Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

N11'de Mağaza Açmak

Güncelleme Tarihi: 04.04.2024

İçindekiler;

Mağazanızın satışlarını genişletmek için veya yeni bir iş alanı olarak internet üzerinden satış yapabilirsiniz. N11 sitesi alıcı ve satıcının buluşturan aracı bir kanal olarak 2012 yılından beri hizmet vermektedir. Türkiye’de oldukça büyük bir müşteri potansiyeline sahip olan e-ticaret sitelerinden bir tanesidir. N11 şirketlere kendi bünyesi altında bir mağaza açma ve belirli bir komisyon karşılığında satış yapma imkânı sunmaktadır. Bu yazıda N11 satış yapmak çin Bilmeniz Gerekenler ile alakalı konuları sizler için derledik.


17 Milyon kayıtlı üye sayısına, 81 il 26 Ülke'de iş ortaklarına ve kurulmuş olduğu ilk günden bu yana 127 Milyon satış rakamına ulaşan n11 den satış yapmak sandığınızdan çok daha kolay! Yüksek bir potansiyele sahip olan n11'den başarılı satış rakamları elde etmek için bu önerilerimizi dikkate alınız... n11 de satış yapmanın püf noktalarını sizler için derledik.

 


Yüksek Cirolarla n11 Den Satış Yapmak İçin 5 Tavsiye

 

N11’de Adım Adım Satış Yapmak

 

Markanızın Bilinirliğini Arttırın

 

N11 sitesi geniş bir müşteri potansiyeline sahip bir sitedir. Aynı zaman ödeme konusunda sunduğu bir güvenlik garantisi bulunmaktadır. Sattığınız ürünün öncelikle ücreti bir havuza aktarılmakta ve eğer alıcı ürün eline geçtiği zaman ödemeyi onaylayarak ücretin alıcıya aktarılmasını sağlamaktadır. Bu yöntem müşterilerin güvenli bir şekilde alışveriş yapmasına sebep olduğu için sitenin tercih edilebilirliği artmaktadır. Sizde bu geniş müşteri kitlesine hitap edebileceğiniz bir mağaza açarak markanızı daha bilinir bir hale getirebilirsiniz.



n11 Den Nasıl Satış Yapılır

 

Ürünlerinizi Tanıyın, Rakiplerinizi Gözlemleyin

 

N11 size satışını yapmak istediğiniz ürünleri sergileyebileceğiniz bir alan sunmaktadır. Bu şekilde ürünlerin detaylarını müşteri ile buluşturma şansınız olur. Aynı zamanda birçok firmanın satış yaptığı sitede ürünlerinizin ya da benzer ürünlerin ücretleri hakkında da anlık bilgi sahibi olabilirsiniz. N11 üzerinden satış yapmanız belirli başlı dezavantajları bulunmaktadır. N11’de Ürün Satmanız için Bilmeniz Gerekenler noktasında dezavantajları şu şekilde sıralayabiliriz:

 

Aylık Yapmanız Gereken Ödemelere Dikkat Edin

 

N11 sitesinde ürünlerinizin alıcılar tarafından görünmesi için aylık olarak ücret ödemeniz gerekmektedir. Bu ücretler ödenmediği takdirde ürünleriniz görünmeyecek ve satış yapmanıza imkân olmayacaktır. Bunun yanında satışını yaptığınız her üründen ürün kategorisine göre değişen komisyonlar ödemeniz gerekmektedir. Bu komisyonlar para şirket hesabınıza geçmeden N 11 tarafından kesilmektedir. Ödemeniz gereken diğer bir ücret ise zorunlu olmamak ile birlikte reklam ücretleridir. Mağazanızı diğer mağazaların önüne çıkartmak için reklam ücretleri ödemeniz gerekir. Bu reklam ücretleri de reklamın içeriğine göre değişik fiyatlandırmalara tabiidir.



n11 Den Nasıl Satış Yapılır Aylık Ödemeler

 

Yoğun Rekabeti Göz Ardı Etmeyin

 

N11’de Ürün Satmak için Bilmeniz Gerekenler arasında bu sitenin büyük müşteri kitlesine sahip olması bir avantaj olarak görülse de yüzlerce mağaza satış yapmaktadır. Bu durumda rekabeti hayli zorlaştırmaktadır. Yukarıda bahsettiğimiz reklam ücretlerini ödemeden ürünlerinizin görünür olması çok kolay değildir. Aynı zamanda herhangi bir ürün veya satış sırasında yaşanacak bir sorun, müşterilerin düşük puanlar vermesine ve olumsuz yorumlar yapmasına sebep olacaktır.

