz.

 

Çiçek Sepeti’nde mağaza açmak için ilk olarak vergi mükellefi olmanız gerekmektedir. Çünkü bu pazaryerinden satacağınız ürünler için fatura kesme zorunluluğunuz bulunmaktadır. Bu nedenle ilk olarak şirket açmanız gerekmektedir.

 

Şahıs, anonim ve limited şirket türlerinden birini seçerek şirketinizi açabilirsiniz. Üstelik vergi levhanıza ekleteceğiniz e-ticaret Nace kodu ile sizler de vergi muafiyetinden yararlanabilir ve %4 - %2 oranında değişen gelir vergisi ödeyebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur? 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri 1 Ocak'tan İtibaren Vergiden Muaf

 

Çiçek Sepeti'nde Nasıl Mağaza Açılır

 

Çiçek Sepeti’nde Mağaza Açmak İçin Gerekli Evraklar

 

Çiçek sepetin mağaza açmak istenen kişilerden belirli bilgiler ve evraklar talep edilmektedir. Çiçeksepetinde mağaza açamak için gerekli bilgiler şunlardır;

 
  • Başvuru Tipi ( Bayi, Franchise ve pazaryeri başvurusu)
  • Firmanızın Adı, Türü ve Vergi Numaranız
  • Satış Yapmak İstediğiniz Kategori
  • Yetkili Bilgileri
  • Diğer platformlarda satış yapıyorsanız mağaza linkleriniz
 

İlk adımda istenen bilgilerdir. Bunun sonrasında firmanıza yönelik genel bilgiler istenecektir.

 
  • Vergi Dairesi İli
  • Vergi Daireniz
  • Fatura adresiniz ( il, ilçe, semt, açık adres)
 

Bilgileri şirketinizin tanınması için istenecek bilgilerdir. Çiçek sepeti bu bilgiler dışında sizlerden başvuru evrakları da talep etmektedir. Çiçek sepeti mağaza açma evrakları şunlardır;

 
  • Vergi Levhası
  • İmza Sirküleri
  • Ortaklık Sözleşmesi
  • Banka Bilgilerinizi Gösteren Belge
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • Şirket kuruluş ticaret sicil gazetesi
  • Faaliyet belgesi
  • Satılardan istenen ilan ve iş birliği sözleşmesi
  • Bayi bilgileri formu
 

Tarafınızdan istenmektedir. Bu bilgileri çiçek sepeti başvuru sistemine yükledikten sonra mağaza açma talebinizi oluşturabilirsiniz.

 

Çiçek Sepeti'nde Mağaza Açmak İçin Gereken Evraklar
 

Çiçek Sepeti’nde Satışlarınızı Arttıracak İpuçları

 

Çiçek sepeti'nde Satış Yapmak İçin Bilmeniz Gerekenler adlı yazımızın ilk bölümünde sizlerin çiçek sepetinde mağaza nasıl açılır sorusuna yanıt verdik. Yazımızın bu bölümünde ise Çiçek sepeti satışlarını arttırmak için neler yapmanız gerekiyor gelin hep beraber bakalım.

 

Çiçek Sepeti'nde Satış Arttıracak İpuçları

 

Ürünleriniz Oldukça Önemli

 

Çiçek sepeti gibi büyük pazaryeri platformlarında satış yapmak istiyorsanız eğer bu aşamada ilk olarak ürünlerinize önem vermeniz gerekmektedir. Çünkü bu pazaryerinde bulunan rakipleriniz oldukça büyük olduğu için sizlerin de bu rekabette başarılı olması için ürün kalitesinin iyi olması gerekmektedir.

 

Çiçek sepetinde ürün satmak için ürünlerinizi belirlemek için en çok satışı yapılan ürünlere göz atabilirsiniz. Bununla beraber müşterilerin alacağınızı düşündüğünüz ama Çiçek sepeti’nde olmayan ürünleri araştırabilir ve burada olmayan ürünlerin satışını yaparak gelirlerinizi arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Entegrasyon Modelleri Nelerdir?

 


Çiçek Sepeti'nde Satış Yapmak Ürün Önemi

 

Ürün Yorumlarına Oldukça Önem Verin

 

Ülkemizde bulunan pazaryerlerinin müşteri kitlesi genellikle bir ürünü satın alıp almamaya karar verirken ürün ile ilgili yorumlara göz atmaktadır. Siz de Çiçek Sepetin’den sattığınız ürünlerin olumsuz yorum almasını engellemek için müşteri memnuniyetini göz önünde bulundurabilir, kargo sürecinizi iyi yönetebilir ve stok durumlarını kontrol ederek olumlu yorumlar alabilirsiniz.

 


Çiçek Sepeti'nde Satış Yapmak Ürün Yorumları

 

Stok ve Tedarik Sürecini Göz Önünde Bulundurun

 

Çiçek sepeti'nde Satış Yapmak İçin Bilmeniz Gerekenler arasında yer alan stok ve tedarik süreçleri de oldukça dikkat etmeniz gereken bir konu. Çünkü pazaryerlerinden satışı gerçekleştirilen ürünler tedarik edilmediğinde veya kargoya geç verildiğinde ilgili ürünler nedeniyle ceza yaptırımları bulunmaktadır.

 

Sizler de çiçek sepeti dükkanda satışını yaptığınız ürünlerin stok durumları ve tedarik süreçlerinden kaynaklı olarak ceza yememek istiyorsanız entegrasyon firmaları ile çalışabilir ve anlık olarak e-ticaret sitenizdeki ürünlerin stoklarını Çiçek Sepeti’ne yansıtabilirsiniz. Böylece tedarik edememe durumundan ceza yemenin önüne geçebilirsiniz.

 


Çiçek Sepeti'nde Satış Yapmak Stok ve  Tedarik

 

E-ticaret Entegrasyonları Sayesinde Çiçek Sepeti Satışlarınızı Büyütün

 

Çiçek sepeti üzerinden satış yaparken problem yaşamamanız için çiçek sepeti entegrasyonu yapmanız oldukça önemlidir.

 

İlgili İçerik; Pazaryeri Entegrasyonu Nasıl Çalışır?

 
Entegrasyonlar çiçek sepeti mağazanı ile e-ticaret sitenizin uyumlu bir şekilde çalışmasını sağlamakta ve karşılaşabileceğiniz cezaları engellemektedir. Çünkü çiçek sepeti entegrasyonu içerisinde bulunan anlık stok takipleri sayesinde e-ticaret sitenizden satılan ürünler anında çiçek sepeti stoklarınızdan da düşecektir.
 

Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan Çiçek Sepeti Entegrasyonu ile sizler de işinizi büyütebilir ve kısa sürelerde geliştirebilirsiniz.

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir:

 

Sevgililer Gününde Satışlarınızı Katlayacak 10 Taktik (Çoğunu Bilmiyor Olabilirsiniz)

 

Tedarik Aşamasında Gözden Kaçırmamanız Gereken 5 Bilgi

 

E-ticaret Entegrasyon Modelleri Nelerdir?

E-Ticaret için en doğru altyapı
Hemen Şimdi

E-ticaret Sitenizi Kolayca Açın

21.000+ İşletmenin tercih ettiği e-ticaret altyapısıyla internetten satış yapmaya başlayın!

15 Gün Ücretsiz Deneyin!
<