• Yazar Pınar Keleş
  • Güncellenme Tarihi 04 Nisan 2024
  • Okuma Süresi 5 dakikada okunur

Amazon Dropshipping ile yurtdışına satış yapmak isteyen kişilerin en çok tercih ettiği pazaryeri platformlarından birisidir. Çünkü satıcılar Amazon’da mağaza açarak dünyanın birçok ülkesine satış yapabilmektedir. Böylece amazon dropshipping sayesinde satıcılar hem yurtdışında satış yapma şansı yakalamakta hem de döviz geliri elde edebilmektedir.

 

Amazon’da satış yapmak isteyen kişiler ya stoklu ya da stoksuz bir şekilde satış yapabilmektedir. Fakat yurtdışı kargo fiyatları göz önünde bulundurulduğunda birçok satıcının daha çok stoksuz satışa yöneldiği bilinmektedir. Stoksuz satış yöntemine ise dropshipping adı verilmektedir.

 
 

Amazon’da dropshipping yapmak isteyen kişiler için hazırladığımız Amazon Dropshipping Rehberi adlı bu yazımızda sizlere birçok konudan bahsedeceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve Amazon’da dropshipping nasıl yapılır sorunuza yanıt bulabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Amazon'da Satış Yapmak Hakkında 3 Önemli Madde

 

Amazon Dropshipping Rehberi

 

Amazon Dropshipping Nedir?

 

Amazon Dropshipping, satıcıların stoksuz bir şekilde farklı tedarikçilerin ürünlerini amazon üzerinden sattığı satış yöntemine verilen isimdir.

 

Genellikle dropshipping yöntemi ile satış yapan satıcılar ya bir tedarikçi ile anlaşarak satışlarını yapabilmekte ya da uspto.gov üzerinden marka tescil kontrolü yaparak tescillenmemiş ürün ve hizmetleri mağazalarına ekleyerek satış yapmaktadır.

 

Amazon Dropshipping Nedir

 

Amazon’da Dropshipping Yapmanın Avantajları ve Dezavantajları

 

Amazon’da dropshipping yapmak isteyen kişilerin en büyük amacı döviz geliri elde etmek olsa da aslına bakıldığında Amazon’da Dropshipping yapmanın birçok avantajı olduğunu söylemek mümkündür. Gelin şimdi hep beraber bunlara bir göz atalım;

 
  • Amazon’da dropshipping yapanlar döviz ile para kazanmaktadır.
  • Amazon global bir pazaryeri platformu olduğu için satıcılar birden fazla ülkeye satış yapabilmektedir.
  • Amazon’da satış yapmadan önce uygun tedarikçiler bulunabilmekte ve bu da şirketlerin karlılığını arttırabilmektedir.
  • Amazon’da popüler olan ürünleri daha kolay tespit edebilir ve satışa sunabilirsiniz.
  • Amazon dünyanın en büyük e-ticaret pazaryerlerinden birisi olduğu için satış potansiyelinizi yükseltebilirsiniz.
 

Amazon’da satış yapmanın avantajları bulunduğu gibi dezavantajları da bulunmaktadır. Amazon’da satış yapmanın dezavantajları şunlardır;

 
  • Amazon dünyanın en büyük pazaryerlerinden birisi olduğu için rekabetin fazla olduğunu söylemek mümkündür. Bu nedenle rakipleriniz ile rekabete girebilmek için iyi bir satış stratejisi geliştirmeniz gerekmektedir.
  • Amazon’da satış yapan kişiler satış kategorilerine göre %8 ve %15 arasında satış komisyonu ödemektedir.
 

Amazon’da satış yapmanın avantajları ve dezavantajları bunlardır. Sizler de bunları göz önünde bulundurarak kararınızı verebilir ve dünyanın en büyük e-ticaret pazaryerinde satışa başlayabilirsiniz.


İlgili İçerik; E-ticaret Siteniz Yurtdışı Satışa Hazır Mı?


Amazon Dropshipping Avantajları ve Dezavantajları

 

Amazon Dropshipping Şartları Nelerdir?