 

N11’den Satış Yapmak Yeterli Midir?

 

N11’de satış yapmak için önerilerimizi okumayı unutmayınız! N11'in avantaj ve dezavantajlarını yukarıda açıkladık. Kendi markanızı büyütmek ve iş hacminizi arttırmak için N11 gibi platformlarda mağaza açmanız yeterli değildir. Şirketinize ait bir e-ticaret sitesi kurarak ekstra ücret ödemeden online satış yapabilirsiniz. E-ticaret altyapısı sağlayıcı firmalar tarafından bu hizmet size sunulmaktadır.

E-ticaret sitenizde müşterilerinize ulaşmak için yapmanız gereken birçok alternatif mevcuttur. Öncelikle sosyal medya hesapları açmalı ve ilgi çekici içerikler paylaşmalısınız. E ticaret entegrasyonu ve e ticaret paketleri ile müşterilerin ilgisini çekmek için çeşitli indirimler ve kampanyalar organize etmelisiniz. Özel günlerde çekilişler yaparak sitenizin reklamını da çok geniş bir kitleye duyurabilirsiniz.

Son dönemlerin en popüler pazar yerlerinden birisi olan N11 üzerinden her gün milyonlarca kullanıcı alışveriş yapmaktadır. Bu durum N11’de satıcı olan kişilerin her gün binlerce kişiye ulaşmasını sağlamakta ve bu şekilde gelirlerini arttırmasında faydalı olmaktadır. Peki N11’de satıcı olmak için bilmeniz gerekenler nelerdir gelin bu yazımızda hep beraber bakalım.

 


n11 Den Satış Yapmak Yeterli Mi

 

N11’de Satıcıların Bilmesi Gereken Önemli Bilgiler

 

N11’de satıcı olmak için bilmeniz gerekenlerden bahsettik. Şimdi N11’de satıcı olduktan sonra nelere dikkat etmeniz gerekiyor gelin bunlara birlikte göz atalım. N11 birçok firmanın bulunduğu büyük bir pazaryeridir ve burada rekabet oldukça fazladır. Bu rekabetin içerisinden sıyrılmak ve hızlı bir şekilde yükselmek istiyorsanız bu bölüm tam size göre.

 


n11 Den Satış Yapanların Bilmesi Gerekenler


 

Ürün Görselleri ve Açıklamaları

 

N11’de satış yapmak isteyen ya da satıcı olan kişilerin oldukça dikkat etmesi gereken ilk konu ürün görselleri ve ürün açıklamalarıdır. Çünkü bu görseller ve açıklamalar sayesinde firmalar müşterileriniz ürünleriniz hakkında daha ayrıntılı bilgi almaktadır. Bu nedende N11’de iyi bir satıcı olmak istiyorsanız kaliteli görseller yüklemeye ve ürün açıklamalarınızı girmeye özen gösterin.

 

Kullanıcı Yorumları

  

N11’de iyi bir satıcı olmak ve N11 sanal mağazanızın başarı elde etmesini istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bir başka unsur kullanıcı yorumlarıdır. Alışveriş yapan kişiler daha önce ürünü satın alan kişilerin deneyimlerini ve yorumlarını göz önünde bulundurarak alışverişlerin devam edip etmemekte karar vermektedir. Bu nedenle satışını yaptığınız ürünlerin aynısını göndermeniz, kargo ve paketleme süreçlerini takip etmeniz müşteri memnuniyetini beraberinde getirecek ve bu durum da satışlarınızın artmasında etkili olacaktır.



n11 De Satış Yapmak Kullanıcı Yorumları

 

Stok Kontrolü

 

E-ticaret yapan birçok firma stok kontrolünü aksattığı için stoklarında olmayan ürünlerin satışına devam edebilmektedir. Bu da müşterilerin ürüne hızlı bir şekilde ulaşamamasına neden olmakta ve firma itibarında zedelenmeye neden olmaktadır. Bu nedenle e-ticaret yapan şirketler için stok kontrolü oldukça önemlidir. Sizler de e-ticaret sitenizi N11 mağazanıza entegre edebilir ve stok kontrolünü tek bir platform üzerinden yaparak iş yükünüzü hafifletebilirsiniz.
 

