Pazarlama çalışmaları yapacak olan kişi ve firmalar hedef kitlesini göz önünde bulundurarak reklam ve pazarlama çalışmalarını hangi platformlarda yapmaları gerektiğine karar vermektedir. Kurumsal bir hedef kitleye hitap eden işletmeler daha çok pazarlama çalışmalarını Linkedin adlı sosyal medya platformunda yürütmektedir.
Linkedin, farklı sektörlerde görev yapan birçok iş insanının yer aldığı bir sosyal medya platformu olduğu için genellikle birçok marka bu sosyal ağ üzerinden hem hedef kitlesine ulaşmayı tercih etmekte hem de marka bilinirliği yaratmayı amaçlamaktadır.
Başarı İçin Linkedin Pazarlama Stratejisi yürütmek isteyen işletmelerin ise Linkedin’de görünür olabilmek için önem vermesi gereken konular bulunur. Başarı İçin Linkedin Pazarlama Stratejisi Nasıl Olmalıdır adlı bu yazımızda Linkedin pazarlama çalışmalarında neleri önemsemeniz gerektiği hakkında sizleri bilgilendireceğiz.
İlgili İçerik; Linkedin Reklamları Kimler İçin Uygundur?
Linkedin Nedir?
Linkedin, 2002 yılında piyasaya sürülen bir sosyal medya platformudur. İş dünyasında yer alan kişilerin diğer çalışanlar ile iletişim kurmasına ve bilgi alışverişi yapmasına olanak sağlayan bu platform profesyonel iş ağı olarak da bilinmektedir.
5 Mayıs 2003 tarihinde kullanıma sunulan bu platformun kurucuları Reid Hoffman, Eric LY, Jean-Luc Vaillant ve Konstantin Guericke’dir. Sosyal medya platformunun merkezi Kaliforniya’da bulunmaktadır.
Linkedin Pazarlama Stratejisi Neden Önemlidir?
Linkedin pazarlama stratejisi kullanıcılara birçok avantaj sağladığı için oldukça önemlidir.
- Marka bilinirliği yaratma
- İş birliği yapabilme
- Hedef kitleye ulaşabilme
- İşe alım ve iş bulma süreçlerini yönetme
- Reklam verme
Gibi avantajlar sunduğu için Linkedin pazarlama çalışmaları her kişi ve firma için önemli çalışmalar arasında yer alır.
İlgili İçerik; Linkedin Şirket Sayfası Nasıl Açılır
Linkedin Pazarlama Stratejisinde Önemli Olan Noktalar Nelerdir?
Linkedin pazarlama stratejisi yürütecek işletmelerin önem vermesi gereken birçok nokta bulunur.
- Hedef Kitle Tanıma
- Rakip Analizi Süreçleri
- Şirket Sayfası Kullanımı
- Linkedin İçerik Paylaşımı
- İçerik Takibi
- Reklam Verme Süreçleri
Linkedin pazarlamasında önemli olan süreçler arasında yer alır ve her markanın bu süreçlere önem vererek hareket etmesi gerekir. Aksi halde Linkedin pazarlama stratejisi geliştiren markalar bu noktaları önemsemedikleri takdirde başarısız olma ihtimali ile karşı karşıya kalır.
Hedef Kitlenizi Tanıyın
Linkedin sosyal medya platformunda başarılı olmak ve Linkedin etkileşimi kazanmak için her marka ve kişinin önem vermesi gereken konuların başında hedef kitleyi tanımak yer alır. Çünkü marka ve kişiler hedef kitlesinde olanları tanıyarak iyi bir pazarlama stratejisi geliştirme ve Linkedin’de başarılı olma fırsatı yakalar.
Linkedin’de pazarlama stratejinizi geliştirmeden önce bu nedenle hedef kitlenizi tanımaya önem vermeniz gerekir. Hedef kitlenizin;
- Demografik bilgileri
- Yaşadığı yerler
- Hangi sektörlerde yer aldığı
- İlgili alanları
Gibi konularda analizler yaparak hedef kitlenizi daha kolay bir şekilde tanımanız mümkündür. Hedef kitlenizi tanıdıktan sonra onlara uygun içerikler üreterek Linkedin etkileşimlerinizi ve paylaşımlarınıza olan ilgileri arttırabilir ve böylece başarılı bir Linkedin pazarlaması yapabilirsiniz.
İlgili İçerik; Hedef Kitle Nedir?
Rakiplerinize Önem Verin
Linkedin’de etkileşim kazanmak isteyen birçok kişi ve marka bulunmaktadır. Bu kişi ve markaların büyük bölümü de sizinle aynı sektörde faaliyet gösteren kişi ve markalardır. Bu nedenle Linkedin pazarlama stratejisi yaratırken rekabetçi bir strateji oluşturmak için rakiplerinize önem vermeniz ve onları tanımanız gerekmektedir.
Linkedin’de rakiplerinizi analiz etmek için;
- Rakiplerinizi belirleyin
- Rakiplerinizin içeriklerini inceleyin ve ne tür içerikler paylaştığını göz önünde bulundurun.
- İçerik görsellerini ve içerik metinlerini analiz etmeye önem verin.
- Rakiplerinizin takipçi sayısını ve etkileşim oranlarını inceleyin.
- Şirketlerine ait bir şirket sayfası olup olmadığını kontrol edin.
Bu tür çalışmalar yaparak Linkedin’de yer alan rakiplerinizin kimler olduğunu belirleyebilirsiniz. Ardından rekabetçi bir Linkedin stratejisi geliştirmek için rakiplerinizin Linkedin paylaşımlarına göre sizlerin ne tür Linkedin içerikleri oluşturmanız gerektiğine karar verebilirsiniz. Bunlar ile berber Linkedin pazarlama stratejisinde başarıyı getirecek unsurları tespit edebilirsiniz.