 

Amazon dropshipping metodu ile satış yapmak isteyen satıcıların uyması gereken belirli şartlar bulunmaktadır. Bunlar;

 
  • Dropshipping metodu ile satış yapmak isteyen kişi ve satıcıların Amazon Satış Kurallarına uyması gerekir.
  • Dropshipping ile satış yapmak isteyenlerin gönderilerinde aracılık ettiklerini gösteren herhangi bir ambalaj ya da fatura bulunmamalıdır.
  • Amazon’da dropshipping yapan kişiler iade taleplerini Amazon politikaları çerçevesinde karşılamak zorundadır.
 

Kısacası Amazon dropshipping ile ilgilenen kişilerin satışlarını Amazon kuralları çerçevesinde yapması ve gönderilerinde dropshipping yaptıklarını belli edecek fatura ve ambalajlardan kaçınması gerekmektedir.

 
İlgili İçerik; Detaylı Dropshipping Kılavuzu 


Amazon Dropshipping Şartları Nelerdir

 

Amazon’da Dropshipping Nasıl Yapılır?

 

Amazon’da Dropshipping yapmak isteyen kişilerin ilk olarak bir satıcı hesabı açması gerekmektedir. Bununla beraber satıcıların dropshipping politikalarına uygun bir şekilde de satış yapmanız gerekmektedir.

 
  • Amazon’da mağaza açın.
  • Satışını yapacağınız ürünleri yükleyin. Tedarikçinizin ürünlerini ya da Marka Tescili olmayan ürünleri yükleyin.
  • Amazonda sipariş almayı bekleyin. İlk siparişiniz geldikten sonra siparişi tedarikçinize iletin.
  • Ürünün ödemesini yapın ve ürünü müşteriye gönderin.
  • Ürün teslim edildikten sonra paranızın hesabına yatmasını bekleyin.
 

Genellikle Amazon’da satış yapan kişilerin paraları belirli bir süre geçtikten sonra kargo, amazon komisyonu vb. kesintiler yapıldıktan sonra hesabınıza yatmaktadır.

 

İlgili İçerik; E-ihracat Nasıl Yapılır?

 

Amazon Dropshipping Nasıl Yapılır

 

Amazon’da Dropshipping Ürün Bulma

 

Amazon’da dropshipping ile satış yapacak kişilerin en çok zaman harcadığı konulardan birisi Amazon Dropshipping ürün bulma sürecidir. Genellikle satıcılar belirli araçları kullanarak ürün bulma sürecini tamamlamakta ve bu ürünleri mağazalarına ekleyerek satış yapmaktadır.

 

Amazon ürün bulma sürecinde satıcıların en çok kullandığı araçlardan birisi Jungle Scout’tur. Jungle Scout, Amazon’da satış yaparken;

 
  • Ürünlerin getireceği maksimum karı
  • Rekabetli anahtar kelimeleri
  • Ürün fikirlerini
  • Ürünlerin satış dönemlerini
  • En çok satan kullanıcılar, satış tarihleri
 

Analiz edebileceğiniz ve gözlemleyebileceğiniz bir araçtır. Bu nedenle amazonda dropshipping yapmak isteyen kişilerin bu aracı kullanması mağazalarına ürün bulma süreçlerini kısaltacaktır.

 

Bunun yanı sıra Amazon dropshipping yapan satıcılar patenti ve marka tescili olmayan ürünleri de analiz edebilmekte ve mağazalarında satışa sunmaktadır. Amazon’da marka tescili kontrolü yapmak için Amerika Birleşik Devletleri Patent Ve Marka Ofisinin internet sitesi olan uspto.gov üzerinden araştırma yapmaktadır. Uspto.gov kullanmak için;

 
  • Uspto.gov internet sitesine girin.
  • Ana sayfada yer alan patent ve trade mark bölümünün altında bulunan TESS alanına tıklayın.
  • Patent ve marka tescili yapmak istediğin markanın adını Amazon’dan kopyalayarak arama çubuğuna yapıştırın.
  • Ardından arama butonuna basın.
 