2012 yılında kurulan N11 Türkiye’nin en önde gelen pazar yerlerinden birisidir. N11 üzerinden her gün milyonlarca kullanıcı alışveriş yapmaktadır. Bu da N11’de yer alan mağazaların her gün milyonlarca satıcıya ulaşmasını beraberinde getirmektedir. Bu yazımızda N11’de satış yapmak isteyen kişilerin N11’de mağaza nasıl açılır sorusuna yanıt vereceğiz bunun sonrasında N11’de mağaza yönetiminizi nasıl yapabileceğinden bahsedeceğiz.

 

n11 Den Satış Stok Kontrolü

 

N11’de Mağaza Açma

 

N11 mağaza açma sorusuna yanıt arayan kişilerin ilk yapması gereken şey bir şirket kurmaktır. Çünkü N11 gibi pazar yerlerinde satış yapacak olan kişiler satışını yaptıkları ürünlerin faturasını kesmeli ve bu ürünler için vergi ödemelidir. Sizler de N11 mağaza nasıl açacağım diyorsanız eğer ilk olarak şahıs, limited veya anonim şirketlerinden birisini kurmanız gerektiğini unutmayın.

 

N11 Mağaza Açma İşlemleri

 

N11’de mağaza nasıl açılır sorusuna yanıt vermeye devam edeceğimiz bu bölümde mağaza üyeliğinden bahsedeceğiz. N11’de satış yapacak olan kişilerin öncelikle mağaza üyelik formunu doldurması gerekmektedir. Mağaza üyelik formu içerisinde sizlerden;

 
  • Kullanıcı adı
  • Şifre ve şifre tekrarı
  • E-posta adresi ve e-posta adresi tekrarı (Kullanılan mail adresi yazmanız gerekmektedir. Aktivasyon ve onay işlemleri bu mail üzerinden yapılacaktır.)
  • Mağaza adı
  • Üyelik Türü
  • Satıcı iş ortaklığı ve ilan sözleşmesi onayı
 

istenmektedir. Bu bilgileri doğru bir şekilde dolduran kullanıcılar hesap aktivasyon bölümüne yönlendirilecektir.

 


n11 Mağaza Açmak

 

N11’de Mağaza Açmak İçin Yüklenmesi Gereken Belgeler

 

N11 mağaza açma şartları sorusuna yanıt vermeye devam ettiğimiz bu bölümde N11’de hesap aktivasyonunu yapan kullanıcılardan istenen belgelerden bahsedeceğiz. N11 mağaza açma işlemlerinde firmaları daha yakından tanımak için belirli belgelerin sisteme yüklenmesini istemektedir. Yüklenmesi istenen belgeler şirket türüne göre farklılık göstermektedir. Şahıs şirketlerinden istenen N11 mağaza açmak için gerekli belgeler şunlardır;

 
  • Vergi Levhası
  • İmza Sirküleri
  • Satıcı İlan ve İşlem Sözleşmesi (N11 hesabı açarken onaylanan sözleşme)
  • Güncel Faaliyetleri Gösteren Belge (Son 6 Aylık)
  • Çalışma Mali Şart ve Prensipleri (Komisyon Anlaşması)
  
 

Belgelerini N11 sistemine yükledikten sonra onaya göndermeniz gerekmektedir. Yüklediğiniz belgeler N11 tarafından incelenecek ve gereklilikleri yerine getiriyorsa mağaza açma işleminizin tamamlandığına yönelik sizlere kayıt olurken verdiğiniz posta adresine mail gönderilecektir.

N11 mağaza komisyon oranları ve bunun gibi pek çok husus hakkında detaylı bilgiye kayıdınız tamamlandıktan sonra ulaşabilecek, N11 mağaza yönetimi işlemlerinize başlayabileceksiniz.

 

N11’de Mağaza Açan Kişilere İş Yönetimine Yönelik Tüyolar

 

N11’de mağaza nasıl açılır sorunuza detaylı bir şekilde yanıt verdik. Hadi şimdi beraber iş süreçlerini nasıl yönetebilirsiniz ve satışlarınızı arttırmak için neler yapabilirsiniz bunlara bakalım.

N11’de satış yapmak isteyen kişiler direk N11 üzerinden mağaza satışı yapabileceği gibi diledikleri takdirde kendi e-ticaret siteleriyle N11 mağazalarını entegre edip iş yönetimini tek bir platform üzerinden yürütebilmektedir. İşinizi tek bir yerden yürütmek sizler için hem personel masraflarını azaltacak hem de zaman kaybetmenizin önüne geçerek işinizde hızlı bir şekilde büyümenizi beraberinde getirecektir.