Şirket Sayfası Kullanmaya Özen Gösterin
Linkedin şirket sayfaları, Linkedin kullanan kişilerin;
- Çalışanlarınız
- Hizmetleriniz
- İş fırsatları
- Markanız
- Ürünleriniz
Hakkında bilgi alabileceği en önemli alandır. Linkedin başarısı kazanmak isteyen her kişi ve markanın şirket sayfası kullanmaya özen göstermesi gerekir. Aksi halde Linkedin’de görünürlüğünüz zayıflayabilir. Linkedin’de şirket sayfası oluşturmak için;
- Bilgisayarınız üzerinden Linkedin’e giriş yapın. ( Çünkü bu özellik yalnızca masaüstü cihazlar üzerinden kullanılabilmektedir.)
- Linkedin’e giriş yaptıktan sonra Şirket sayfası oluştur butonuna tıklayın.
- Sayfanızın türünü seçin. ( Burada şirketinizin türüne göre küçük ölçekli işletme, orta ölçekli işletme, büyük ölçekli işletme, eğitim kurumu veya vitrin sayfası olarak seçimler yapabilirsiniz.)
- Sayfanıza yönelik ve şirketinize yönelik bilgileri girin.
- Sayfa oluştur butonuna tıklayın.
İlgili işlemleri tamamladıktan sonra şirketinize ait bir Linkedin sayfası oluşturulacaktır. Linkedin sayfanızı profesyonel bir şekilde yönetmek ve tasarlamak için sayfa kurulumu esnasında;
- Şirket ismi olarak marka adınızı kullanmak
- Sayfanızda kurumsal kimliğinizi yansıtmak (logo, marka sloganı vb.)
- Ürün ve hizmetleriniz hakkında bilgi vermek
Gibi konuları önemseyerek Linkedin sayfanızı tasarlamanız gerekir. Sizler de bu konuları göz önünde bulundurarak Linkedin sayfanızı oluşturabilir ve Linkedin pazarlama çalışmalarınızı da sayfanız üzerinden yönetebilirsiniz.
İlgili İçerik; Ücretsiz Sosyal Medya Araçları
İçerik Takvimi Oluşturun
Linkedin’de başarılı olmak istiyorsanız her sosyal medya platformunda olduğu gibi Linkedin’de de düzenli bir şekilde içerik oluşturmaya ve paylaşamaya özen göstermelisiniz. Genellikle Linkedin’de düzenli paylaşım yapmak için markalar haftalık ya da aylık içerik takvimleri oluşturmaktadır ve bu takvimlere uygun bir şekilde içeriklerini planlamaktadır.
İçerik paylaşımı için zaman harcamak istemeyen işletmeler daha çok sosyal medya planlama araçlarını kullanarak içeriklerini planlamaktadır ve böylece hedef kitleleri ile düzenli iletişim kurarak hem Linkedin şirket sayfalarını görünür kılmakta hem de Linkedin etkileşimlerini arttırmaktadır. Sizler de Linkedin aracılığı ile marka bilinirliği yaratmak ve sitenize daha fazla ziyaretçi çekmek işitiyorsanız bu konulara önem verebilir ve böylece düzenli iletişim sayesinde amaçlarınıza ulaşabilirsiniz.
İçeriklerinizi Çeşitlendirin
Linkedin etkileşiminizi arttırmak ve başarılı Linkedin pazarlaması yapmak için önem vermeniz gereken bir diğer konu da içerik çeşitliliğidir. Çünkü Linkedin’de paylaşım yapan her marka içeriklerini çeşitlendirerek hareket etmektedir.
- Şirkete ait bilgiler
- Kurumsal kültür
- Şirket duyuruları
- Önemli haberler
- Blog yazıları paylaşımı
- Video ve Fotoğraf paylaşımı
Genellikle Linkedin’de pazarlama çalışmaları yürüten işletmelerin kullandığı içerik türleridir. Sizler de hedef kitlenizin ilgi alanlarına göre bu tür içerik türleri belirleyebilir ve Linkedin’de başarılı bir pazarlama çalışması yürütebilirsiniz.
Görüntü ve Videolu İçerik Paylaşımına Önem Verin
Her sosyal medya platformunda olduğu gibi Linkedin’de içeriklerde görsel ve video kullanmak oldukça önemlidir. Çünkü Linkedin kullanıcıları görsel ve video içeren içeriklere daha fazla ilgi göstermekte ve bu tür içerikler ile daha fazla etkileşime geçmektedir. Bu nedenle Linkedin etkileşim oranınızı arttırmak ve Linkedin pazarlama çalışmalarında başarılı olmak için sizlerin de içeriklerinde görüntü ve video kullanımına önem vermesi gerekir.
Analizler Yapın
Linkedin pazarlama çalışmalarında analizler yapmanız oldukça önemlidir. Çünkü yapacağınız analizler sayesinde içeriklerinize, şirket sayfanıza olan ilgiyi görmeniz mümkündür. Linkedin içeriklerinizi analiz ederek sizler de içeriklerinize olan ilgiyi tespit edebilir ve ne tür içerikler paylaşıp paylaşmayacağınıza karar vererek Linkedin pazarlama stratejinizi güçlendirebilirsiniz.
Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.
E-ticaret Sitenizi Kolayca Açın
21.000+ İşletmenin tercih ettiği e-ticaret altyapısıyla internetten satış yapmaya başlayın!
15 Gün Ücretsiz Deneyin!