İlgili adımları tamamladıktan sonra Amazon sizi ilgi marka hakkında inceleme yapabileceğiniz bir sayfaya yönlendirecektir. Bu sayfa içerisinde yer alan bilgiler arasında Live / Dead Indicator bölümünü kontrol ederek markanın tescilli olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Live markanın tescili olduğunu dead ise tescillenmemiş bir marka olduğunu göstermektedir. Sizler de bu panelde ’’Dead‘’ yazısını gördüğünüz markaların ürünlerini mağazanıza ekleyebilir ve satışa başlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İnternette En Çok Satılan Ürünler, Ne Satılır 2021

 

Amazon Dropshipping Ürün Bulma

 

Amazon Ürün Yükleme İşlemleri Nasıl Yapılır?

 

Amazon’da satılacak ürünler bulduktan sonra satıcı hesabınız üzerinden mağazanıza ürün eklemeniz gerekmektedir. Genellikle amazon satıcıları ya el ile giriş yöntemini kullanarak ya da CSV dosyaları sayesinde ürün ekleme işlemlerini yapabilmektedir. El ile ürün girişi yapabilmek için ilk olarak;

 
  • Satıcı hesabınıza giriş yapın.
  • Inventory sekmesine girin ve ardından Add an Item yazısına tıklayın.
  • Karşınıza çıkacak arama çubuğunda girmek istediğiniz ürünü Amazon kataloğunda arayın.
  • Ardından eklemek istediğiniz ürünleri mağazanıza ekleyin.
 

Bu adımları tamamlayarak sizler de Amazon Ürün Yükleme işlemi yapabilirsiniz. Fakat ürün girişleri ile uğraşmak istemiyorsanız mağazanız ile e-ticaret sitenizi entegre edebileceğiniz Amazon Entegrasyonunu kullanabilir ve böylece ürünlerinizi hızlı bir şekilde ekleyebilirsiniz.

 

Amazon Dropshipping Ürün Yükleme

 

Amazon Dropshipping ile Satış Arttırma

 

Amazon’da dropshipping yapan satıcıların en önem verdiği şeylerin başında satış arttırma stratejileri yer almaktadır. Satış arttırmak isteyen kullanıcıların bilmesi gereken önemli noktalar şunlardır;

 
  • Amazon’da satış arttırmak isteyen satıcıların Buy Box yani hemen al fiyatı için çalışmalar yapması gerekmektedir.
  • Amazon ürün gerişi yaparken ürün başlığına önem vermeniz gerekir.
  • Ürün açıklamalarının kullanıcıya ürünü tanıcak biçimde oluşturulması gerekir.
  • Amazon ürün girişi esnasında profesyonel ve kaliteli ürün görselleri kullanmalısınız.
  • Amazon’da satışınızı yaptığınız ürünleri ve mağazanızı sosyal medya platformları aracılığı ile tanıtmaya özen göstermelisiniz.
  • Sosyal medya stratejinizi oluştururken Pinterest, Instagram ve Facebook gibi sosyal medya platformlarına daha fazla önem vermelisiniz.
 

Sizler de bunları göz önünde bulundurarak ürünlerinizi ve sosyal medya stratejinizi geliştirebilir ve böylece yurtdışında yaşayan tüketicilere daha fazla satış yapabilirsiniz.

 

Amazon Dropshipping Satış Arttırma

 

Ticimax İle Amazon Mağazanızı Yönetin

 

Sizler de amazonda satış yapmak istiyorsanız Ticimax Amazon Entegrasyonunu kullanabilir ve böylece amazon mağazanızı profesyonel bir şekilde yönetebilirsiniz. Amazon entegrasyonu ile kategori eşleştirmelerinizi yapabilir ve ürünlerinizi amazona hızlı bir şekilde yükleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra amazon entegrasyonu kullanarak ödeme, fatura ve kargo süreçlerini profesyonel bir şekilde yürütebilir ve Amazon’da başarılı satıcılar arasında yer alabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Amazon Entegrasyonu Tamamlandı

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

E-Ticaret için en doğru altyapı
Hemen Şimdi

E-ticaret Sitenizi Kolayca Açın

21.000+ İşletmenin tercih ettiği e-ticaret altyapısıyla internetten satış yapmaya başlayın!

15 Gün Ücretsiz Deneyin!
<