   

11.11 indirimi nedir diye sorarsanız, 11.11 Türkiye’nin en büyük Pazar yerlerinden birisi olan N11’de 11 Kasım gününde düzenlenen bir kampanyadır. İçerisinde en çok 1 rakamını bulunduran 11 Kasım günü dünya yalnızlar günün olarak bilinmektedir ve bu gün de dünya genelinde alışveriş çılgınlığı yaşanmaktadır.



İlgili İçerik: Yüksek Cirolarla N11’den Satış Yapmak İçin 5 Tavsiye
 



n11 Mağaza Açanlara Tüyolar

 

Bu alışveriş çılgınlığı ülkemizde N11 Pazar yerinde de yaşanmaktadır. 11.11’de N11’de satış yapmak adlı yazımızda sizlere bugün için nasıl hazırlanmanız gerektiğinden ve kampanya da öne çıkan firmalar arasına nasıl gelebileceğinizden bahsedeceğiz.

 

11.11’de N11’de Satış Yapmak İçin Öncelikle Stoklarınızı Kontrol Edin

 

11.11’de N11’de satış yapmak isteyen firmaların ilk olarak dikkat etmesi gereken şeylerden birisi Stok Kontrolü’dür. N11’in 11.11 kampanyasında ürünlerinizi daha fazla kişi görecek ve bu nedenle ürünlerinize olan talep artacaktır.

N11 sistemi içerisinde yapacağınız satışların oranının yüksek olması N11 mağaza puanınızı da olumlu etkileyecek ve bu Pazar yerinde düzenlenen diğer kampanyalarda  öne çıkma oranınız artacaktır.

 


n11 11.11 Satış Yapmak İndirim Stok Kontrolü


 

Bu nedenle bu n11 11.11 kampanya ya katılmak istiyorsanız ilk olarak stoklarınızı kontrol etmeniz gerekmektedir. Stok kontrolü esnasında en çok stoğu olan ürünler ve en az stoğu olan ürünleri karşılaştırmalı ve buna göre tedarikçiniz ile iletişime geçerek sizler de ürünlerinizin stoğunu ayarlamalısınız.

 

İndirme Girecek Ürünlerinizi Seçin

 

11.11’de N11’de satış yapmak için ikinci olarak yapmanız gereken şey indirime girecek olan ürünlerinize karar vermektir. Kampanyaya dahil edeceğiniz ürünlerinizi belirlerken şunları göz önünde bulundurun;

 

  • Hangi üründen ne kadar kar ediyorsunuz?
  • Mağazanız en çok hangi ürünleri satıyor?
  • Mağazanızda en çok stoğu olan ürünler neler?
  • N11 istatistiklerinde en çok görüntülenen ve en çok favoriye eklenen ürünleriniz neler?
  • N11’de en az görüntülenen ve en az favoriye eklenen ürünleriniz hangileri?

 

Bu sorulara yanıtlarınızı hazırladıktan sonra aslında geri kalan şeyler çok ortada. N11’in 11.11 kampanyasında kampanyaya katılacağınız ürünleri belirlerken en çok stoğu olan ve en az satılan ürünlerinizi daha yüksek oranlarla kampanyaya sokup bu ürünlerin stoğunu eritebilir ve satılmasını sağlayabilirsiniz.


En çok satılan ürünler için de karar verirken bu ürünlerin kar marjını göz önünde bulundurup daha az indirim oranları ile bu ürünleri kampanyaya sokup bu ürünlerin sürümünden kazanabilirsiniz.
 



n11 İndirimli Ürünler


 

Ticimax’in e-ticaret paketleri içerisinde bulunan N11 Entegrasyon sistemi sayesinde sizler de ürünlerinizin yönetimini tek bir platform üzerinden yapabilir ve bununla beraber e-ticaret paketleri içerisinde bulunan birçok özellikten ücretsiz bir şekilde yararlanabilirsiniz.

 

 

Yüksek Cirolarla N11 Den Satış Yapmak İçin 5 Tavsiye!

 

1- Ürünleri Doğru Başlıklar ile Sergilemelisiniz!

E-ticaret pazaryeri arasında ciddi bir ziyaretçi trafiğine sahip olan n11 satış nasıl yapılır diyorsanız bunun ilk önemli kuralı ürünleri doğru bir şekilde isimlendirebilmektir. Ziyaretçilerinizin birçoğu Google'dan geleceği için SEO uyumlu ürün başlıkları ile ürününüzü listelemeniz diğer satıcılardan bir adım öne geçmenize önemli bir katkı sağlayacaktır. Ayrıca ürünün garanti bilgisinin ürün başlığında yer alması potansiyel müşterileriniz ile güven tabanlı bir ilişki kurabilmeniz için önemli bir detay olacaktır.


İlgili İçerik: N11'de Satıcı Olmak İçin Bilmeniz Gerekenler



n11 Yüksek Cirolar İçin Tavsiyeler
 

2- Güven Veren Marka Ol: Fatura Gönder!

Yüksek cirolar ile n11 den satış yapmak isteyenler mutlaka satış sonrası yapılması gereken bir takım işler vardır. Ürün açıklamaları, orjinal ürünler, sorulara verilen hızlı cevapların yanı sıra müşteriye güven verebilmek ve markaya olan izlenimi pozitife çevirmek için mutlaka fatura gönderimi olmalıdır. Aksi takdirde bu önemli e-ticaret platformunda başarılı bir satıcı olunabilmesi imkansızdır. Rakiplerinizden çok daha güven veren bir yerde var olmasına önemli bir katkı sağlayacaktır. Fatura gönderdiğiniz takdirde bu durum alıcıya güven aşılayacaktır ve satın alma kararının daha kolay verilmesine olanak sağlayacaktır.


İlgili İçerik: 11.11'de N11'de Satış Yapmak



n11 Yüksek Çiro Fatura
 

3- Sorulan Sorulara Hızlı Cevaplar Verilmelidir!

Hali hazırda n11 mağaza açanlar müşterinin sormuş oldukları sorulara ortalama olarak 3 saatten önce cevap vermemektedir. Bu durumda satışları etkilediği gibi müşteri ile bir güven tabanlı ilişkinin kurulmasının önüne geçmektedir. n11 den satış yapmak ve ciddi ciro rakamlarına ulaşmak istiyorsanız satın alma aşamasında olan potansiyel müşterilerinizin sormuş oldukları sorulara en geç 10 dakika içerisinde cevap vermeniz gerekmektedir.
 

İlgili İçerik: Müşteri Memnuniyetini Arttırma Teknikleri


 

4- Ürününüze Yeterli Sayıda Fotoğraf ve Video Eklemelisiniz!

n11 e-ticaret platformunda satışları artırmanın en püf noktası n11 tarafından size sunulan 12 fotoğraf alanına yeterli sayıda fotoğraf eklemek ve mümkünse ürünün kutu açılışına ve kullanımına dair video eklemektir. Unutmayın müşteri emin olamadığı hiçbir ürün için ödeme adımına geçmez. İnternetten satılacak ürün önerilerimize göz atmayı unutmayınız.



n11 Yüksek Ciro Ürün Fotoğrafları Videolari

 

5- Hızlı ve Ücretsiz Kargolama Yapmalısınız!

Yapılan araştırmalar ücretsiz kargo seçeneği ile ilana açılan ürünlerin ücretsiz kargo seçeneğine sahip olmayan ürünlere nazaran %85 oranında daha fazla satıldığını göstermiştir.

Kargo ücreti az olsa dahi müşterinin gözünde kargo ücreti ekstra ödenmesi gereken bir ücretmiş gibi algılanmaktadır. Aynı gün içerisinde ürünün kargolanması da satışları artıran önemli detaylar arasında yer almaktadır. E-ticarette kargo süreçlerini yönetme ipuçlarını okuyup detaylı bilgiye erişebilirsiniz.

 

N11 üzerinden her gün milyonlarca kullanıcı alışveriş yapmaktadır. Bu da N11’de yer alan mağazaların her gün milyonlarca satıcıya ulaşmasını beraberinde getirmektedir.N11’de satış yapmak isteyen kişilerin N11’de mağaza nasıl açılır sorusuna yanıt vereceğiz bunun sonrasında N11’de mağaza yönetiminizi nasıl yapabileceğinden bahsedeceğiz.


 

 

 

Yüksek satış performansı ile n11 den satış yapmak istiyorsanız bu 5 önemli detaya dikkat etmenizi öneriyoruz. Ticimax n11 e-ticaret entegrasyonu ile ilgili olarak detaylı bilgi talep etmek için 0850 811 08 50 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax